И НФСБ иска образователен ценз, както и промени в минималната пенсия

Христиан Митев обясни, че имат известни съвпадения с ВМРО за идеи
25 авг 2020 09:36, Красимир Ангелов
39

Поредността на започващите днес консултации на ГЕРБ с представителите на парламентарно представените партии предвижда среща в 11 часа с ВМРО, които вече заявиха своите условия, за да подкрепят конституционните промени. След тях идва ред на другите партньори в коалицията - НФСБ.

"Предложенията ни се различават в доста голяма степен от тези на ВМРО. По отношение на образователния ценз имаме съвпадение. Това е кауза и на двете партии", каза за "България сутрин" депутатът от НФСБ Христиан Митев, който е и зам.-председател на Правната комисия в НС.

Още по темата
Той добави, че от НФСБ държат да се запазят разпоредбите за това, че България е еднонационална държава и че българският е официален език.

"Това е запазено в проекта на ГЕРБ. Ще направим няколко предложения към колегите, те са свързани с размера на минималната пенсия. Предлагаме тя да е не по-малко от 70% от минималната работна заплата", отбеляза Митев. По думите му всички теми, които разглежда Конституцията, са "на масата", а НФСБ ще постави и въпроса за промените в Изборния кодекс.

"Има доста разпоредби, които се отнасят до социалните права на гражданите. Логично е и такива предложения да бъдат дебатирани. С разговорите днес няма да приключи процесът. Това е началото на процедура, която не знаем как ще се развие", подчерта депутатът от НФСБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него референдум по конкретни предложения за промени не би бил удачен, тъй като по тази логика би трябвало да се правят непрекъснато референдуми.

"Дебатът за Велико народно събрание се води отдавна, може да се мисли за промяна с премахване на Великото народно събрание. Трябва да помислим за правилата, при които ще бъдат упражнявани тези правомощия от Обикновено народно събрание. 240 народни представители към момента са много, дали ще са 120, 180 или 200 - е въпрос на разговори", посочи още Христиан Митев.


39
Още от Политика
ГЕРБ започва консултации за нова Конституция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отвличането на вниманието от искането за оставки върви с пълна сила.
37
2
 
0
 
! Отговори
Ха сега де? преди 3 седмици
До Предложение: България е ... ШВЕДСКА РЕПУБЛИКА?
36
4
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 3 седмици
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ:
ЧЛЕН 1."БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА, СВЕДСКА ,СОЦИАЛНА , ПРАВОВА РЕПУБЛИКА."
БЕЗ ОФИЦАЛЕН ЕЗИК,ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ И ДРУГИ ЗРАЗЛИЧАВАЩИ И РАЗГРАНИЧАВАЩИ ОТБЕЛЯЗВАНИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ.
35
3
 
2
 
! Отговори
За какво се борят? преди 3 седмици
Искали образователен ценз и минимална пенсия, обвързана с минималната заплата?
И какво общо има това с конституцията? Ако са го искали, досега можеха да променят изборният закон и закона за държавният бюджет.
"Патриотите" имали предложения, който ГЕРБ не приемат, но никой не го е грижа за това. Подкрепят и нищо друго не ги интересува. Важното е да се прокара проекта, да се топка топката и да останат на власт колкото се може по-дълго. Че това, както изглежда, ще им е и за последно.
34
3
 
2
 
! Отговори
ДО НФСБ И ВМРО преди 3 седмици
Виждам , че призръкът на пъдаря от Правец все още не си е отишел от България и броди из градове , села и паланки в болните мозъци на шепа простаци и луди, които за свое благо биха запалили огън в снагата на майка България.Слепи са и не виждат,че болнавите им идей раждат също така толкова болнави други, противоположни и така може да се стигне до не дотам привлекателна, хубава и безопасна развръзка.Не виждат също така и светът не е това което беше през 1984-89г.ПРЕДУПРЕЖДАВАМ,НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ
33
3
 
4
 
! Отговори
изтръпвам преди 3 седмици
Като прочета предложенията на фашизираните елементи от НФСБ и внуците на главорезите от ВМРО изтръпвам,като ,че ли пъдаринът от Правец е излязъл от дълбокия пъкъл,от гроба си и пише новата конституция.За какво ни е да сменяме Конституцията си след като ще се върнем 100 години назад?Тази и без това си е червена. А дали червена,черна или кафява няма значение всичко е срещу човека. Главите на тези не раждат нищо човешко.Винаги има стремеж да бъде стъпкан,осквернен и умъртвен един,който е различен.
32
6
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 3 седмици
1.България е многонационална държава,турското малцинство в страната е признато за национално малцинство.2.Турският език е вторият официален език на Република България и може да се използва както в общественния живот така и в средствата за масова информация,официални преговори,образователни и културни изяви,митинги,съдилища,официални инстанций и институций.3.Държавата се задължава да обезпечи безплатното обучение на турски език,турска история и култура от 6 до 18 годишна възраст на всички редовно
31
2
 
3
 
! Отговори
Не българин преди 3 седмици
"България е еднонационална държава",че напишете направо :"България е националсоциалистическа държава с една единственна нация защото в бъдеще други няма да съществуват-или ще ги ***(както 140 години) или ще ги асимилираме или ще ги изгоним от страната".Кой първобитен,анормален,скапан,болен,недоразвит мозък може да се постави на мястото на ВСЕКИ ЧОВЕК И ДА ОПРЕДЕЛИ НАЦИОНАЛНАТА МУ ПРЕНАДЛЕЖНОСТ?НИЕ ГО ВИДЯХМЕ ТОЗИ ФИЛМ МНОГОКРАТНО ОТ 1912 ГОДИНА НАСАМ.ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА Я БЪДЕ.КАКВОТО И ДА СТА
30
0
 
7
 
! Отговори
ами, преди 3 седмици
....образователния ценз...в България вече 30 години се купува на килограм.Първи се възползваха от тази "услига"политици и депутати.Обществена тайна е.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 28

А който плаща три пъти данъци (лични, корпоративни и дивиденти) може да гласува три пъти!

Това изказване ме убеждава, че не малка част от българите не им е ясно как системата функционира, не са в състояние да разберат същността на демокрацията, и че действително една част като тозо от 28 не трябва да им се разрешава да гласуват! А как е въпроса за българите, които внасят със сигурност повече него в България - те колко пъти да гласуват!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Айде бе
Обаче НАП има данни за декларациите по мл 54 Който платил данъци- гласува, който не платил - не гласува.
27
4
 
2
 
! Отговори
Айде бе преди 3 седмици
И как ще го направят? Не вярвам в ЕСГРАОН да има информация за образованието ми. И не само моето, но на хора на 50, 60, 70 и повече години.
И като не може автоматично, има само един друг начин за удостоверяване на образование - да трябва да ходя с дипломите си да се регистрирам някъде. И как ще ги проверят дали не са фалшиви? И това е начин да ме откажат да гласувам всъщност.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Национална фатмашка секта в България
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕСТАРТ - ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА ДА СИ ХОДЯТ.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На изборите трябва да гласуват лица, които последните две години са живели и работили в България. Изключения само за командированите.
23
4
 
6
 
! Отговори
един от народа преди 3 седмици
мислите ли че някой вече ви вярва писна ни от всички вас
22
3
 
7
 
! Отговори
ист преди 3 седмици
предлагат 70 % минимална пенсия от МРЗ.
Това значи че хората които се пенсионират с доход на МРЗ, ще получават пенсия равна на заплатата която са получавали. Защото пенсиите не се облагат с осигуровки и данъци, а те са около 30 % върху заплатата. Нарушава се основен закон за пенсиониране. Тогава ако работник се пенсионира на заплата 1000 лв., трябва да получава пенсия 700 лв.
Предложението е от политици, а не от икономисти. Затова е абсурдно.
21
11
 
4
 
! Отговори
2луп преди 3 седмици
За 45 години 4 милиона били избити от комунистите пише един неграмотник с написани на лист опорки. Груба сметка показва, че 5рябва да са избивани по 250 човека на ден ей така за кеф. Същият този индивид щеше да говори на турски и да е минал сюнета си до сега, ако не бяха поробителите руснаци. Най-лошата черта на българина е, че вини винаги другите, а не търси вина в себе си. Дано с парите изкарани от този си пост си купиш лекарства
20
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
Глупости искате или залагате динени кори на ГЕРБ. ББ и министрите му нямат ценз за това което работят и никой не ги кара да си доказват ценза с конкурси. Депутатите и шефовете на ведомства са същата работа.
19
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Да се знае истината

Много си прост и си голям лъжец. Пропуснал си да кажеш и за лъжите на дядо си, че през комунизма жените са общи. Ха-ха-ха...