Менда Стоянова: ГЕРБ "не тупа топката" с Конституцията

Ако до 2 ноември нямаме подкрепа, ще търсим решения, заяви тя
26 авг 2020 09:35, Нели Христова
39
Менда Стоянова: ГЕРБ "не тупа топката" с Конституцията
Снимка: БГНЕС

В разговорите вчера с ВМРО те изразиха принципна подкрепа за свикване на ВНС и за промяна на конституцията. Нормално е те да имат свои предложения, това казаха и от НФСБ също имат предложения. Тепърва предстоят разговорите по същество. Това, което ние сме внесли, е минимално и смисълът е да повдигнем въпроса за ВНС и нова конституция. Това каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова пред Нова тв.

Ние сме се съсредоточили върху области, които са критични, като съдебната система, Така че всички предложения ще бъдат въпрос на разговори оттук нататък между политическите сили.Част от хората продължават да не са сигурни в независимостта на съдебната система. т.е. наистина се налага конституционна промяна, която да гарантира това.Едно Велико народно събрание ще е много по-легитимно да проведе дебата и да направи такава промяна.

Категорично не съм съгласна с обвинението, че тупкаме топката и бавим нещата. Затова ние искаме още на 2 септември, ако съберем необходимите 120 подписа, да внесем това предложение, за да може в най-ранния срок - 2 ноември, да имаме ясното дали ще получим подкрепа. Ако на 2 ноември стане ясно, че не можем да получим тази подкрепа, тогава ще вземем решенията си в друга фактическа обстановка.

Позицията на БСП може да претърпи промяна, Надявам се, че едно отговорно поведение на БСП трябва да е в тази посока.Тези промени в конституцията не можахме да ги случим преди 4 години и вероятно никога няма да се случат, ако няма ВНС.

Изобщо не е вярно, че докато заседава ВНС, ще управлява същото правителство. ВНС ще излъчи правителство, то има компетенциите и на обикновено народно събрание. 400 избрани депутати ще могат да излъчат такова правителство. Но ние сега не можем да изследваме всички варианти, каза Стоянова.

Категорично заявявам, че не се водят никакви задкулисни разговори с членове на БСП, които са вътрешна опозиция, каза още Менда Стоянова по повод на тръгнали слухове в това отношение. Който намеква тези неща, да каже защо го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
А какво прав преди 3 години
Симеонов: Не сме се вкопчили за властта като маймуни в палма.17.07.2020
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не, ама изобщо не е вярно - рече *** Стоянова. Горанчо и тая са за затвор, но никой не ги закача. Колко милиона присвоиха от Черепа под формата на рушвети от лотарията му? Срам и позор е ГЕРБ!
35
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Мента, е свекарвещицата на сбирщината за по кратко наречена герб.Злобна,поодъртяла вече,тя е подсигурила родата си до девето коляно и нататък.Тази пасмина,продължава да трови атмосферата на обикновените българи.Знае ли баба Мента,че милион и половина мои сънародници,са на фаталния ръб на физическото оцеляване?Дреме и на п....та,че много от хората у нас,живеят с 200-220 лева пенсия.Оскубахте държавата,тя заприлича на току ще изварена ***. Бабо,Господ гледа и ще раздаде заслуженото на всеки.
34
0
 
3
 
! Отговори
Мента преди 3 години
Ау какви топки тупате,и ние искаме да ги тупаме и гушкаме,че някой лев да изкараме.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МенТо, ако бяхте сериозни за нова Конституция, проектът ви щеше да е доста добре огледан, подреден и изтупан. Вместо това изглежда като писан от днес за утре и то от абсолютно неадекватни хора. А и е редно да кажеш защо бламирахте резултатите от референдума за промени в Контитуцията, та чак сега се сетихте? Май търсите нова дъвка и упражнението се вика "тупане на топката"...
32
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
герб иска просто да премахне пречките пред истанбулската конвенция. защото са евроджендъри.
31
1
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Колко пари изпра на ББ
30
0
 
6
 
! Отговори
произпод преди 3 години
От семейство на активни комунисти.
29
0
 
6
 
! Отговори
БКП преди 3 години
До крадлаСемейството и са активни борци за народна свобода!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
stom ste priemem germanskoto evro i sme v evrozonata, togava i bg zaplatite neka da sa kakto v evrozonata :)
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prekrasen virusen moment da prochetem knijki kakvi sa konstituciikite na sesednite nam dirijavi, kakto i v bratska francia, italia, ispania - rodinata na offshornia migrant kral, portugalia, germania, austria - rodinata na Fuhrera A.H., anglia- rodinata na kralskite pedofili...vse dosta zanimatelni knijki...moje i s Dubaiskata Konstitucia da se pozabavliavame...v bg parlament
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че Бойко тупка топката е повече от ясно, не виждам защо да се коментира.Увъртанията просто са измислени от прости хора на които могат да повярват само прости хора!Ние по-интелигентните знаем, че служебното правителство няма никакви правомощия, освен да организира провеждането на нови (и честни) парламентарни избори.Нито може да провежда политика, нито има мандат, тоест не се ползва с никаква подкрепа в Народното Събрание. Белгия май беше няколко месеца без никакво правителство?
25
2
 
8
 
! Отговори
баце преди 3 години
Точно това прави ГЕРБ - тупа топката за да бави промените или ако не мине номера да бетонира сегашното статуквото. Елементарни сте - типични партиини секретари на БКП и комсомолски активисти.
24
2
 
5
 
! Отговори
anon 18 преди 3 години
До ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОРИ какво излезе сега, Слави Трифонов искал ВНС, но само ако ТОЙ го събере, а той не е в парламента, тоест искал само да лала-ка, а когато реално може да се събере ВНС, не иска, щото друг бил инициатора.Той и Путин така казва, че Навални не бил отровен, но го отровили чужди сили
23
1
 
7
 
! Отговори
Сурвакар преди 3 години
Бе защо само до 2-ри ноември ще чакате?Ние сме си приготвили сурвачки за Коледа, които приемат пачки с евро!
22
6
 
5
 
! Отговори
Така де преди 3 години
мафията протестира срещу мафията, но защо и нас ни занимават. Нахално е да ни затрудняват живота. За се справят помежду си както могат.
21
0
 
3
 
! Отговори
Timeout преди 3 години
А какво прави?
20
1
 
6
 
! Отговори
Създател на проекта преди 3 години
ГЕРБ е създадената 2002 г. Глобална България,ако освен да пишете се заинтересувате малко да прочетете, ще видите какво се казва мафия, Прокопов, Бориславова, Хампарцунян, Кръстев, Златев и т.н.Едно олигархично обединение за политически инженеринг. Днес когато Боко се еманципира от създателите си, олюспвайки проводниците на техните политики изведнъж стана мафиот.Колко интересно! А същите тези муцуни ни пробутват старите-нови парашутисти, които инсталираха преди в правителствата.Най-мразя лицемери
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да му въри на добрия чичко , като около него са само вещици и ***.Огледала да им купи и да ходят да се разкрасяват ,че плашат децата .
18
16
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания госпожо Стоянова ! Пълна подкрепа за ГЕРБ и проекта за нова конституция