Тома Биков: Няма да подадем оставка заради крими контингент

След снощните събития не можем да си го позволим
Обновена: 3 сеп 2020 09:30 | 3 сеп 2020 08:58, Камелия Цветанова
125

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ втвърди позицията си по отношение за евентуалното напусне на властта.
 
След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка и спираме този дебат, защото ако го направим това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от криминалния свят и няма да го направим заради всяко следващо правителство, отсече Тома Биков.
Още по темата
Той допълни, че заради провала на президента Румен Радев по отношение на неговите функции като медиатор на политически процес и на президентството като мястото, където може да се възстановява прекъснатият диалог, ГЕРБ инициира диспута за свикване на ВНС като единствената възможност.
 
"Отричаме тезата на Радев, че парламентът е на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера и заради това по-старите демокрации са измислили парламентарната форма на диалог“, отсече Биков.
 
Той обвини държавния глава, че през последните месеци призовава за рационализация на протеста и заради това се стигна до сблъсъците вчера.
 
"Ние видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки от криминалния контингент, които атакуваха не само сградата парламента, но и полицаите, които охраняваха обществения ред. Изказваме подкрепа за действията на полицията, тези хора с риск за живота и здравето си успяха да опазят реда и да предотвратят плана на тези агитки. Ние знае кой стои зад тях – този, който каза, че може да мести едни хора с други, това е Васил Божков“, скочи депутатът от ГЕРБ.
 
Според него Радев носи политическа отговорност затова което се случи вчера в цялостната му съвкупност, а организаторите на протеста носят техническата отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Биков преди 3 години
То вие сте крими контингента!Викаш да се уволните ,някак не върви, такива сте едни УМНИ И КРАСИВИ,особено първото, че как да стане.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов няма да подаде оставка заради криминалния контнгент. Напротив, той използва криминалния контингент, за да дискредитира онези на площада, които му искат оставката.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо си в грешка, както винаги бе ***!Криминалният контингент е във власта бе, изр*од! И най-вече в ГЕРБ!!!
99
1
 
3
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Да, няма да подадеш. Шефът ти ще подаде, а ти ще се изнижеш като npъдня из ***
98
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите да говорят против насилието - щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
97
1
 
3
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Ха познайте чии са следните думи: "Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така изборите се печелят с гласуване а не с преврат.
95
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 3 години
НЕ ПОДАВАТ ОСТАВКА ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА. С ДЕЙСТВИЯТА СИ ОТБЛЪСНАХА МНОГО ОТ СВОИТЕ ДОСЕГАШНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ БЕ НАТЕГАЧ. КОЛКО ПАРТИИ СМЕНИ ДО СЕГА. ЗА В БЪДЕЩЕ И ДА СЕ ПРЕБОЯДИСАШ ПАК НЯМА ДА СИ ДЕПУТАТ.
94
2
 
8
 
! Отговори
До 98 диана преди 3 години
*** Дианче ,ти си ГЕРберски пропагандатор. Стига с тая мантра колко са лоши БСП, и че само ГЕРб са спасението от БСП. Ми то в ГЕРБ комунистите са повече отколкото в БСП. При БСп се чуваше за аванта от обществени поръчки 10%, при царя 15%, а сега се говори за 50% и отмъкване на цели бизнеси. Та кое му е по-доброто на ГЕРБ. Може би имаш предвид,че са по-добри в авантата.
93
3
 
5
 
! Отговори
оставка преди 3 години
До Нямало дана крими контингента с оперативна разработка. Помним още 9-ти 1944г преврата им!
92
1
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До до до 54Ако разглеждаме точно този случай, тези размирици не са "народа", както го казваш. Те дори не включват всички десетки хиляди членове на БСП, да не говорим за платените провокатори на Божков и т.н. Демонстрацията е политическа и само един политик може да реши кога тя трябва да се спре и кога не. Не може да се поставя такава тежка задача на един неполитизиран полицай, който има пълното право да заеме нечия страна и да постави полицията в нейна услуга...Няма устойчивост на манипулации..
91
6
 
5
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До СпецаАко човек не се учи от грешките си, а продължава да си бие главата в стената - най-много да я разбие! Нямаме право да съдим Бойко докато БСП не си отиде, защото каквото и да е направил той, БСП на власт е стократно по-лошата възможност. Да не говорим, че Бойко работи добре и тласка страната напред. Много "контингенти" явно се чувстват засегнати, но е крайно време да разберат, че времето им свърши! Не може човек да живее като престъпник и да живее добре! А ние сме зависими един от друг..
90
1
 
3
 
! Отговори
до до 54 преди 3 години
Ако полицията е деполитизирана шефа на полицията може да каже ,че не може да противопостави полиция на народ при масови бунтове и да препоръча своята оставка и оставка на правителството ,когато обаче се командва политически по вертикала се налага силово решаване на проблема --- повод ще се намери оня ме замерва ,тоя ме наплю оня хвърли камък и ние се защитихме! Срещу нас са агитки ,пияни ,наркомани ,платени! е точно тоя филм го гледаме сега !
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-*н Биков,крими контингент е БМБ. Излязоха данни от един чешки затвор. За тва не говорите и медиите него коментират. Освен това всички знаят за СИК и всички бандити,началници на ББ.
88
2
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До до до 54Според мен "висшите фигури", както ги наричаш, трябва да се стиковат за да работи добре държавата. Виждш колко лошо се получава с Радев И Бойко - двамата явно си пречат и нищо не върви както трябва - стигна се дори до там Радев да иска да сваля Бойко, който не закъсня с контрапредложение...Най-добре е управляващата партия да излъчва тези "висши фигури" за да няма проблеми от този вид...
87
3
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Крими контингента е на подчинение на мутрополицията на Борисов , а не на "Отровното трио", драги ми Биков!Преди три дни вашия човек Стъки се закани , че ще събере дружина и ще измете улиците от протестиращи!Но умний ми Тома ,протестта ще възкръсне и ще трови Мутрата от Банкя до оставката му!
86
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Комунист и нагъл *** се гонят най-трудно от там където е успял да се набута. Не отстъпва, държи се като, че ли не го засяга, фалшифицира изборни резултати и т.н. Няма нужда да му четеш оправданията и обясненията на този. Утре слънцето и луната ще са му виновни.
85
2
 
12
 
! Отговори
х преди 3 години
биков,биков просто си едно жалко човече,плазмодий
84
1
 
1
 
! Отговори
до до 54 преди 3 години
То излиза ,че защо я имаш тази полиция ? Вадиш и тя потушава всякакви бунтове ,осигурява ти комфорт и ти каквото и да си направил си управляваш , след това изведнъж намираш складове с боеприпаси в палатките и вкарваш организаторите във затвора ! То така демокрация не става !
83
2
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Гербераслъка ...че ще продадете е ясно. Но да питам за протокола... Всеки ден затъвате. Сега сте процент над БСП. До март месец БСП а защо не и Слави ще са с повече депутати от вас. И кво ще правите тогава. Вие занимавате не го ли разбирате? Ще ви изметем всички няма да забравим, няма да оставим един , с който да не си уредим сметките.