Дариткова: Не сме безгрешни, но търсим коректив

Тя призна, че кризата носи негатив на управлението
15 окт 2020 20:06, Нели Христова
37
Дариткова: Не сме безгрешни, но търсим коректив
Снимка: БГНЕС

Днешният дебат в парламента няма да има никакъв принос към българския парламентаризъм. Това заяви по БНТ Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

За съжаление днес в парламента слушахме речи и изказвания, които насаждат агресия и омраза. Не бива да се допуска подобен тон в българския парламент, подчерта Дариткова.

Тя заяви, че при основателни искания премиерът се е явявал в Народното събрание да отговаря на питания на народни представители в рамките на вменените му от Конституцията правомощия.

"Тогава, когато тези искания са били некоректно зададени, се е давала възможност на съответните ресорни министри да им отговорят. Всяко едно питане, което е било отклонено поради несъответствия с конституционните правомощия на премиера, се е разглеждало на председателски съвет и колегите никога не са възразявали", каза Дариткова.

Тя припомни, че по нареждане на Корнелия Нинова народните представители от БСП три месеца не са присъствали в парламента.

"Те неглижираха правилника за дейността на Народното събрание, не участват в заседанията на председателския съвет и по този начин показаха, че не могат да бъдат конструктивна опозиция. Ние искаме да имаме реален коректив, но коректив, който отсъства и се крие, не може да бъде достойната опозиция", допълни Дариткова.

Тя призна, че кризата носи негатив на управлението.

"Не сме безгрешни, търсим коректив за грешките си. Обикновено сме показали, че винаги може да носим отговорност. Отговорното поведение в момента пред бушуващата здравна криза и заплашващата социално-икономическа изисква ние да понесем политическата отговорност. И дори да имаме политическа щета от случващото се, да бъдем отговорни към избирателите, които са ни дали доверието си, да упражняваме властта до края на живота на този парламент. И да дадем възможност следващата година България да има стабилен бюджет, финансова рамка, която да позволи всички системи да работят нормално в интерес на българските граждани, за да не поставим под риск справянето с всички предизвикателства."


37
Още от Политика
Цвета Караянчева: Днес заорахме дъното
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 2 седмици
Много закъснял намек за признание на вина. Това не компенсира всичката наглост, арогантност, безпринципност и безскруполност на мутри, мутреси и свързаните с тях калинки на БКП другари. Ако ще да си го татуира на челото - полза няма. Марш вън заедна с калинките ви. Ще бъде перфектно, ако може заедно с вас да се маха и братовчедката Нинова с антуража и състава на Позитано. Чао .!.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тая скоро май не е прескачала огради из дворовете в София?!? ОСТАВКА бе мутри! Кое не разбрахте! Съд и затвор за вас от тук нататък!
28
0
 
2
 
! Отговори
тцтцт преди 2 седмици
Тази се справя, като слепец в парка !
27
0
 
2
 
! Отговори
какгиизбирабойкобеее преди 2 седмици
То “красив” и “грозен”, може да се каже, че са субективни понятия, нали?
Обаче тази е отблъскваща - и с визия и с поведение и с приказки.
26
0
 
4
 
! Отговори
Д.Кънев преди 2 седмици
Понеже конете,говедата,овцете и още други домашни любимци като видят дофтор Дариткова бягат от ужас да не би да ги лекува случайно,тя се прехвърли да лекува хора,като стана поредният политик *** на комуниста мутра Бойко Борисов.
25
0
 
9
 
! Отговори
BG citizen преди 2 седмици
Годзила до годзила мила моя майно льо.....
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не сте безгрешни ми направо брутални некадърници
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като се наслушах на Нинова и нагледах на видиотените протестъри
тия са си направо бижу.
22
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Къде ви отглеждат,другари антибългаристи,м?Партийните школи официално са закрити,нали?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цялата тази мафиотска държава е една голяма грешка. Трябва първо да се махнат мутрите от властта и след това трябва радикално да се промени модела на управление на държавата от парламентарна република на пряка демокрация. Това е единственото решение за такава мафиотска ***.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гнус ме е.
19
1
 
5
 
! Отговори
Факт ! преди 2 седмици
Огромното мнозиство от хората от Централните Родопи са добри и скромни хора но тази нагла Дариткова е от малкото изключения.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един от най противните политици.
17
1
 
10
 
! Отговори
Оставка ! преди 2 седмици
Калинка на амбразурата ! Не спират да лъжат, и да лъжат, и да лъжат. Нищо не става от тези мутри ! Вече е кристално ясно за всички освен за шайката. Мутри вън !
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не сте безгрешни вече повече от 10 години. Стига толкова! Шанс да намерите коректив? Никакъв! Причина - нулев интелектуален капацитет! Качества - единствено усвояване в чекмеджета!
15
0
 
18
 
! Отговори
Леле преди 2 седмици
Дариткова, коректива е по площадите, нахална жено, и те те търсят...
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че и неадекватни...
13
1
 
3
 
! Отговори
баща ми е бозаджия преди 2 седмици
Ей студенти,Кромуел е най-великият,сенатор да го знаете
12
0
 
5
 
! Отговори
Кромуел преди 2 седмици
Кромуел е най великият,сенатор - не сме безгрешни, но сме истински,обичаме и тези дето ни нападат и так дальше
11
2
 
4
 
! Отговори
глория к азис преди 2 седмици
ехеее то тази даритковата ще вземе още малко да запее нашия неостаряващ тотален хит....НЕ СМЕ БЕЗГРЕШНИ НО СМЕ ИСТИНСКИ ОБИЧАМЕ И ТЕЗИ ДЕТО НИ НАПАДАТ ЗАЩОТО ИМАМЕ ДОБРИ ДУШИ ДУШИ КОИТО МОГАТ ВСИЧКО ДА ПРОЩАВАТ!!!....тези булгарчетата били много истински бряяяя :)))))))