Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!

Повикванията в Спешна помощ в София в събота са 414
Обновена: 1 ное 2020 09:13 | 1 ное 2020 09:08, Камелия Цветанова
231
Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред заключена болница, а мъж да умира, докато чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Той вече поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там.

При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов.

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър.

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов.

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той.

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът.
"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов.

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той.

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
25
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
До:"Бойко..некадърнико махай се.усмърти населението бе..цяло лято защо не купи 100 линейки.а купуваше лимузини за прокуратурата и МС?некадърен човек.!"Не съм му фен, ама линейките не се карат сами. Лекари няма, лекари. Превърнаха ги в търговци, оставиха ги да отидат в чужбина и сега Аууу... Първо, трябва да се увеличи приема двойно. Второ: Правилна е идеята за специализациите, който иска държавна поръчка, после 5 години в БГ. Ама свободата му ограничавали, ами не такива са условията!
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късметлия! Пу-пу...
125
4
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
Аз съм на 62. Работя ежедневно с хора. С МАСКА СЪМ И ОЩЕ НЕ СЪМ СЕ ЗАРАЗИЛ.
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упорито се мълчи за частните болници
123
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво няма да има галеници, ама 8 месеца защо не беше така? За какво затворихме държавата? Казаха ни, че затваряме, за да има време системата да се подготви. Сега се оказва, че никой не си е направил труда да се подготвя. А аз вече година си отлагам наложителни операции, именно за да не я товаря тази система.
122
10
 
11
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
НОСЕТЕ СИ МАСКИТЕ И НЯМА ДА УМИРАТЕ ПО КЪЩИТЕ СИ. ПРОСТО Е.
121
7
 
9
 
! Отговори
така е преди 3 години
До Анонимен 59Точно така е. Винаги все някой друг трябва да е виновен и все се търси "под вола теле", а това че повечето не вярват,че има вирус и че е страшен,не носят маски, не спазват елементарни мерки, ходят по площадите без маски...после някой друг им крив. Но такова е мисленето на повечето хора, та и затова няма да се оправим никога,нито ще живеем добре, въпреки усилията на някои хора. Преди министъра има достатъчно марионетки,които объркват сиутациите и са виновни в повечето случаи.
120
3
 
6
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Ей, Нинова ли ще се справи? Ха ха ха ха!!!
119
7
 
9
 
! Отговори
ЗАБРАНЯВАМ ОСТАВКИ преди 3 години
Ако има оставки...тогава ще видите има ли АД в България!!! И ще видите Кон Боб яде ли? Лесно е да се говори. Практиката е друго нещо.
118
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша логистика при хаос, когато се създаде хаос веднага трябва да се създаде логистика за управление на хаоса, болница не може да приеме 3 часа пациент , пациента седи в линейката 3 часа.Линейката не се ползва 3 часа за което може да помогне на множество други пациенти.Ако стане организирано просто тази линейка е могла да го закара в провинцията за по малко време примерно в Перник или Елин пелин при условие че Софийските болници са пълни, просто трябва център за разпределение на спешни.
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно бе, 129! Нинова бере душа в Пирогов и не те застрашава с нищо! Спокойно можеш да не ни плашиш с нея и да изгониш Борисов от престола на Главен ***!
116
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се крие главната НОЩница генерал Мурафет? Надали оперира някоя огнестрелна коремна рана, щото не се чуло напоследък да има престрелки!
115
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато лятото хората ви казваха да спазвате мерките и да не ходите на протести и да се тъпчете с много хора вие крещяхте Оставка. Сега като вие толкова акъла ще си носите последствията!
114
6
 
20
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
КОГАТО ВИДЯ НАКАЗАНИ ЛЕКАРИ ИЛИ БОЛНИЦИ ЗА ПРИЕМ НА ПОЛИТИЦИ, ПРЕРЕЖДАЩИ ОБИКНОВЕНИ ХОРА - ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМАЛО НЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ!!! НЕ. ИМА ПЛУТОКРАЦИЯ!!!!! НИКОГА ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ!! И ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА, КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.
113
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!Не се справяте
112
7
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
И КАТО ДОЙДЕ НИНОВА НА ВЛАСТ - ПО- ДОБРЕ ЛИ ЩЕ ВИ СТАНЕ ?? ТЯ ЩЕ ОВЛАДЕЕ ЛИ ЕПИДЕМИЯТА??
111
1
 
6
 
! Отговори
До126 преди 3 години
Споко бре, ако има оцелели по тия ширини 2050 година,ще извозваме болните с F-ки!
110
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой бе написал,че 2 хил.лв бил рушветът да те приемат в болница..Корнелия как я приеха в Мед.Академия..защо не чака линейка 13 часа?
109
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко..некадърнико махай се.усмърти населението бе..цяло лято защо не купи 100 линейки.а купуваше лимузини за прокуратурата и МС?некадърен човек.примитив!
108
0
 
27
 
! Отговори
до 122 преди 3 години
Младият лекар си позволи това, защото след това дежурство от днес е на работа в Щутгарт - Германия! Заяви го в края на клипа! Нещо като героят на Чудомир ,,И аз ще изкрещя някой ден" - служител произнесъл реч на загубените си колеги за тях и нередности в службата, щом часовникът показал 17 часа и придобил право на пенсия в последния работен ден там! А докторката или санитарката, не видях в тъмното преди това каза, че ,,утре си подава оставката"! Това е реалността във вашата изтървана България!