Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!

Повикванията в Спешна помощ в София в събота са 414
Обновена: 1 ное 2020 09:13 | 1 ное 2020 09:08, Камелия Цветанова
231
Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред заключена болница, а мъж да умира, докато чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Той вече поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там.

При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов.

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър.

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов.

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той.

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът.
"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов.

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той.

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 153Не е точно, че "обществото нехае". Проблемът е, че на 100 души, които пазят себе си и другите все ще се намерят двама ***, които да омажат пейзажа, като се мислят за велики. Всъщност са жалки с про-сто-тията си.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До уууууууНинова е Велика Вождица и БКП-Величество, за разлика от нас, които сме "обикновените хора.Нас ни разхождат с линейките, а за тях има ВИП-стаи. Вероятно не им искат и да доплащат за да им се осигури добро отношение от персонала.НЕ ГЛЕДАЙТЕ В КАНЧЕТО НА ТИЯ, КОИТО СЕ САМОИЗБИРАТ И САМОВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ!
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стоян 1557 милиона виновни зор се съдят.
144
3
 
15
 
! Отговори
ууууууу преди 3 години
Как няма галеници- за Нинова веднага се намери място!!!!!!!!!!!!!!Ще оставят хората да измрат, но за тях всичко ще е наред
143
1
 
15
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Здравеопазването от години е в колапс.Въпроса е защо няма осъдени.Впрочем във всяка област сме в колапс.И пак идваме на въпроса защо няма нито един осъден.
142
0
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
До До 145Няма значение къде съм бил. Важното къде е била държавата и НОЩ.... а в болниците ще работят тези, които днес са в ковид отделенията.... там кой работи?
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса е сложен. От едната страната обществото нехае за вируда индори доста нагло демонстрира НЕ спазване на нормите.От другата страна лекарите трябва да го лекуват тоя дето до вчера се е смял на вируса? Лекарите са хора със семейство и си имат техните страхове. Не ги съдя. Съдя повече обществото, което показва тотално неуважение към тях с поведението си. И какво като го уволните? Утре всичките лекари ли ще уволните:)
140
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
В държавата на ментетата -здравеопазването е менте.Дано и епидемията да е менте. До момента умрелите за 20г. са по молко от умрелите за 19, 18, 17, 16г.до момента имаме менте епидемия.
139
0
 
18
 
! Отговори
OT ПЪРВО ЛИЦЕ преди 3 години
Това се случва и в Пловдив.... С доказан К19 и пневмония+възрастни хора в къщи, ме изпратиха да домашно лечение в къщи!!! Жена ми да ми слага инжекциите мускулно и венозно, а тя не е мед. лице!!!! Лекарствата естествено ги няма и започваш да издирваш нещо, което ти е законно право!!! Единственото, което направиха от РЗИ да поискат мейл, на който да изпратят Заповедта за карантина.... Питам личният лекар, какво следва след карантината - тестове, изследвания или??? а тя ми казва - нали си здрав!?!
138
6
 
5
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
А ти къде беше през това време.Защо ти нито веднъж не даде такова предложение.Всъщност кажи и с две думи кой ще работи в тия ,, Ковид болници,,.И днес презЕдента скимти в защита на хората, които горят маски.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо няма легла?Чака се по два дни за резултат.Така не могат да изпишат човека.Откъде да знаят,че резултатът му ще е отрицателен
136
3
 
18
 
! Отговори
Спас преди 3 години
Ами Корнелчето как я приеха веднага , в къщи не може ли да се лекува ?
135
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България най-важния въпрос е Мутрата и шайката му да си опазят властта и да продължат да крадат!Тук някои бълнуват за линейки, за ограничаване на ковида, за здраве и пр.
134
2
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
От началото на епидемията през март мина повече от половин година. Колко нови линейки се закупиха, колко болници се направиха или преструктурираха за лечение само на корона вируса, за да сеят болните вируса на всякъде и се затварят болници, защото има има и други болни.... Някъде построиха болници за около седмица.... Тук какво се направи. Само не ми казвайте, че са осигурени маски и лекарства, защото това е регулярна дейност....
133
1
 
17
 
! Отговори
КАТЕГОРИЧНО... преди 3 години
...съм убеден, че след като минат проверките, а и после, наказани НЯМА да има!!!
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало галеници, в същото време ВИП стаите за пациенти в държавни болници си вървят... гьонсуратлък на макс.
131
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Един председател на парламентО обещаваше преди време,че ще си подаде оставката,ако не въведе ред при гласуването с чужди карти,ама на-нищо не стана...Обещания им за всички от сърце,мда.
130
2
 
18
 
! Отговори
ей Ангелов преди 3 години
Няма галеници а? а Курнелчето във ВМА какво е?
129
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато преди месец правителствата в цяла Европа започнаха да вземат всякакви мерки за ограничаване, професор доктор Борисов, Ангелов и Вълчев бодрячески обясняваха, че всичко е наред, че са подготвени, че има легла, медицински персонал и учители. Разрешиха спортни мероприятия с публика на закрито, разрешиха закритите части на заведенията да работят с минимална дистанция между посетителите, набутаха децата училища в които е невъзможно спазването на дистанция и по претъпканият градски транспорт.
128
1
 
24
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
За частните Токуда и Софиямед знаем. Работят за платежоспособни пациенти.Въпрос е защо Правителствена не работи с КОВИД и ангажират военна болница, която лекува и цивилни.