Кратки дебати и бюджетът за догодина приет на първо четене

Заложеният за 2021-а дефицит е 3.9% от БВП
Обновена: 6 ное 2020 19:14 | 6 ное 2020 19:08, Веселина Йорданова
8
Кратки дебати и бюджетът за догодина приет на първо четене
Снимка: БГНЕС, архив

Финансовата рамка за следващата година бе приета на първо четене, след като бе включена в пленарното заседание извънредно.

Дебатите и по трите бюджета - на здравната каса, на държавното обществено осигуряване и държавния бюджет, бяха нехарактерно кратки, предаде БНР.

Още по темата
Догодина в хазната ще има дефицит от 3,9 на сто от Брутния вътрешен продукт, а правителството ще има възможност да тегли нов дълг до четири и половина милиарда лева.

Единствена в краткия дебат по държавния бюджет за догодина, с който за трети път се актуализира и тазгодишният, думата поиска депутатката от ГЕРБ Евгения Ангелова, която защити проектозакона.

"На така актуалния въпрос: Кой ще изпълнява следващия бюджет? Отговорът е: "Ще го изпълняваме ние до редовните избори през март" и след това, ако хората отново ни гласуват доверие. В бюджета са заложени достатъчно средства за изпълнение на мерките в рамките на следващата година така, както са предвидени", каза Ангелова в опит да обори критиките, че страната ни ще влезе в дългова спирала заради прекомерните харчове и предизборното раздаване на калпак - теза, защитена от БСП и ДПС.

Дебатите и по трите законопроекта на първо четене се проведоха при почти празна пленарна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП- ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ- 2007Г ОСНОВНА ЗАПЛАТА БГ УЧИТЕЛ- 319ЛВ,УПРАВЛЯВА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ, 2020- ОСНОВНА ЗАПЛАТА- 1120ЛВ- 2021Г ОСН ЗАПЛАТА 1300 ЛВ СТАРШИ УЧИТЕЛ, ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- И защо комунизмът вирее, и е силен само сред бедни народи? - Само там им минават комунистическите лъжи и *** номера...
5
3
 
1
 
! Отговори
118 - кворум преди 3 години
През 1997 година хората за малко не успяха да влязат в парламента и да линчуват депутатите, но този парламент успя да издълбае всички възможни дъна и да наруши всички възможни правилници, закони и настоящата конституция.
4
1
 
4
 
! Отговори
ЛУД СМЕХ ДНЕС... преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП/БСП , ИСКАТ ДА СА КАТО ТА ШАЦИТЕ ---ДА СА ОТВЪН , ..АМА И ТЕ ДА УЧАСТВАТ!!!!!АБСОЛЮТНИ , ЦИРКАДЖИЙСКИ ПРОСТОТИИ...ХА,ХА,ХААААА
3
3
 
5
 
! Отговори
Мачкай преди 3 години
Боко
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е приятно да се работи без БСП.Работата се движи, няма скандали, тишина.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахха ... Не посмяха да направят миниланта по-ниска. Даже и те не могат спечелят изборите тогава!