Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени

Той се закани, че ако пак нападнат централата "ще играе маркучът"
21 ное 2020 22:28, Нели Христова
274
Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени
Снимка: БГНЕС

"Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът." Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по Канал 3.

Още по темата

Той добави, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. "Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин", каза още той.

Припомняме, че на 16-ти имаше напрежение пред централата на ВМРОП в София, когато при поредния ден на протести група граждани изразиха недоволството си от патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в това управление. Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. "Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема." Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. "Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих."

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъседство, за да влезе в ЕС. "Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал."

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. "На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език." Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е един от най успешните евродепутати,който защитава интересите на БГ през цялото време.Прави му чест.Затова Чалгаря и кукусценаристите почнаха някаква *** битка,предизборна,цинична срещу него и изобщо срещу ВМРО.Искат по утъпкания път с очерняне да получат дивиденти от простолюдието,като че ли Слави с деградиралата си персона,омръзнал на всички има някакъв шанс.
56
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбазки е мъжко момче ,щом полицията само пази кукувците докато вандалстват чужда собственост,все някой трябва да има смелостта да ги понамокри.Те и не знаят за какво протестират,вървят като зомбита където им кажат старшините.
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мене ми мязат на жендарска организация начело с Лаурел и Харди ама щом е казал.
54
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ги е подредил турските мeкepeтa, Джамбазки.
53
8
 
22
 
! Отговори
Фантомас преди 3 години
"Заплакала е гората",от пишман апостоли на свободата!
52
7
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Тоя гамен не е наясно със себе си. Първоначално каза, че не бил той от клипа, сега смени плочата. Айде бегай оттук ***. Добре, че е македонския въпрос на дневен ред, та да запишете малко дивиденти с юнашко пъчене и популистки изказвания, че иначе съвсем нямате никакъв шанс на изборите.Калфинчо от вицепремиер на Боце отиде в миманса, следващия дай боже е Каракачанов.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като някаква баба полива патриотите.
50
10
 
6
 
! Отговори
Ебал съм ги в гъза преди 3 години
ПроституиращитеДругия път вместо пиратки - ***!
49
8
 
16
 
! Отговори
69 преди 3 години
ти си едно недоразумение, което повече няма да влезне в паркамента, Слави е много по ВМРО отколкото цялата ви псевдо партия
48
5
 
14
 
! Отговори
Торбичката Била преди 3 години
тоя овчар нещо май се опита да се дуеаре бабугер македонски аре чибабчитата и чифтетатаче да не идеш на чино
47
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода."Стъклото не е ли счупено от бомбичка? ;)))ВМРО сами си чупят стъклата.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотАнгилииииия!
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Кой ще гласува за ВМРО?
44
3
 
7
 
! Отговори
от Финасовия отдел преди 3 години
ГласКараСки му е истинското име. Не е верно че мяза на пидер. Тва мекотело има дашен килер, лакирани нокти на крачетата и обезкосмени ушлета га го дърлят назаднапрашка да им небоцака на кунките, но най вече с тауто на гърба, пишни гърдитройки със зърна - на див кестен така са изтаутсане в 3Ди, че заднешките опрашители изобщо не го обръщат да га цаливат по предната леща в ония 7 секунди когато изтича маьонезата и га апът по гърба и га апът по 3.5 секунди на татусанацицка апътИклатът
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте банда нереализирани нацистчета.
42
1
 
7
 
! Отговори
ДЪЛБОКА ДЪРЖАВА преди 3 години
Ангел Балевски е роден през 1910 г. в Троян. Произхожда от стар охридски род, един и същ с този на Васил Балевски.Васил Стефанов Балевски е четник и войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, деец на БРСДП.
41
7
 
10
 
! Отговори
theglobal преди 3 години
Каракачанов е роднина на Кубадински, и на Балевски - като Валери Симеонов. А Джамбазки на кой е роднина? Братовчед на Лиляна Павлова, и внук на Ангел Балевски? ВСЕ ЕВРЕИ! ПАРТИЗАНИ! Унгарската и пражката революции, бяха започнати от комунисти неевреи срещу болшевици евреи. 10 ноември и другите преврати по него време, бяха пълна победа на евреите в ком партиите, в съглашение с евреите от атлантическата империя. Опиянени от парите и жадни за пари и сила власт. 'La Morale Dell'Immorale'
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противен човек. Влезе в политиката и веднага се самозабрави. Беше в партията на Бареков, като видя че там се скапват нещата, веднага се присламчи към други.
39
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите са точно като Зоран Заев. В безсилието си им остава само да покажат среден пръст. А иначе напролет пак Бойко ще спечели изборите и ще управлява заедно с ВМРО. Това са реалностите.
38
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
3-ти път вече човека оповестява че не го е оповестил.