Радев: Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата и беззаконието

Изминалата година ни напомнила колко струват сводотата и човечността
Обновена: 1 яну 2021 00:03 | 1 яну 2021 00:03, Камелия Цветанова
890
Радев: Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата и беззаконието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма, заяви президентът Румен Радев в традиционното си новогодишно обръщение.

Радев заяви, че България и светът изпращат една трудна и разломна година.

"Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване", посочи той.

Още по темата
"Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ", каза президентът.

По думите на Румен Радев в дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност, каза президентът.

В новогодишното си обръщение държавният глава заяви, че 2020-а беше и годината на българското събуждане.

"Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината", каза президентът Радев.

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна, заяви президентът Радев. Посочвайки, че през 2021-ва година два пъти ще отидем на избори, Румен Радев каза, че организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин. Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване, каза президентът. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота, посочи още той.

"Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел, да укрепи държавността и законността, да пресече кражбите, да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност, да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите, да възвърне авторитета на държавата, да защити красивата ни природа, да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България", посочи държавният глава.

Румен Радев каза още, че в куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха. "Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си", посочи президентът. Той изрази увереност, че "предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си". Президентът Радев отправи пожелания за здраве и благословена година за всички българи. Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи, каза още в новогодишното си обръщение президентът Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


890
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
639
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 737Дори и вие не си вярвате.
638
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, българите сме с теб! Ще те изберем за втори мандат.
637
4
 
14
 
! Отговори
До 732 преди 3 години
Ами обясни за "комисионните",колко,но с доказателства ,иначе всеки може да нагажда проценти ей тъй за мускули срещу неудобни?И магистралите,пътищата,санирането са важни,особено първите,никой не желае да пътува по разбити пътища,това е важно за икономиката,туризма,ежедневието на хората.Прави му чест,че строителството продължава.И не е само,изграждат се и много нови пречиствателни станции на много места,ремонти на училища.Как ще сравняваш сега и преди когато всичко беше неугледно и разграбено
636
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той бил със " самотните" между 23.55 и 23.59 между другито от екрана.Страхотна подкрепа,на запис някога си,докато в същото време, реалното, плюскат с другарката на държавната софра самодоволни.Колко самотни поканихте в резиденията или посетихте или подпомогнахте дърдорко?Тез тоталитарни речи тип Гьобелс с изопачаване на неудобни факти с други фалшиви,ами толкова за последно,поредното клише пробутано от началниците.
635
13
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До Анонимен730Ти явно ни взимаш за ***- а Баце колко комисионни прибра с магистлаби, зали и саниране? Цял свят влага в технологии, но за Баце и такива като тебе май е по-добре шкафченцето да е пълно!
634
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
В България свободата и човечността не струват пукната пара.
633
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква реч са му пробутали на Фигуранта,поредното посмешище на низшите духом!Черепчетата ,неговите " герои" и тия Гошо боеца сръбски удрят по едно рамо с нещастни минусчета,аха да му го вдигнат,но абсурда с този човек си е абсурд.И така ,де що пари се потрошиха за палатчици и храница ,пиене,музика,интернет и други животински изобретения за " честните " и почтените" пионки.Но не винаги парата прави борбата и младите много отдавна ги няма ,освен малка и дребна глутница йоловици и подобни ежедневки
632
15
 
22
 
! Отговори
kkk преди 3 години
тоя се излага с всяка поява на екрана... хейтъра смешен; а си мислех, че Плевнелиев е слаб президент. Този направо е скандален. Как може президентът да насажда скептицизъм и разделение между хората.
631
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кълинкъния *** партия герп сме с вишо къту кълинкъКалинка е от БСП бе пpьдльo :) Толкоз сте тъ пи каскетите.
630
27
 
25
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Експериментът пенсиониран фЪтмak да работи като президент се оказа изключително безсмислен и неуспешен.Време е фЪтмaka да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на пазар. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
629
26
 
22
 
! Отговори
Сеирджия преди 3 години
Много добра новогодишна програма на БНТ, браво, дори и Радев не можа да развали приятното впечатление.
628
10
 
28
 
! Отговори
кълинкъ преди 3 години
ния *** партия герп сме с вишо къту кълинкъ и дуктурати къту бойку
627
3
 
12
 
! Отговори
бива го преди 3 години
Чак сега разбирам защо Бойко предложи оная неизбираемата!?Умен е,спор няма!
626
20
 
34
 
! Отговори
bbb преди 3 години
Колко много хора са зле, видно от фейсбук страницата на евродепутата Йорданов/който плюе обилно по президенета за неговата реч/, а също и в този форум! Изумителна е неграмотността и заблудата на тези хола!
625
33
 
19
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Комунджиите и Депесарите, нали са руски агенти, го избраха тоя ръб. На другите избори, Бойко да не пробутва разни Цецки-Вецки, а сам да се кандидатира .
624
38
 
30
 
! Отговори
Радев е на хранилка преди 3 години
Радев иска за рубли да ни пришие към бедната путинова Русия. Този път обаче не е познал...
623
45
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 713"Каквото и опорки да следвате, за разлика от опонента си той НЕ Е национален предател."Когато ближеш ботуша на Русия, както правите вие, русофилите, за вас работещия за Русия не е национален предател, така е.
622
64
 
44
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Безкрайно нагъл и *** тип ! Това недоразумение трови държавата и народа ! Няма ли кой да го изрита от това място ????? Докога ще сме роби на посредствеността и алчността за власт ? Докога ???
621
31
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...тука само платени гербеджийски ***. Радев им бърка яко в здравето. Каквото и опорки да следвате, за разлика от опонента си той НЕ Е национален предател.
620
29
 
57
 
! Отговори
145 преди 3 години
Браво, много подходяща реч!