Красен Станчев: България се справя добре в кризата

Новото НС да харчи пари като създава повече стойност, съветва икономистът
15 апр 2021 22:10, Анисия Иванова
19
Красен Станчев: България се справя добре в кризата
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основното нещо, пред което трябва да се изправи 45-ото Народно събрание, е това как ще се харчат парите, коментира икономистът Красен Станчев в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

"Данъчната система работи добре, но онова, което ще бъде проблем, са разходите. Онези евентуални финансирания, които биха дошли по различни начини, включително и нови заеми, защото и такъв е планиран, би трябвало да бъдат харчени по начин, който създава повече стойност. Парите не трябва да отиват там, където досега беше обещавано, че ще отидат.“, каза той пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта финансово България се справя добре на фона на останалите страни членки на Европейския съюз, но в същото време е по-зле от миналата година.

"Ситуацията тази година се разглежда като край на света, но тя е доста по-лека от това, през което е преминавала страната, икономиката и политическите партии за последните 30 години. Ситуацията е много по-лека от края на 1990 г.“

При наличието на толкова различни политически убеждения сред народните представители, на откриването Мика Зайкова каза, че формулата за успех на това Народно събрание ще бъде "съединението прави силата". Красен Станчев смята, че такова съединение е възможно.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красен Станчев е един от българските африкански съветници, които биха били гордост за всяка страна в Африка, Индия и Латинска Америка.Дава прекрасни африкански съвети за либертарианските икономики на Африка, Индия и Латинска Америка.Западна Европа и САЩ имат субсидийно-санкционни икономики, субсидират храната на работническата класа.Това не се харесва на африканските либертариански съветници като Каролев, Станчев.Резултатите от техните съвети са глад, болести и бедност.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега! До сега се справяше . Вече питайте ОФ-то!
7
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Добре бе, не казвай на никой...
6
1
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Добре, че сме във валутен борд, иначе щяхме да видим колко сме добре.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едвам стоим на краката си, ама щом казвате...
4
1
 
7
 
! Отговори
Човекът преди 3 години
Парламентът е свършен това е истината
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справяме се добре, защото шайката Гроб, единствена от всички цивилизовани държави, не даде и стотинка пряко подпомагане на хората в кризата!Всички други нормални държави направиха огромни разходи за тая цел.Нашите мили престъпници ни оставиха да мрем!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 1Нормално е,все пак България е населена с такива като теб!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
номер 1 сме във всички класациив неправилните