Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите

Новите правила целели честен вот
29 апр 2021 22:43, Екип на Bulgaria On Air
67
Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите изборни правила предизвикаха сериозен дебат сред политиците. Какъв ще е ефектът от тях?

"Това, което целят новите изборни правила, са честни избори. Това искаха българските граждани и на площада миналата година, и сега. Тези промени, които са дългочакани, са точно навреме, защото предстоят избори", каза депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него машините са единственият начин да спрем с "мазането" по протоколите.

"Такива нарушения има. Те са видни в сканираните протоколи в ЦИК. Ако отворите - ще видите замазани, задраскани числа, подписи. Това приключва с машините. Ще приключат и невалидните бюлетини, които толкова години коментираме", допълни Йончев пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че те са възможност за всеки български гражданин да даде валиден вот.

"Членовете на СИК са длъжностни лица. Те изпълняват задълженията си и част от това задължение е да бъдат снимани. Що се отнася до смисъла на снимането - то цели прозрачност, ще свали всички съмнения или голяма част от тях, че нещо се случва в момента. Че се вадят протоколи, че се надписват и дописват. В голяма степен ще внесе спокойствие в избирателната система", категоричен е народният представител.

Той подчерта, че от партията му са "за" видеозаснемането и не виждат нищо ненормално в това. И попита защо ЦИК трябва да бъде в толкова огромен състав.


 


67
Още по темата: избориРумен Йончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До I.N.R.I.Каква точно саможертва е направил и кой е спечелил нещо от това което наричаш саможертва.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще ме снимат докато гласувам тия съвсем изтрещяха. Накрая ще направят най-манипулираните и най-скъпите избори в историята.
15
2
 
8
 
! Отговори
I.N.R.I. преди 1 месец
Разпети Петък е. Карат Иисус към Голгота с трънен венец и кръст на рамо.Най-скръбният ден в годината..2021 години след разпъването Му всяка година отбелязват великата саможертва на Спасителя.Всички събития бледнеят пред това.
14
4
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Според мене машинното гласуване не гарантира тайната на вота. Много елементарно може да се съпостави времето на влизане в стаичката от камерата в общото помещение и тайминга на подаване на вота в машината от лог файловете. На мене лично не ми пука, защото не завися от никого, но по принцип...
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4Само не разбрах за тебе кой ще гласува повече. Или ти смяташ да управляваш с 8%.
12
5
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 1 месец
Правят глупости. Увеличават шанса за корпоративен вот и спестява пари на купувачите.Само тарторите казват: Вътре има камери и снимат всеки как гласува. И "правилния" вот е гарантиран, не е нужно дори да плащат.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Писах коментар как човек лъже пее болен всеки ден на центъ Ра е какво е това да попита жалко
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не мога да коментирам казвам истини
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами те училищата са с видеонаблюдение го бяха изключили за изборите
8
3
 
2
 
! Отговори
Секретно уше преди 1 месец
Това е първият път в историята, хората могат да имат достъп до съдържанието на умовете на хората. Трябва да мислим много внимателно как ще внесем това в обществото.
7
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентчето ни се побърка.+ 100 секции още за Турция и ДПС, за набута новата си метреса Слафчу.Сега очаквам да ни събличат голи преди да гласуваме ш и да ни проверяват дали не носим нещо в бельто.Жалка чалгажийска картинка.Това и по комунистическо не е било.
6
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента се мота 5 минути пред машината докато разбере как работи. Христо Иванов, най-големия защитник на машинното гласуване не рискува и гласува с хартиена бюлетина. И тея искат изцяло машини гласуване?
5
14
 
23
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
Ами софтуера бе, смотан вреден п* як, как щв се снима " свалянето" на данните? Всеки петокласник може да бъгне резултатите и то на няколко етапа. А ти ще ми снимаш риалити в секцията ха, ха! А при предаване, сумиране, РИК, ЦИК на Чорапа ? Само едни чалгарски мутъри могат да се подмокрят на машинно е* ав* не! А 1 лв субсидия за партиите кво? Стана 10000 лв заплата за депутатите! А 120 депутати в НС? Да, ама друг път!
4
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С машинното гласуване ще им е трудно на ромите да гласуват. Те с техника немогат да борявят. Затова е и този вой да има хартиени бюлетини. Ако вота е само с машини Гепи ще изгуби много ще се срине до 10 процента. Това са администрацията полицията пожарната и някой като моята комшиика която само за Гепи гласува въпреки че няма какво да яде. Когато я питам защо така ма. Тя ми вика че много харесвала другаря Борисов и затова.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво си мислят че ще постигнат така. Номера е да се влезне в махалите на ромите. Със скрита камера да се снима как се купуват ромски гласове. Има едни момченца с фланелки с лика на баш майстора и обикалят от къща на къща. Раздават мангизите и казват с кой номер бюлетина да се гласува. Понеже неграмотноста е огромна и не познават цифрите им записват на дланта номера на бюлетината. Влизат в изборната секция погеждат бюлетината погеждат дланта си и като видят номера я слагат в плика и я пускат.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой го е страх от заснемането на изборите?КОЙ?КОЙ?А не е ли ТОЙ?
1
0
 
16
 
! Отговори
Да, така е преди 1 месец
Стига да има файда... ..щото не си спомням да са касирали маскарлъците из Анадола или в Столипиново например ?!