От 1 май пада коридорът за възрастни в магазините, как ще учат учениците?

Вижте заповедта на здравния министър Костадин Ангелов
Обновена: 29 апр 2021 15:35 | 29 апр 2021 14:50, Красимир Ангелов
73
От 1 май пада коридорът за възрастни в магазините, как ще учат учениците?
Снимка: БГНЕС

От 1 май, събота, отпада изискването магазините за хранителни стоки да осигуряват „коридор“ за пазаруване на възрастни хора в часовия диапазон от 8.30 ч. до 10.30 ч. Това става ясно от заповед на министъра на здравеопазването, издадена днес, 29 април.

Със същата заповед здравният министър определя още, че през месец май присъственият учебен процес на учениците от 5-ти до 12-клас ще се осъществява при спазването на графика:

а) на 5.05.2021 г. и 7.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас, за останалите класове присъственото обучение се преустановява;

б) от 10.05.2021 г. до 14.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 6, 9, 11 и 12 клас, за останалите класове присъственото обучение се преустановява;

в) от 17.05.2021 г. до 28.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 6, 7, 8, 10 и 11 клас, за останалите класове присъственото обучение се преустановява.

Графикът не се отнася за учениците от пети до дванадесети клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, както и за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, които провеждат редовни присъствени занятия.

От началото на месец май спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика. Изключение се допуска за провеждането на спортни състезания на открито, с публика – при заемане на 30% от местата, но не повече от 1 000 души на сектор, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.

Със същата заповед е отменено и ограничението за работа на заведенията за хранене и развлечения в часовия диапазон между 06.00-23.00 часа.


73
Още от Русия
Закриването на спецсъда и КПКОНПИ цели освобождаване на пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Дора преди 6 дни
Аз пък едва сега с учудване разбрах, че имало такъв зелен коридор. Мислех, че е отпаднал отдавна. В нашия град такова нещо не е имало последните месеци.
64
1
 
5
 
! Отговори
тТт преди 1 седмица
Любимата ми мила родна картинка - голяма верига с промоция, примерно, на домати. Влизат пенсионерите преди 10 часа и като се почне едно избиране, опипване, стискане, местене и изсипване на шайги... Купят 5-6 домата, а повредят 50 от тях. Смешно и тъжно, понеже после ние, работещите, обираме боклуците и бракуваната стока след тях.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълна каша стана. Коридори за възрастни, пък как ще учат учениците. Къде е връзката между двете?
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затопля се времето и този смъртоносен вирус отива на почивка. И понеже темповете на ваксинация у Бе-ге-то са със скоростта на гъсеница, което е страхотна причина за управляащите да ръководят ситуацията, очаквайте октомври нова доза вирусчета, щамчета и т.н.
61
13
 
9
 
! Отговори
Найден преди 1 седмица
Тъпите пенсий изкупуваха всичко рано-рано.Стига с това делене,да си поръчват онлайн,младите също искаме да намерен от промоциите сутрин рано.
60
3
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
Аз тоя коридор го приемах със смесени чувства. От една страна гадно, че потивам примерно в 9 часа и ме връщат обратно. От друга страно е готино да те връщат, защото си млад. Един вид напомнят ми, че съм млад. Живота е пред нас. Имаме време да сменим Винету, да доживеем да видим България без Винету начело а после и ако Слави се издъни и него ще изгоним.
59
3
 
35
 
! Отговори
На черното-бяло преди 1 седмица
НЕКАДЪРНИЦИ ЛИ СТЕ ИЛИ НАРОЧНО ПРАВИТЕ?Каква е тази логика,дискотеки отварят,а не ходят всички на училище.Умират по 100-200човека на денонощие,вие ни говорите как успешно се справяте.Мисля,че го правите нарочно за да създадете хаос.Изобщо не ви пука.Започнаха и лекарите да се бият и стоят с часове за ваксини.Давате и по едно флаконче.Такова чудо ,което е последните 10години,у нас не е имало.
58
5
 
27
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 седмица
Поредното политическо решение. Трябва да се харесат на простите хора и да ги оставят спокойно да се заразяват по Великден. Пък след това ще мислят какво да правят с повишения брой нови случаи и не стихващата смъртност от по 100 случая на денонощие.
57
16
 
24
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Махайте фереджетата от учениците. Стига гавра с децата.
56
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отгоре наредиха, край на пландемията. Наесен пак.
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И на всичкото отгоре 6 и 11 клас са най-много присъствено - 3 седмици, вместо да са 7 и 12, на които им е по-важно! Какви са тия изпълнения сега? Тая заповед да не е защото БСП ще получат мандат, и ся дай да ги прецакаме като омaжем пейзажа?
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къв е тоя график за училищата пък сега? Това някакво отмъщение, че не спечелихте изборите ли е? То само 3 класа са онлайн, а 5 са присъствено? Преди беше обратното и макар че пак имаше много заразени, горе-долу биваше. Ама сега ги пращате да се заразяват масово! Това е нагло!
53
7
 
46
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
Нищо добро не чака държава, в която нощните заведения са по-важни от учениците.
52
1
 
39
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 седмица
Хахах какви маски, какви ваксини, барове и дискотеки отварят, стадиони, там маски не искат, вие за магазините и транспорта искате. Важното е да си получава мъжките проститутки и коката нищо друго не го интересува мазника с очилцата.
51
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Махайте и парцалите,наречени маски, никаква работа не вършат...дори вредят.
50
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До Анонимен 49
Още един неосъзнал значението на промоция с главно И!
49
1
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До анонимен 40
Браво! За 20 минути - 5 минуса за един бъзик! Тука има наистина много неосъзнати! И само думата примоция с главно И сигнализира отдалече! Ама бутай! Кликане да става!
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ден с промоции се зарежда нонстоп, от отварянето до затварянето, с тия стоки. Кскво значи това свършило се било? Няма такъв филм. Чак на другия ден може да се е свършило.
47
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
До Дискриминацията
Как да нямат пари пенсионерите!? Те като нямат - младите имат! Като види внучето, че свършват парите в картата веднага се обажда на майка си и баща си и тараша пристига онлайн! Има пари как тъй да няма!? Пък ти като го вадиш късно никой не ти е крив! Те прИмоциите ги има до 11.30 най-много!
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В транспорта, в магазините и сред много хора трябва да има маски по принцип.
Някои нашенци имат бомбен рефлекс да почват да се насиняват от кихане и кашляне по такива места. С маски не им е кеф, но пак има оливащи се. И сигурно ръсят вируси и каквото се сетим. Контролират само за мосене на маски, но не и за смущаващо кашляне, кихане, безобразни носове, разни овонявания. Рвропейски картинки.