Борисов: Създаването на българската азбука е революция в тогавашния свят

Това е наследство, което трябва да използваме днес, добави той
24 май 2021 10:35, Нели Христова
264
Борисов: Създаването на българската азбука е революция в тогавашния свят
Снимка: БГНЕС

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Създаването на българската азбука и отстояването на правото на един народ да слави Бога и да се бори за свой език е било революция в тогавашния свят, революция на правото да знаеш! Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите предци са ни дали език, който да ни свързва, чрез който да създаваме общности и който да ни помага да работим заедно за успехите на България. Това е наследство, което трябва да използваме днес, за да има по-добри дни за идните поколения. Честит празник!", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит празник.Уважавам стремежът ви към промени, които да подобрят коренно положението на хората,промени които водят до - добри резултати. Болшинството от живеещите в България трудно отглеждат, възпитават и учат децата си поради тежкото социално положение. Не искам да стане така, че един ден ще могат да се образоват децата си само богатите.
39
2
 
7
 
! Отговори
бацо преди 3 години
До АнонименЗеми се у ръце и си яж краката с чорапите. *** го видяхме колко струва като президент марионетка на Боко и Прокопиев. Митов никой не го знае в България, щото сигурно е висял по чужбина като повечето номенклатурни *** на БКП. Да превъзнасяш мутри , марионетки и номенклатура навръх празник е пълна простотия!
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се нарича човек прочер един том от три?
37
4
 
15
 
! Отговори
чуки преди 3 години
Крадяхте от строителство,пътища,стадиони,мостове,здравеопазване и какво ли още не!Днес се явяваш да ни кажеш в прав текст,че не подминахте образованието и културата!Свидни крадци на майка България!
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост нямаме много написани книги а уж се водим че сме държава с над 1000 годишна история и със собствена азбука.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагЯвно доста са захлебили и не само тук. Големите уж национални ТВ-та си прекъсват предавания, за да отразят пресконференция на ГЕРБ с Митов и Биков?!Защо не го правят и за пресконференциите на останалите партии?С какво този на снимката и ОПГ-то му наречено партия са По - по -НАЙ?Явно са, но с какво?
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радо РуменовСлужебното правителство е революция и участниците в него ще свършат като всички червени революционери хахаха
33
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не беше ли славянска писменост на глаголица и после на кирилица ?!
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФфсЗАЩОТО МИТОВ Е ЕВРОАТЛАНТИК И БЪДЕЩ ПРЕМИЕР, А ПЛЕВНЕЛИЕВ Е БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ! ЯСНО ЛИ Е РУСКА МУТРО!
31
3
 
18
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Разкарайте го тоя лай нар, той ни затвори като *** и нековите кметове ни размахваха пръст и демонтираха пейките в парка.Анатема!
30
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Честитъ празникъ на Българските Азбука,Език и Култура ! За разлика от руснаците викинго-турци чехите,пиляцитя,хърватите и словенците поне признаха българският характер на писмеността Кирилическа и Клементинска, реминавайки на катиница. Руснаците обаче са упорити в кражбите си докрай. Впрочем руснаците кога празнуват денят на викингските руни и турските ченгели ?
29
4
 
14
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
Защо се излагате, уважаеми от Dnes.bg? Поне на 24 май покажете малко повече вкус. Не разбрахте ли, че не си струва това, да давате трибуна за изява на този човек вече ? Имайте малко повече уважение към празника и към това, което се чества на днешния ден!
28
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Старославянски, не българска
27
5
 
13
 
! Отговори
Радо Руменов преди 3 години
Падането на Чекмеджето от власт и създаденото служебно правителство също е революция!!!
26
2
 
6
 
! Отговори
- преди 3 години
Айде , няма нужда!
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази снимка не е подходяща, тъй като тоя в момента е никой, и баш днес ли решихте да ни напомните за възможностите му да ръси пр0ст0тии
24
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Честитъ Български празникъ ! А руснаците кога празнуват викингските руини?
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безкнижник говори за образование и култура?!Какъв оксиморон! Каква позигравка с големия български празник!Честито на всички българи, които празнуват днес!Това са обаче само онези, които тачат книгите /не на банкноти в чекмедже/, образование /а не затварянето на училища година и половина/, културата и българската писменост!Да сме живи и здрави и занапред да се развиваме. Дано забравим това връщане с поне 100 години назад през последните 11! Трудно ще се измъкнем, но го пожелавам на България!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗГОНИ НАЙ-ВЕРНИЯ СИ ЧОВЕК ЗАРАДИ ЕДИН РУСКИ ПРОЕКТ
21
5
 
26
 
! Отговори
Ффс преди 3 години
Защо ни занимавате с Борисов, Митов, Плевнелиев и други господа от тез дет вече не са на власт, нямате ли друго за отразяване!?