Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте

Сега всеки е срещу всеки, не е ясно къде е барикадата, посочи президентът
103
Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте
Снимка: БГНЕС

"Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно приемливо, повече хора щяха да си спомнят, но може би това е част от тактиката на формацията. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е твърде кратко, за да могат те да съберат достатъчен брой гласове, за да влязат в парламента и да играят решаваща роля, но може би мислят в перспектива". Така президентът (2002-2012 година) Георги Първанов коментира пред Нова телевизия завръщането на бившия премиер Жан Виденов в политиката.

Още по темата
"Преживял съм много и всеки път си казвам, че това е невиждана конфронтация. През 1996 г. на "Позитано" летяха павета, всеки момент се очакваше да нахлуят протестърите, едва ли не да запалят сградата. Тогава сякаш беше ясна барикадата. Ние бяхме от едната страда, от другата - Костов и компания. Сега барикадата е навсякъде, сега е всеки срещу всеки и то по възможно най-тежкия начин. Конфронтацията е хранителната среда на некадърните политици. Паветата през 1996 г. бяха истински, сега са павета думи, павета компромати", посочи Първанов.

Според него силово решение няма и не може да има. Апелът му към тези, от които сега зависи изходът от изборите и съставянето на правителство, е да започнат да преодоляват противоречията. Нека да си водят дебатите по ключовите въпроси, но да имат приоритети, по които да се договорят, апелира Първанов.

На въпроса дали има лидерски проблем в БСП, Първанов отговори: „Преди малко казах, че не бива да бъдем остри в полемиката със сродни леви формации, още по-малко ще чуете от мен крива дума спрямо партия от самата коалиция, особено що се отнася до БСП“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
7
 
! Отговори
До протестиращите преди 2 години
Това ли са новите лица в политикато за които излязохте на протест? Татяна Дончева, Мика Зайкова, Жан Виденов, Мая Манолова................. Яхнаха ви комунистите като безмозъчни зомби чалгари и ви натресоха почти 100% военни и ченгета като областни управители и десетки други постове дадени на комунисти с мълчаливото съгласие на слави, щото предаването му беше спонсорирано от десетилетие от тях, да прави скечове за боко. Добро утро Българино!
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Първанов, аз съм на 68 години. Няма как да ме заблудите. Жан Виденов е един от най- големите виновници за глада на народа и за хиперинфлацията в България по онова време, която достигна до потресаващи нива. Кризата оттогава е наречена на него Виденова зима.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подценяваме нито една къртица изпълзяла от нафталина. Не можеше да се върне по-рано. Изчака достатъчно, надявайки се да е забравил народа или да починат повечето от хората помнещи просешката тояга до която докара народа Жан Виденов.
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиперинфлацията беше чудовищна.Последваха масови протести и го свалихме. По-късно под негово влияние в Пловдив се развива комунистическата младежка радикална организация Че Гевара, която взима дейно участие в протестите от февруари 2013 г. Последно комунист или социлиалист е Виденов не е ясно.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като видя името на Виденов и пред очите ми изплуват спомени за Виновата гладна зима. По негово време нивата на житните резерви бяха в пропастта. Чакахме за хляб от 5 часа сутринта на опашки с часове. Студ на кутийки. Режим на тока през 3 часа. Заплатата стигна нива от 5 щ.долара. Пенсиите бяха точно 3 щатски долара. БСП фалираха 3 пъти България за 15 години след 1989г. С друго няма как да се свърже името на Жан Виденов. Хирепинфлацията беше чудовищна.Последваха масови протести и го свалихме
56
3
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Щом този фосил Жан Виденов изпълзя обратно в политиката, значи е време великият Иван Костов също да се завърне!!!
55
10
 
3
 
! Отговори
от немско преди 2 години
Чувствам се супер в немско и сега ще гласувам за Божков.
54
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Що се отнася до Жан Вължан Виденов,то..не мога да го разбера!...Върху името му тегне не чак толкова далечна ситуация,която ВИНАГИ ще бъде "Воденичен камък" на шията му!!!...Не казвам че има вина..По-скоро ми мяза на ЖЕРТВА,но...етикета е лепнат..Та може би разчита на единия процент..Знае ли човек?.."Врящото гърне" на българската "политика" клокочи с пълна сила..
53
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Гоце е дърта мотика,но е прав в случая.."Всеки срещу всеки"...Наистина такава е ситуацията..А както и друг път съм ви припомнял :-"Орела,ракът и щуката НЕ МОГАТ да подкарат колата"!....Голямата част от "старите нови" ТРЯБВАШЕ да се разберат помежду си в интерес на спасяването на държавата..Но неее!..ВСЕКИ ЗАДЪРПА чергата към себе си!..И най-куриозното:-Захвърчаха "обвинения" че некои "не били на площадите",не били "Бйрактарите на протеста"!!...."Орел,рак и щука"...Припомнете си баснята!
52
1
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
" щом троловете го плюят" много забавно!Кажете една или няколко причини за " успешното " управление на Виденов довел страната до национална катастрофа?Вие *** ли сте ,моля?Щом се позиционира повторно трябва да даде обяснения или да се самосезира за централния затвор!Но добре,че се появи да се види отново този ***?
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54Трябва да сме обективни,не субективни по политически причини и САЩ,ако искат да помогнат да засегнат всички лица от началото на прехода ,началото на корупцията и тоталното ограбване от 1989 г.от комунистите и службите със санкции срещу лица допринесли за това.Корупцията не почва от Борисов е пределно ясно при обикновена статистика,а заварена при вече ояли се олигарси държащи контрола.Когато Гешев започна ,тогава започна преврата на недосегаемиете.Да не би примерно Техноимпексова да е чиста
50
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината за управлението на Жан Виденов я крият доста упорито. Нещата не са такива каквито изглеждат.
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом трoловете на мутрите така плюят по Жан Виденов, значи много ги е страх и от него и може би си заслужава да се гласува за Виденов.
48
8
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Жан Виденов е смахнат сталинис т.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53:Тъй ли? А България да не би случайно да е отлепила дъното на ЕС при който и да е друг? А сега няма никаква корупция ли??? Я питай САЩ?
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов,България стигна дъното при управ-то на Виденов,млад,зелен,зомби,не е важно,а фактите.Трябваше да е в затвора,заедно с Гечев и финансовия.Този безработния доцент се връща като антикорупционист ли?Кой създаде корупцията,червената основа на Луканов и мутрите,вие от коя страна сте?Едва 20 год.след деноминацията започна възстановяване,увеличен 3 пъти БВП,заплати и пенсии и хоп "репресираните" решиха отново да лапат и пуснаха чекистите,чрез Фигуранта да потулят същите олигарси които грабеха
45
9
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
Виденов е излязло от гроба зомби , жив мъртвец !
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите дали осъзнават факта, че България е в ЕС не заради ГЕРБ, а заради СДС, НДСВ? ГЕРБ общо взето нищо не са постигнали, а само берат плодовете на предишните.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов е един вид като тестовете за интелигентност на МЕНСА.При нас в България обаче ще е тест за 30-годишно оглу.пяване.
42
10
 
7
 
! Отговори
Off преди 2 години
Хайде да не НАДценяваме мутанта с тънкия врат. Със сигурност ще намери заблудени души да гласуват за него и Виденовата зима, но чак пък да влезе в парламента - не.