Радев: Има още време за разпускането на Народното събрание

Той обяви, че ще търси рационално решение за изборите
Обновена: 3 сеп 2021 11:23 | 3 сеп 2021 11:04, Ерол Емилов
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има още време до разпускането на Народното събрание, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той допълни, че решението му зависи от това как народните представители ще организират работата си, за да свършат поне част от важните задачи, които са на дневен ред.

„На дневен ред е дали Народното събрание ще се мобилизира да свърши поне част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета. Очаквам да  организират максимално добре своята работа. Има и много важни закони, които трябва да бъдат гласувани”, заяви Радев.

Още по темата
Държавният глава смята, че смесването на парламентарни президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаването на отговорностите между отделните институции.

„Този вариант не е в интерес и на президентската институция. Но трябва да отчетем и факта, че кризата се задълбочава, че трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици. А това е свързано с изразходването на средства и време. За това ще търся рационално решение, защото и изборната администрация ще е натоварена“, коментира президентът.
 


198
Още от Политика
Политолози: ИТН да се научат на демокрация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 седмици
Има време ...за опера !Само да не закъснеете с" втората ва първия"
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
фигуранта донесе със себе си хаос, раздори и високи цени в държавата. Трябва час по-скоро да поеме отговорност и да си понесе последствията!мутро фигурантска- ВЪН!
165
0
 
7
 
! Отговори
излезе преди 2 седмици
този тип излезе ,изпълзя от блатото,ТЪМНО МРАЧНО ЗЕЛЕНО БЛАТО И ЕДНО МАЗНО ЖИВОТНО
164
1
 
11
 
! Отговори
12 преди 2 седмици
Стягай се за затвора, национален предател.Червен ***
163
1
 
16
 
! Отговори
789 преди 2 седмици
Повръща ми се от тоя!
162
1
 
15
 
! Отговори
Радев вън! преди 2 седмици
Фигуранта трябва да си понесе отговорността заради кашата, която забърка. Къде скри юмрука бе, зелен чорап? Ти си бита карта, нали се сещаш , че няма да бъдеш избран за втори мандат. Зелените чорапи вече много замирисаха, вони на леш.
161
3
 
20
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 седмици
Вмирисаните зелени чорапи разлагат и сеят мухъл в държавата. Вдигнатият юмрук раздели необратимо хората и в резултат добави хаос и безпътица за много българи, необяснимо покачване на всички цени и инфлация. Прокламираното преизчисляване на пенсиите вече не може да компенсира нищо и при всички тези вече дадености няма как да не отиваме към дъното.
160
5
 
22
 
! Отговори
Спас преди 2 седмици
Финални напъни на прецедента да си организира изборите, ама няма да стане. НИкой не го иска тоя разединител. Остават му още месец-два политически живот и след това имунитетът пада. И чакай да видиш...
159
4
 
20
 
! Отговори
Заквас преди 2 седмици
Червена му е душицата на този ,,президент".Тъмночервена -комунистическа.
158
2
 
18
 
! Отговори
void преди 2 седмици
Да, има още време... за реклама
157
4
 
23
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 седмици
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
156
4
 
24
 
! Отговори
Трагичен Фигурант ! преди 2 седмици
Самозабравен второразряден военен чиновник е Румен Радев и такъв се проявява и като президент - некомпетентен, потъпкващ Конституцията на Б-я и говорещ с назидателен тон !
155
3
 
22
 
! Отговори
Фуражки Вън ! преди 2 седмици
Заради Некадърните пенсионирани военни Радев и Янев страната ври и кипи! Тресе се от протести, Б-я излезе първа по смъртност от Ковид 19 в ЕС ! Оставка !
154
20
 
7
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 седмици
Време има, в конституцията не е предвиден срок, в който президентът да трябва да разпусне Народното събрание и да насрочи избори. Нека приемат поне актуализацията на бюджета. Тези пари, тази актуализация, са нужни на хората - на бизнеса за подпомагане, на икономиката и здравната система за Ковид, на пенсионерите за актуализация на пенсиите. Нека поне това да свършат депутатите. А има още доста законопроекти, внесени в НС.
153
20
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 седмици
До Анонимен 149: "Не зная друга държава в ЕС, чийто президент си позволи да организира преврат срещу редовно избраното правителство"? Първо научи какво значи преврат, а тогава пиши такива съчинения. Уикипедия: "Държавният преврат, преврат или пуч е насилствено завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства от страна на участници в държавни структури". Е, къде беше превратът? Протестите не са неконституционно средство, имало ги е във всяка европейска държава, и не са за пръв път
152
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя кривак е отговорен за политическата криза. Тепърва ще се видят резултатите от неговите действия. Самовлюбен селски тарикат.
151
2
 
20
 
! Отговори
Ц. Цветков преди 2 седмици
Тъй ами - що са години занапред на ... президента са ! Като погледнем в историята назад ни царе,ни крале са се държали като навия самозванец,защото все пак са съблюдавали някакви норми ... а негово високо превъзгостителство знае само :"Аз съм българския крал-слънце " ?! Все сме имали болни от нарцисизъм,ама чак толкова ...
150
0
 
9
 
! Отговори
Има още време преди 2 седмици
до изчезването на феодализма от лицето на Земята, ние сме търпеливи и чакаме Байдън да вземе решение.
149
26
 
5
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 2 седмици
Защо ли тези, които непрекъснато критикуват Радев не посочват и личности, които по-добре биха се справили ако са на негово място. Например Плевнелиев, а защо не и Караянчева, или Сачева, Младенов! Просто да пишат: " Караянчева би била в пъти по-добра от Радев, защото тя е ...."! Иначе паушална критика не струва пукната пара!
148
0
 
12
 
! Отговори
gosho преди 2 седмици
ima vreme do datata za izborite na prezident radev da se o-se-re oshte i naroda na izborite da go otsviri