Българска екзотика - ляв президент прави десен проект

Чий електорат ще атакува проектът на Василев и Петков?
19 сеп 2021 09:05, Александър Попов
211
Българска екзотика - ляв президент прави десен проект
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев дава заявка за повече власт, но не ни казва за какво ще му трябва тази власт. Това поражда тревога. Ако до този момент съвсем умишлено ескалираше политическото напрежение в държавата, още като поведе площадните бунтове, в момента използва повече политиката на шантажа. Това ще е следващият му стратегически ход. До последно ще шантажира участниците в Народното събрание чрез своите ходове, своята партия и неговото желание за все повече власт", заяви пред БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

"Опитът на един ляв президент да направи десен проект е много екзотичен политически ход. Макар и да го определят техните теоретици като ляв проект, или ляво-център, в крайна сметка чисто електорално той ще атакува избирателите, сформиращи вота от "Демократична България". Вероятно ще привлече и модерни леви хора, които не са склонни да гласуват за този тип консервативна БСП, но най-вече ще удари градския електорат, който гласува за ДБ. Президентът Радев от една страна атакува дясното пространство, прониква вътре и го разцепва, привличайки и гласове за себе си. От друга страна се стреми да не засегне толкова БСП, за да не се окаже в тежка ситуация партията, която го направи президент, официално да окаже по-твърда съпротива в подкрепата и номинацията му за втори мандат", смята Андреева.

Още по темата
Според политолога партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Промяната продължава", е създадена от президентската администрация. "Това вече стана публично достояние. Вече откровено може да се говори за президентски проект", коментира тя.

„Президентът Радев е зависим от две ситуации в бъдеще. Дали ще имаме стабилен парламент, който да излъчи мнозинство и правителство – той е изключително зависим от това. Ако това не се случи и продължи тази спирала на невъзможност да се състави правителство и да се възстанови политическия диалог, ще засили неговата стратегия да придобива все повече власт. Нищо чудно напролет, когато неговата партия ще участва на избори и ще се е минало през една тежка зима, президентът Радев отново да поиска предсрочни избори, но този път за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията", коментира още Цветанка Андреева.

Според нея предстои ГЕРБ за започне да излиза от изолацията, а картината след изборите ще се промени.

"Има данни, че партията на Слави Трифонов ще изгуби от електоралната си подкрепа, по простата причина, че не успяха да се справят на два пъти със ситуацията и да излъчат правителство. Това неминуемо ще се отрази. От него печели ГЕРБ, тъй като преднината за нея се увеличава. Новото предизвикателство е набързо направената пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
17
 
8
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 2 години
Вижте КОИ говорят срещу Радев .Така ще се ориентирате кои са Корумпирани и кражбите им спряха .
52
0
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Няма леви, няма десни, няма идеи, програми, политики. Всичко е заради парите, кой да ги разпределя и кои олигарси ще намажат и кои не. А за народа трохите от масата - малко пътища, малко увеличение на пенсиите, някой и друг ремонт на болница, детска, училище.
51
6
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Радев живее с мисълта че е отличник, с добър англииски, с престижната професия на летец, пряко избран от народа ОБАЧЕ за историята ще остане в сянката на гамена от Банкя, мутрата Борисов. Сори Майкъл - света е непредвидим и несправедлив.Радев търси реванш от съдбата и е готов да продаде интересите на българите за това.
50
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно, новата партия ще е първа на изборите и най-после грабежът на сараите ще свърши. Герберастите както се очакваше без власт са в полуразпад, а комунистите ще се борят за 4 процента..Идват добри дни за прекрасната ни родина
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подписването на неверни данни се наказва с член 313 от НК. Джон Траволта все още е канадски гражданин. КС ще се признесе скоро. Кирчо Канадеца е измамил държавата като е подписал декларация с неверни данни. Ама нали уж отказа за канадско гражданство бил в Румъния. В Ремъния ама дръжки. Чакат Херо Мустафа и Байдън да им пратят фалшив сертификат. Киро е подал заявлението на 19 август.Справката е направена с неговия код, който той забрави да заличи.Големи измамници.Продават имоти на данъчна оценка.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой хвърля луди пари за реклама на двамата измамници, плаща се много яко.
47
2
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Поредните ceлAци на kpъглaka от село Славяново дето ще ни пробват да ни "оправят"!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то Демократична България са леви либерали ...нещо като Демократичеката партия в Сащ а радев е един дребен мрънкаш боооклук
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее царство Чалгария и селската аристокрация! Нашта класа поздравява вашта класа!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо го чакат 3 години затвор заради измамата с канадското гражданство. Заради това бърза да получи имунитет и да стане депутат.
43
1
 
13
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
Няма екзотика, няма ляво, няма дясно, всички правят всичко за да се докопат до баницата! Цирк България продължава със сезона Бaй *** прави избори.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението е още по страшно, двама доказани мошеника правят партия, а загубения народ гласува за тях.
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че на Радев му се приписват някакви свеъханалитични схемаджийски способности, които той не притежава. Всичко тръгна от личния му конфликт с Буци и леката му лична неприязън с Корнелия. Сега просто му е паднало да наглася нещата в своя полза за изборите и той се възползва. Що да не вземе втори мандат ако може. А може дори и да има искрено намерение да изкара държавата на пистата на що годе приличните проспериращи европейски държави.
40
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Радев не е никакъв ляв президент. Единствената идея на този човек е да лекува комлекса си от ББорисов. Радев беше пряко избран, но без власт. ББ управляваше и получаваше парите от Брюксел /Меркел/ и се вписа в историята на България. Радев и Слави за да натрият носа на Борисов са готови да жертват цяла България. ЕГО се нарича.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова уж толкова опитна политичка, а вкара троянски кон на Америка в БСП и сега ще си скубе косите. Но народа е казал: "Храни куче да те лае!" Вече ще и искат оставката до дупка структурите на БСП. Този път няма лабаво. Радев струти БСП до основите. Тези проучвания на политолозите са само с 1002 човека. БСП отива в канала заради Радев и Нинова.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами и господа, това е водещата статия на фейк.бг, смятаййй XD
37
13
 
2
 
! Отговори
МАЛКО преди 2 години
НАИСТИНА Е ОБЪРКВАЩО ТАКА.НО СПОРЕД МЕН НЕ Е СИГУРНОЧЕ РАДЕВ СТОИ ЗАД ПРОЕКТА.ТОЙ Е ТОЛЕРАНТЕН И УВАЖИТЕЛЕНКЪМ БСП. А ТЕ ДВАМАТА ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ СА НАИСТИНАТА ДОСТОЙНИ ДА СЪЗДАДАТПАРТИЯ. УМНИ СА.
36
4
 
12
 
! Отговори
ВСЕ ТАЯ! преди 2 години
Каквито и проекти да измислят дс-арите около Чорапа, все са неуспех. Петков и Василев са приумица на Фигуранта и заедно с него отиват на бунището без избори, нека само дойде пролетта.
35
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ги е страх от Президента!
34
16
 
4
 
! Отговори
Гласуваща преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев са нива над всички кандидат-депутати на другите партии - образовани, успешни и с желание да премахнат корупцията в България. Затова всички партии на статуквото са срещу тях и се опитват да ги очернят. Даже няма да споменавам и правя сравнение с калинките на Герб и ИТН, които освен, че са продажни други качества нямат. Видяхме докъде я докараха държавата ни последните 12 години - време е за промяна! Гласувайте за бъдещето на децата ни.