Българска екзотика - ляв президент прави десен проект

Чий електорат ще атакува проектът на Василев и Петков?
19 сеп 2021 09:05, Александър Попов
211
Българска екзотика - ляв президент прави десен проект
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев дава заявка за повече власт, но не ни казва за какво ще му трябва тази власт. Това поражда тревога. Ако до този момент съвсем умишлено ескалираше политическото напрежение в държавата, още като поведе площадните бунтове, в момента използва повече политиката на шантажа. Това ще е следващият му стратегически ход. До последно ще шантажира участниците в Народното събрание чрез своите ходове, своята партия и неговото желание за все повече власт", заяви пред БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

"Опитът на един ляв президент да направи десен проект е много екзотичен политически ход. Макар и да го определят техните теоретици като ляв проект, или ляво-център, в крайна сметка чисто електорално той ще атакува избирателите, сформиращи вота от "Демократична България". Вероятно ще привлече и модерни леви хора, които не са склонни да гласуват за този тип консервативна БСП, но най-вече ще удари градския електорат, който гласува за ДБ. Президентът Радев от една страна атакува дясното пространство, прониква вътре и го разцепва, привличайки и гласове за себе си. От друга страна се стреми да не засегне толкова БСП, за да не се окаже в тежка ситуация партията, която го направи президент, официално да окаже по-твърда съпротива в подкрепата и номинацията му за втори мандат", смята Андреева.

Още по темата
Според политолога партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Промяната продължава", е създадена от президентската администрация. "Това вече стана публично достояние. Вече откровено може да се говори за президентски проект", коментира тя.

„Президентът Радев е зависим от две ситуации в бъдеще. Дали ще имаме стабилен парламент, който да излъчи мнозинство и правителство – той е изключително зависим от това. Ако това не се случи и продължи тази спирала на невъзможност да се състави правителство и да се възстанови политическия диалог, ще засили неговата стратегия да придобива все повече власт. Нищо чудно напролет, когато неговата партия ще участва на избори и ще се е минало през една тежка зима, президентът Радев отново да поиска предсрочни избори, но този път за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията", коментира още Цветанка Андреева.

Според нея предстои ГЕРБ за започне да излиза от изолацията, а картината след изборите ще се промени.

"Има данни, че партията на Слави Трифонов ще изгуби от електоралната си подкрепа, по простата причина, че не успяха да се справят на два пъти със ситуацията и да излъчат правителство. Това неминуемо ще се отрази. От него печели ГЕРБ, тъй като преднината за нея се увеличава. Новото предизвикателство е набързо направената пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
16
 
6
 
! Отговори
Щом преди 2 години
гербаджиите изкараха от запаса Петър Стоянов да бърбори, Плевнелиев и Близнашки да пропагандират... на зле им отиват нещата.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че с "десни инструменти ще постигаме леви цели", за да насочат атаката към БСП.След това проведоха демонстративната акция с "Екогласност", коалиционен партньор на БСП в "БСП за Балгария", за да покажат на Корнелия Нинова, че проектът е срещу БСП. Румен Радев не цака Корнелия Нинова и БСП само с "Петков feat Василев". Вътрешната опозиция в БСП е свързана с президента.Кирчо и Кокорчо ще и з т ъ р б у ш а т БСП. Очаквайте скоро!
31
14
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Много герберски *** събран в този...неделен ден да заработва за парчето хляби;кат...оси налитат.То нищо не разбира ни от икономика,ни от политика,само кат...папагал повтаря за...фигуранти,зелени чорапи и...Решетникоф.Явно са инструктирани от някой,който го тресе треска,да не влезе зад...решетките.Много е...весело да четеш тези самоуки...таланти.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е Троянски кон на САЩ в БСП. Нинова знае прекрасно това.
29
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-смешен ми е Плевнелиев, който вчера обясняваше, че до неотдавна имало демокрация в България, но тя чак сега била разрушена! Ахахахахахааххаахах! Росене, Росене, ти през целия период, в който бе президент, не спря да служиш на чужди държави и да говориш в типичния брюкселски, абстрактен и безсмислен език. Сухи, лишени от смисъл думи, с които всъщност никога не каза нищо. Ти си съвършен унищожител на българските интереси и гербаджийска ***. Ти каза това, за да се изкараш демократ.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Подмяната продължава", но истината е, че ПП означава "Партията на президента". ПП :D или ..
27
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е най-честния,смел и принципен мъж в държавата.Затова пак ще си го изберем.Колкото и да вият крадливите герберуги.
26
2
 
11
 
! Отговори
Чурката! преди 2 години
Със стари керемиди нова барака не се покрива.
25
14
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата ляв ли е или десен.... Ляв менискус дясна патерица слага ментак :)))
24
13
 
8
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Час по скоро не да избираме спешно трябва да НАЗНАЧИМ тези образовани и работливи мъже да управляват България.Иначе отноно ни чака ЧалгароМутренска каша.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има кой е ляв и кой е десен, вършете си работата, за която ви се плаща! Омръзна ни от циркове и празни приказки!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левият избирател остава низвергнат, чуди се за ИТН ли, за БСП ли, за Киро факиро ли.. И най - накрая на земята. Ха ха едноклетъчните пак са в ступор!
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каниш хора в служебното правителство. То приключва работа и част от тях решават да си направят партия. И сега идват *** журналистки/политолози/хора с неясни професии и решават, че автоматично заключението е, че това е партия на президента ?!?! Ех, ако внимаваха повече в училище по математика - логика никаква!!!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нищо немогат да променят честно казано,освен да разбият вота ,така отново на избори догодина )
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американска *** президент, прави американски проект, няма ляво дясно тука
18
2
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Българска екзотика - комунист президент създава комунистическа партия с деца на комунисти за лидери и комунист журналист разбира за това и пише лъжливи статии, за това как партията биля дясна, за да заблуди десните хора за да гласуват за нея.
17
8
 
6
 
! Отговори
Политгробарство преди 2 години
Тази не е политолог, а политолЪг. Какво всъщност означава "ляв" и "десен" в това безсмислено дърдорене? И защо усилията да бъде откопчена най-после гробарската мафия от държавната хранилка са "ескалиране на напрежение" и "шантаж"? Аман от плямпаща мутропожарникарска прислуга.
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че е тиквата.Иначе такива като Цветанка ще умрат от глад.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко африкански и Филип тотю са вън от ИТН. Слави Трифонов е корифей на фейсбуците, остана да сложат Гъмзата и бай Иван за водачи в листите.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това люв десен и център, когато не знаеш, какво да кажеш.