Радев: Ще направим всичко възможно, за да защитим въглищните си централи

Лично той бил приел тази кауза
Обновена: 15 окт 2021 11:16 | 15 окт 2021 11:15, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си централи, това е и кауза, която той е приел. Това каза държавният глава на въпрос дали страната ще успее да защити пред ЕК датата 2040 г. за затваряне на централите.
Още по темата

Трябва зелена сделка, трябва зелен преход, но той трябва да бъде разгръщан много внимателно, така че държави като България да не загубят своята конкуренция и да не платят една много висока цена, заяви президентът Радев, цитиран от БТА.

Той припомни, че на Съвета на ЕС през май т.г., в който участва, заедно с държави като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали премахване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде приета и да ускори неимоверно този преход.

Ще отстояваме нашите въглищни централи, защото към момента те дават нашата автономия и независимост, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават онзи микс, от който България има нужда и няма с какво да замени, каза държавният глава. Това са дългосрочни процеси, дълги години не беше взето абсолютно никакво решение и ще направим така, че енергийният комплекс "Марица Изток" не само да се запази, но да се развива като енергийното сърце на България, каза президентът. Той допълни, че в комплекса заедно с въглищата, при добра политика и технология за намаляване и улавяне на вредните емисии, трябва да се разгръщат и други нови технологии за производство на енергия.

Президентът Румен Радев поднесе цветя на Паметника на летеца до сградата на Народното събрание по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издигнат само от агенти доносници на бившата ДС. Избран с гласовете на БСП и ДПС. Работещ срещу родината си и прикриващ престъпления на лъжливите и крадливи комунисти. Що е то? Чорап!
199
2
 
14
 
! Отговори
МАСОН ОТ 2008-РАДЕВ преди 2 години
РАЗГОНИ МАЙКАТА НА БЪЛГАРИТЕ..... ТОЛКОВА ГОЛЯМ ЛИЦЕМЕР И ЛЪЖЕЦ НА БАЛКАНИТЕ НЕ СЕ Е РАЖДАЛ..... КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП ГЛАСУВАТ ЗА МАСОНА, КОЙТО ИМ ЗАКРИВА ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ И ЦЯЛАТА ПАРТИЯ ОТИВА В МАСОНСКАТА ПАРТИЯ-ПППП.....
198
2
 
18
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
197
3
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Този фигурант го мислихме за руски парашутист, но той се оказа май американски, че и лобист за американските централи, дето бълват мръсотия и продават най-скъпия ток.
196
1
 
13
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Ето така хем се право нещо като обещание, хем се измъква от отговорност - Ще направим всичко възможно. Видяхме през последните месеци, че твоето и на министрите ти "всичко възможно" не е кой знае какво! Но заради лошия матрял ще трябва да ти гледаме увяхналата физиономия още 5 годин.
195
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА - ДО ЩАБОВЕТЕ ИМ - НАМЕРИХ СЛАБОТО МЯСТО НА ГЕРБ! СВАЛЯ МНОГО ВИСОК % ОТ РЕЗУЛТАТА ИМ:АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТУ ЛУПИТЕ, ЩЕ ВИ БОЦКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НЯМА НЕ ИСКАМ!
194
2
 
23
 
! Отговори
Радев вън ! преди 2 години
Да се отървем от некадърната фуражка Радев на предстоящите избори ! За още 5 год. ще съсипе България с некомпетентност, нищонеправене и празни приказки !
193
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТУ ЛУПИТЕ, ЩЕ ВИ БОЦКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НЯМА НЕ ИСКАМ!
192
1
 
10
 
! Отговори
До Антиваксъра преди 2 години
Всичките трябва да ви закарат на едномесечен курс за санитари в Ковид отделенията!
191
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБАДЖИИТЕ КУНЧЕВ И КАНТАРДЖИЕВ ИСКАТ ЗАДЪЛЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА!
190
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБАДЖИИТЕ КУНЧЕВ И КАНТАРДЖИЕВ В ДРУГИТЕ СТАТИИ ИСКАТ ЗАДЪЛЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА!
189
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Кrom Никой не ти говори за днес! Този ти говори за 2040 година!
188
1
 
13
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Много генерали, много нещо. Една дивизия само генерали.
187
2
 
19
 
! Отговори
Чао преди 2 години
Нищо няма да правиш, без това теб никой йе те бръсне за cлuвa в ЕС!На изборите ти бием шута и си заминаваш!
186
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурант, само и само да спечелиш изборите си готов да обещаеш всичко....продажник
185
1
 
15
 
! Отговори
СТР. ТЕХНИК в Тел Ав преди 2 години
Слънчеви бойлери за топла вода в Израел с лопата да ги ринеш и са от десетки години, а Радевчето бедничкото ще кара на въглища. Мамин къпан недооблечен ,,президент"Звездичката на Путин.
184
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука избора е между корумпирания Бойко и некадърния Радев ... и избора клони към Бойко иначе още по-зле.
183
2
 
18
 
! Отговори
миньор преди 2 години
фигурант , нищо не можеш да направиш . след изборите си взимаш една химикалка за спомен и напускаш президентството .
182
0
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Пр-о-с-т и беден народ лесно се управлява, а като гледам коментарите , че сме и силно разделени, така че надежда не се вижда, яко ще се мъчим !!!
181
3
 
4
 
! Отговори
МЕРАЦИ! преди 2 години
На някои хора им се ще построяването на допотопната АЕЦ Белене, но това не може никога да стане, защото скоро започва Космическата война, а никой няма да се захване да строи атомна централа по време на война. Още повече, че днес Вранча отново напомни за себе си, сутринта там имаше ново земетресение...