Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина

Ще плати глобата си, но нямал усещането, че прави нещо грешно
Обновена: 31 окт 2021 13:50 | 31 окт 2021 10:32, Камелия Цветанова
488
Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър."
Това каза Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство пред bTV.

Още по темата

„Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна.

"По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли един нагъл измамник и мошеник да изпитва вина ?? Айде да речем, майната и на Конституцията, щом така е рекъл. Но какво прави един чужд гражданин в министерството на икономиката, с достъп до редица държавни тайни и класифицирана информация ? Тука не говорим ли вече за потенциален шпионаж и държавна измяна ??Кой ще носи отговорност ??
424
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До българин Ей, сме.шко! Я се поспри малко, че много засмърдя на БСП, значи!...Никой не го обвинява, че се е върнал - обвиняват го, че е пристъпил законите точно на тази България, която толкова много "обичаш", значи...Манипулацията ти е г.н.ус.на, БСП см.о.т.ано!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! - дори не се посвени този па.р.цал тук с българщината...
423
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Емилия Честни и почтени хора в България НЯМА! Всички сме грешни! Всички оцеляваме и мърсуваме кой-как може за да се спаси - особено такива като тебе, както те виждам тука! Ти си била честна и почтена, значи, но манипулираш всички тук против ББ, независимо, че за него тук не става въпрос изобщо!Манипулацията не е честност и почтеност! Бойко подгони БСПарските крадци, съсипали и украли държавата.Ако той те е подгонил, драга, ясно е колко си честна и почтена кра.дла! Бъди благодарна на Бойко
422
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, как може един нагъл нахалник да изпитва вина! Те винаги са прави, особено и ако са възпитавани от БСП олигархията! Тези хора са учени от бебета как да получават това, което искат зад гърба дори на учителите си! Това е в мозъка на костите им и затова те не трябва да се допускат да припарят до политиката - в методите им на "работа" няма нищо честно, с лекота могат да съсипят целия свят ако застане на пътя им! Нагъл и вулгарен манипулатор! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
421
2
 
0
 
! Отговори
Емилия преди 2 години
Поредните нагласени постановки на Тиквата *** - Бойко Борисов! Мафиотът и компания със заграбеното от изстрадалия български народ, могат да си купят цяла държава с роби и да продължават да безчинстват! Мутрагенът да не би да го е срам? Гордее се с пладнешките си обири, нагло продължава да бълва простотията си и да хули честните и почтенни хора! Българският народ може да е беден,но не е ***! Страх тресе Българоубийците от ГРОБ! Всички до един в затвора!
420
5
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Кириле! Няма да е лесно ,нали си знаеш? Тия крадците дето им секна схемите разползгат с големи финансови възможности.Няма да те оставят на мира.Дълбоката държава в действие.Задават се едни пари от Европа и тези ще направят всичко възможно да ги докопат пак.Обикновенният българин да духа супата.Най- много по 50 лв за пенсионерите ,щото те сега са най- много бройният гласоподавател.Младите избягаха.
419
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кое перде изпитва вина? Даже наш *** се гордее с постъпката си.
418
1
 
9
 
! Отговори
ясна работата преди 2 години
Комунистите поемат вината само с мезета.
417
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Бе за какво да изпитва вина бе, вие луди ли сте!!! Да изпитваш вина, че се чувстваш българин и обичаш родината си? Че искаш да се завърнеш и да помагаш твоето родно място да стане по-добро за живеене ли??? От този нихилизъм ме побиват ледени тръпки и ми навяват спомени за времето на комунизма, когато избягалите на Запад от социалистическия "рай" бяха заклеймявани като "невъзвращенци", "врагове на народа", "слуги на западните империалисти" и прочие обидни епитети!!!
416
7
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 2 години
Вечна кражба
415
7
 
3
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ преди 2 години
Вечна дружба между ГЕРБ ДПС
414
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Я се разкарай бе !
413
3
 
15
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 2 години
Е как да изпиташ вина? Та ти си такъв безскрупулен и нагъл тип, че няма накъде повече.
412
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ако съм на него си взимам партакешите, заминавам за Канада да си гледам бизнеса и семейството на спокойствие и ви оставям тук, в ***, да правите каквото щете. Ще се откажа аз ог гражданство на една уредена държава, заради една мизерна държавица с некъдрно и злобно население /дори не мога да нареча това народ/, по-зле и от африканските държави.
411
3
 
6
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро, и зло са силно изкривени.
410
3
 
19
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Много нагъл. Много арогантен. Много високомерен.
409
3
 
18
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Ами почтен човек би изпитвал вина. Но те не си такъв това е ясно
408
4
 
19
 
! Отговори
joe преди 2 години
На ущипан се прави. Наясно е бил от самото начало,заедо с ментора му. Как ще те освободят от гражданство ,само по силата на личното ти волеизявление? Нали може да си извършил престъпление и държавата Канада да те издирва ,за да те съди. И хоп, волеизявяваш ,че не си нейн гражданин ,а по българсите закони ,това ,което си извършил не е престъпление и канадското правосъдие да гони Михаля. Съвсем за мезе ни взеха!
407
10
 
4
 
! Отговори
Серафим Серафимов преди 2 години
Поздравления за проф. Герджиков, който сега каза цялата истина и засрами КС с техния правен парадокс-констативен акт, който ни вкарва в 22. Нито Радев, нито Петков са виновни и никой няма право да ги съди или накаже административно.След като нямат вина няма и отговорност, защото всеки е невинен до доказване на противното нали е така?
406
4
 
12
 
! Отговори
i аз преди 2 години
И аз поисках с молба да ме освободят от БГ гражданство но не ме освободиха