Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
1
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Жертвите на ?вре%ския режим у нас са равни на 2 световни войни. Смъртността в България е 50% по-висока от средното за Европа от 30 години насам. Ние нямаме нужда разни изпър&д?лници с чуждо граджанство да ни се правят на загрижени.
260
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мразя големите носове!
259
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори по време на световна война не умират толкова много хора от придружаващо заболяване "инфаркт".
258
2
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Стига с тия глупости! Това са жертви не на ковид, а на липсваща, респ. нелипсваща здравна помош, с превес на второто. Колкото и да повтаряте едно и също, истината боде очите - комисионерите трябва да си пласират т.нар. ваксини на всяка цена.
257
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 2 години
А защо медалът не се погледне и от другата страна. Защо нашите "героични" доктори не се научиха за тези почти 3 години да спасяват болните? Има и нещо друго. Ако вярваме на математиката и логиката то следващите няколко години ще имаме твърде намаляла смъртност.
256
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати.", не само в Европа, а в цял свят. Сърдечно-съдови заболявания са основната причина за първото място по смъртност в Европа, може би и в света. Липсва каквато и да е профилактика или превенция са намаляването им. В повечето случаи те се лекуват или поддържат. Почти липсва смъртен случай от ковид без сърдечен проблем. За две год не се научихме, а само блеем ковид това, ковид онова.
255
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ШИЛЕ преди 2 години
Каква я мислехме я тя каква стана ?министерство на икономиката се поема от Лорер Да ви е честито те ще ви опрявят
254
4
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
И този е акционер в Пфайзер
253
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война".... Това е защото здравеопазването и образованието ни са от същото време.
252
4
 
12
 
! Отговори
Моше Набодения преди 2 години
А в Израел как е? Като през коя война, продажник!.
251
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя пппенфен къде се пъне да ни дава тон на живота. Трима васинирани комшии пенсионери починаха. А бяха защитени!!!! Еврогейовете да мълчат.
250
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във войната сме давали жертви млади здрави мъже/момчета. Сега даваме жертви болни и старци. На някой явно това не му харесва и иска да е наобратно.
249
3
 
10
 
! Отговори
E преди 2 години
Това което казва ,мамка ви надупете се за задължителна ваксинация
248
3
 
14
 
! Отговори
Наполеон Бонапарт преди 2 години
Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите са нация, способна на най-ужасни престъпления.
247
4
 
16
 
! Отговори
Виктор Юго преди 2 години
Към евреите се отнасат с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото действително са достойни за презрение.
246
1
 
18
 
! Отговори
Марк Твен преди 2 години
Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.
245
1
 
18
 
! Отговори
Един Българин отново преди 2 години
Лорер да прочете Вазовите "Жидов гроб" и "Дизраели" и тогава да "мисли" за нашите проблеми!
244
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪВ СВЕЩЕННИТЕ КНИГИ РОДАТА НАТОЯ НА СНИМКАТА СА СПОМЕНАТИ КАТОПРОКЪЛНАТИТЕ ИЛИ ПРОКУДЕНИТЕ ЗАЩО ЛИ ?ЗАЩОТО СЛЕДВАТ ЛУКАВИЯ
243
2
 
4
 
! Отговори
Сакън преди 2 години
За министър Стойчо или добро или нищо!
242
3
 
19
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
Лорер не е българин, няма право да е министър.