ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията

Новото правителство трябвало да отпусне за отбрана 2% от БВП
147
ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ обвини в лъжа премиера Кирил Петков, който твърди, че армията ни през годините е била крайно недофинансирана.

"Ще се наложи да развенчаем една лъжа, която беше повторена много пъти от премиера Кирил Петков. В последните години по време на правителствата на ГЕРБ армията е била модернизирана непрекъснато, огромни средства са били отделяни за тази модернизация", отсече Даниел Митов.

"Лична битка на премира Борисов и моят на външен министър беше да модернизираме българската авиация и тя беше изведена до края с препоръката на новите изтребители Ф-16", коментира той.

По думите му от новото правителство зависи да намери начин и средства да поръча следващите 8 самолета за военните, така че да се окомплектова авиацията.

"След всички заявени намерения от вчера и големите приказки как армията ни ще е приоритет, това ще останат само фантазии, ако няма в бюджета пари за модернизация, а ние не виждаме да има подобна воля в проекта за бюджет на МФ", упрекна Митов.

Според него, ако управляващите имат наистина намерения да спазват заявките си, трябва да отделят 2% от БВП за отбрана. "Ние ще ги държим отговорни за това дали изпълняват заявките си или не“, закани се той.

"Със сигурност знаем, че има заделени пари за ремонт на стара съветска техника", каза още Митов.

Над 5, 5 млрд. лв. са дадени по време на управлението на ГЕРБ за модернизация на армията, отчето Христо Гаджев.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината.
"Това беше един съкратен интензивен курс, благодарение на който, правителството се запознава със състоянието на страната", коментира Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Зозо --- За доста от участниците по-велики самолети от СеСеСеРейските НЯМА, а това, което сте написали за тактико-техническата характеристика на фантомите, надали същите червени главоци ще могат да асимилират.
125
1
 
1
 
! Отговори
ШАРКОЛИЯ КРАЛИЯ преди 2 години
СЪН СЪНУВАХ МИЛА МОЯ МАЙНЬО ЛЬО, ДУНЬО *** ЛЯВОТО МЪ-ДО НА БУДА СЕ СЪБУДИ. АХ НЕ БИЛО СЪН МИЛА МОЯ МАЙНЬО ЛЬО, А НАИСТИНА РАХИТИЧНА МИСЪЛ НА ДУНЬО МУНО ЛЕВОТО МЪ-ДО НА БУДА...КОН ДО КОНЯ МИЛА МОЯ МАЙНЬО ЛЬО, ЮНАК ДО ЮНАКА МИЛА МОЯ МАЙНЬО ЛЬО ЮНАК ДО ЮНАКА...А БЪЛГАРИЯ ЗА ЕФ-ТЕ 16 ОЩЕ ЧАКА... БРЕХ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ, Я ДА ВЗИМАМЕ КАМИЛИ - ПОДКОВИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ, ВОДА НЕ ПИЯТ СТУД ИЗДЪРЖАТ И СА ВСЪДЕХОДНИ...ЩЕ ЗАЩИТИМ ПОЛЯТА РОДНИ!!!
124
2
 
9
 
! Отговори
Голям майтап! преди 2 години
И таз модерна армия не можаха един кораб да спасят 2 месеца, какво остава за друго...Котки от дърветата да сваляха, пак повече полза щеше да има от тая "модернизирана армия". Кьорав хеликоптер нямаме...
123
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да,верно е.Спомнете си милиардите за рисунки на ф-16.Модерна армия си имаме и това е.Хау!
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромни средства за цели 8 самолета. Смешна и плачевна модернизация.
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко започна от скъсаните чорапи на Бай Тошо
120
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Изтребителят F-16 блок 70, произведен в Грийнвил, Южна Каролина, разполага с усъвършенствана авионика, радар с активно електронно сканиране на антенната решетка (AESA), модернизирана кабина, усъвършенствани бойни системи, допълнителни резервоари за гориво, автоматична система за избягване на сблъсък на земята (*** GCAS ), усъвършенстван двигател с уникален за индустрията удължен експлоатационен живот от 12 000 часа.
119
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път Тиквата да не лъже - направиха нещо за армията. Няма да коментирам какъв % от заемите отидоха по чекменджета, сметки, чували... Няма да коментирам и безсмислените Фки, за луди пари. Все пак, се дадоха и за БА някакви! Колкото до Кирето - вятър го вее на бял кон, нищо не отбира, но е от "харвард", по-просто казано - поредния под.гъ.зник на САЩ!
118
4
 
5
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
У НАП----ГЕРБ ЛИ РАЗДАВАТ. ПРЕМИИТЕ..... ХАХАХААА.... ДЕ ПРИЗНАЙ ТЕ СИ., БЕ.... ХАХАХААА
117
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко изтегли 90 млрд. даде 2 за самолети и другите - къде? - в чекмедже !
116
6
 
9
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
ВИЕ КОЛКО МИЛИАРДА ТЕГЛИТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ, ЧЕ ДАЖЕ И ОЧЕТ НЕ ДАВАТЕ... ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ НИ БЮДЖЕТ, ИМАТЕ, НИ ПЕНСИИУВЕЛИЧАВАТЕ, НИ ПОМОЩИ НИ КОМПЕНСАЦИИ ЗА ТОК И ПАРНО.КОМУНИСТИЧЕСКИ АЙДУЦИ, СТЕ.....САМО ЗА РАЗСТРЕЛ..БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!!!!
115
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромни средства са давани и продължават да се дават благодарение на ГЕРБ -от 2016г приеха закон уж за три год.сужители които имаха 27г.трудов стаж да са на заплата и пенсия едновременно на двойна хранилка и същите тези продължават да си получават заплата и пенсия а останалите нямат право на това ...
114
10
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Айде бе, Боко бил дал 2 милиарда за самолети.... Ами Просто Киро тегли 9 милиарда за 9 дни декември месец и не се знае къде потънаха въобще. Аман от прости руски комунисти!
113
7
 
11
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Дебелия пожарникар летеше всяка седмица с Фалкона в Барселона да е....е Мис Бикини. По линия на отбраната и модернизацията. Влагани са пари и други работи от Меркела на Балканите, така е.
112
8
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
А, бокича защо не отдели 2% за отбрана? С чужда пита помен прави, вземете му парите дето ограби от Хемус не 8 ми 28 самолета можем да купим още!
111
2
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Какво са дали няколко милиарда за самолети, където май няма и да ги видим ли? Цели 6 , направо съседите ни ги е страх от нашата военна мощ. Не знам въобще кой вярва на тия политици вече дали боко дали ПП(Поредните Продажници или П-Д-Ли) всичките са еднакви да докопат властта и се почва, кражби , нагласяне на калинки, едно и също. Как имаше един лаф, ама ще го перифразирам " Всички политици са к / ур / в и само имената им различни"
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117 Докогато има заблудени, които вместо да се опитват да правят нещо, плюят по останалите, за да изглеждат те по-добре, ще тънем в мизерия.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До когато има абдали( считай умствено изостанали), които да се прихластват още по гробарите, до тогава ще тънем и в мизерия.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 112 "Завода бил претоварен със Ф 35 и ще почакаме." Нещо си се объркал.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Напомняне "И купихме самолети, които никога няма да пристигнат." "Никога" няма да пристигнат. Виж 2023 първите ще пристинат.