Петков отговори на Радев: Постъпихме правилно за Скопие и Булгаргаз!

Загубили сме 30 години в отношенията с РСМ, смята премиерът
Обновена: 1 фев 2022 22:28 | 1 фев 2022 21:51, Красимир Ангелов
328
Петков отговори на Радев: Постъпихме правилно за Скопие и Булгаргаз!
Снимка: БГНЕС

Първи прояви на високо напрежение по оста президент-премиер бяха регистрирани през днешния ден. След като тази вечер държавният глава Румен Радев обяви, че посещението на министър председателя в Северна Македония е било прибързано, Кирил Петков не закъсня да отговори.

"И за "Булгаргаз" и за посещението в Северна Македония съм сигурен, че направихме правилните стъпки", отчете премиерът.  Според Петков посещението в Скопие "не само, че не е било прибързано, а е било ужасно много закъсняло".

Още по темата
"Истината е, че ние сме загубили 30 години в тези отношения. Не само, че не е прибързано, то беше ужасно много закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло българската страна да има активна позиция, да има конструктивен тон на действие, да има ясни цели и точен подход. Съжалявам, че толкова години сме изпуснали. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещение", обясни Петков.

Според него ако не искаме Балканите да са най-бедната и корумпирана част от Европа, то трябва подходът да бъде сменен и да се осланя на  добросъседство и икономическо развитие.

"Факт е, че има много сили на Балканите, които не искат Република Северна Македония да бъде част от ЕС. А защо не искат? Защото с едни нестабилни Балкани в тази геополитическа ситуация, ще има преимущества за страни, които според мен, не ни мислят доброто. Но стига сме се оправдали, а да запретваме ръкави и да си вършим работата. Ако го направим по стария начин, където с контра, запъваме се и едва ли не е нашия начин или никой друг - това ни е довело до мястото, на което сме, до най-ниската точка", смята Петков.

"За „Булгаргаз” за мен беше абсурдно, цената на газа да скача с 30 процента, едновременно с това да се отказваме от мощности, които идват от Азербайджан, въпреки че са на много по-ниска цена, и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в последствие нашите доставчици от Азербайджан казаха, че не е проблем да бъде заобиколена", заяви премиерът.

Кирил Петков участва в събитието The World Ahead 2022, организирано от изданието The Economist в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и Иван Кръстев син БКП журналист и цензор и Кръстев като него казва за Македония , по добре от учебниците да изчезне период за 10 20 години и няма го проблема .Това са комисарите на отворено общество от коминтерновски семейства , интернационалисти , за тях държавата и национализма са вредни
262
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ом казва , значи на сорос НПО та му правят експертизите на Киро , ама те са *** , интернационалисти и повечето са от коминтерновски семейства , бойкикев, алек .кьосев дедите им все от задграничното бюро на БКП , димо кьосев е бащата на мак.език и нация и тия предатели да правят концепция , ев.дайнов , огнян минчев също от БКП семейства , това което ги обединява е че по линията на фулбрайт са вече не съветски а американски агенти , но сега финансовия инернационализъм им е в кръвта
261
1
 
2
 
! Отговори
7654 преди 2 години
Съгласни сме с Румен Радев! Как можа този Кирил Петков да пренебрегне станалото и да бърза за Македония! Първо си виж България и интересите на българите! Тогава хуквай за измислената държава.Омо Илинден са терористи.Няма такова нещо като македонец..Почваме да го намразваме тоя Киро,трябва повече да чете и да се вслушва в Президента ни!
260
5
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
За изгонването на шефа на Булгаргаз съм напълно съгласен с мнението на Петков, неможеш да отказваш доставки от азърбайджан ,ясно е че други сили ти влиаят които нямат интерес от евтин гас. Но за въпроса за Северна Македония съм съгласен с Радев.Никакви преговори с тая "държава" докато не приеме на 100% нашите изисквания!
259
4
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият!Кирчо мамин сладък, ако предадеш националните ни интереси свързани с поругаването на историята и кражбата от РСМ или по точно югозападната част на България, ще бъдеш бит с камъни от народа харвардско изчадие!
258
2
 
3
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Е така обичам . По далеч от руската връзка. Така де целият ми живот мина да ми натрапват колхозниците , че давали ток , газ евтино. Днес газта падна в цената. Вижда се че има решение.
257
4
 
10
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 2 години
Нашият Остап Бендер ще ни оправи хубаво и без вазелин ! Честито харвардски чалгаристанчета !!!
256
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съветват го НПО тата на Сорос
255
6
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЗАТВОРИХА КРАН4ЕТО НА РУМЕН РАДЕВ ОТ БУЛГАРГАС 4РЕЗ МАХАНЕ НА ДИРЕКТОРА И ТОИ СКО4И НА ПЕДКОВ- НУЛЕВА КОРУПЦИЯ АМА ДРУГ ПАТ !!!!!!!!!!
254
0
 
3
 
! Отговори
София преди 2 години
много си е прав но за съжаление голямата част в Бг по друг начин ги виждат нещата,ПРИМИТИВНИЯ!
253
10
 
15
 
! Отговори
Киро поръчката преди 2 години
Колко ти платиха Кире да продадеш България?
252
1
 
2
 
! Отговори
До 292 Симбиоза преди 2 години
Кремъл 100%
251
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много му е тежка диагнозата на Киро Македонецо май не се лекува
250
2
 
9
 
! Отговори
Руми преди 2 години
Русия има президент и външен министър в България факт
249
5
 
11
 
! Отговори
РАДЕВАТА РОЖБА преди 2 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е РОЖБА НА РАДЕВ. ТОЙ ЩЕ Е ОТГОВОРЕН ЗА ВСИЧКИТЕ МУ ПРОВАЛИ И ПРЕДАТЕЛСТВА. И З М А М Н И К А КИРЧО ЗАСТАНА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА С МАШИННИ МАШИНАЦИИ ЗА ДА ИЗПЪЛНИ ПОРЪЧКА ОТВИД ОКЕАНА В УЩЪРБ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. АКО НЕ БЪДЕ СВАЛЕН ДО ЕДИН МЕСЕЦ ЩЕ СЪТВОРИ НЕПОПРАВИМИ ГРЕШКИ.
248
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боян Чуков: Българите сме в ролята на завършили техникум в международните отношения
247
1
 
5
 
! Отговори
Симбиоза преди 2 години
Не разбрах сега президента за Кремъл ли е или за Вашингтон?
246
5
 
18
 
! Отговори
Адолфо преди 2 години
Ми то беше ясно, че целта на Кирето беше да дойде, да пусне ордата на Сашо Македонски в ЕС и да си тръгне *** обратно към Канада. То си му личи и по тъпата му физиономия, като гърмян заек, нито има за цел да брани българския интерес, нито пък въобще знае какъв е българският интерес! Междувременно президентът на БЮРМ открито вече говори за македонци в България, очаквам бай Кирчо и тях да признае до края на годината..нищо чудно да осъмнем и с гей бракове по някое време, това си заслужаваме явно.
245
3
 
20
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Много е умен наш Киро. Обезличи ГЕРБ и ги остави без полезни ходове за да го компрометират. Той сам си се злепоставя, и дори повече отколкото ГЕРБ са способни. На това му викам тактика, сигурно у Харвард я е научил.
244
3
 
25
 
! Отговори
перко преди 2 години
Менте си Киро, най голямото менте, което България е имала като политик. Много си далеч от реалноста и се опасявам, че ще бъдете изгонени с камъни дърве.