Радев: Няма да допусна въвличането на България във войната

Учудващо е системното отстраняване на кадрите на служебния кабинет, заяви президентът
26 мар 2022 19:30, Красимир Ангелов
557
Радев: Няма да допусна въвличането на България във войната
Снимка: БГНЕС

Учудващо и объркващо е системното отстраняване на кадрите на служебното правителство, заяви президентът Румен Радев. Според него именно тези кадри са разкрили множество корупционни схеми и от които реално е започнала промяната.

Президентът коментира първите 100 дни на правителството:

Още по темата
"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати", каза Радев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава отбеляза още, че няма да допусне въвличането на България във военния конфликт в Украйна.

"Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници", коментира държавният глава.

Той заяви, че очаква войната да принуди ЕС да действа много по-солидарно по отношение на доставките на газ.

Радев коментира и критиките на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. "Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички да работят и да се изразяват в рамките на своя статут с уважения към националния ни суверенитет", заяви президентът.

Той присъства в НАТФИЗ на церемония послучай международния Ден на театъра и ще отправи приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев много добре знае каква е позицията на народа и това е единствено правилната позиция и народа е мъдър. Троловете може да си дращите колкото искате щом ви плащат освен това никой не ви пречи да участвате във войната.
399
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кой го пита какво ще прави държавата??? Или деса така му е казала. Хахаха
398
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна има ли нациски паравоенни формирования като Азов и десен сектор. Тях ли искате да подкрепяме. Това е ужасно. Хора, нацизма не е обикновен фашизъм. Нацизма е нещо много страшно. Нацизма е хитлеризъм. Това ли искате да подкрепяме. Аз съм против. Не на неонацизма и хитлеризма.
397
6
 
8
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Аз също не съм гласувал за Радев и не го харесвам особено. Против войната в Украйна съм като всеки нормален човек, но съм абсолютно съгласен с това, което казва Радев в момента. Не трабва да се залита в крайности - всяка държава трябва да гони своите национални интереси. Излишно е да се дава военна помощ от нас - като обем така или иначе помощта би била малка и несъществена за войната.
396
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изходът е Украйна да приеме да е НЕУТРАЛНА. Така ще спаси хиляди животи на два братски народа. Другите - САЩ и ЕС гледат сеир, как братя се унищожават Спрете тази война час по-скоро! Не слушайте тези, които ви подкукуросват да се биете. Казано е " И пияните бягат от лудия". ПУТИН Е ЛУД и струва ли си да се биеш срещу луд? Ако Зеленски е умен ще отстъпи и ще спаси хиляди животи и домовете им.
395
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ и в първата и във втората световни войни е заставала на грешната страна и е била изкупителна жертва. Така сме загубили не само територии и пари, но и хиляди човешки животи. Знаем, че България днес граничи с България и българите там. ПОЛИТИЦИ мислете да не вкарате България отново на грешната страна, защото България няма да я има на картата.
394
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ТИ ВКАРА ТРОЯНСКИЯ КОН НА САЩ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ТИ СИ ДЛЪЖЕН ДА ГО ОТСТРАНИШ ЧАС ПО-СКОРО!
393
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем, другарю. Знаем, че с китки ще посрещнеш блатната орда и че мечтаеш да си българският Лукашенко. Ти затова си и поставен на тоя пост от мацва - и това го знаем.Само че господарите ти вече са по нанадолнището на историята и е неизбежно да се спасиш - и ти си повлечен.И Импексова и цялата раболепна руска сг_ан.И не сме *** - по твоята логика страните, които помагат на Украйна да се защити, са въвлечени във война.Много интересно как вече месец й помагат, пък война на тяхна територия няма
392
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става въпрос за или против подкрепата на паравоенни нациски структури неонациско възпитание на населението и нациски законодателство което всъщност узаконява нациска държава. Това е много по страшно от фашизъм и от комунизъм.. Ако си траен ни чака цифров фашизъм. Четете.
391
6
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Единственното възможно Българско Правителство ,което милее за Българският Народ се нахожда в Посолството на Руската Федерация в София. Няма друго Българско Правителство.
390
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който подкрепя войната пряко или косвено а нищо не печели е ***. Или губи пари или е пушечно месо
389
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме рядката възможност да губим като помагаме и на двете страни в тази война. Купуваме скъп газ от Русия така помагаме на Путин и подаряваме оръжия на Украинците така удължаваме войната и се радваме на повишаващите се цени по-дълго. Отделно спомагаме за увеличаване на жертвите, но в днешно време морала е както си го извъртиш.
388
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към "да ама не":не сме във война.Пострадалият ти опечен мозък от излагане на нейонизиращо лъчение може да е във война.Виж през прозореца.Няма бомби.Не се налага да се криеш.Спри се!А оръжия няма смисъл да даваме.Там вече е пълно с такива българско производство.Виж CNN и т.н.Има даже снимки на наши оръжия,които не е вкарала България там,а трети страни.Всеки ден се унищожават складове.Те имат много.
387
6
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Другарю Радев НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНАТА .кАТО ПОМАГАМЕ РУСКИ ГАЗ ДА СЕ ПРОДАВА В СЪРБИЯ НИЕДВАМЕ ОРЪЖИЕ НА ПУТИН СРЕЩУ УКРАИНСКИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА!
386
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не искам да се даряват оръжия защото така броя на жертвите се увеличава. Ясно че руснаците ще си постигнат своето без пряка намеса на НАТО. Другото е англосаксонско лицемерие и лукавство. "Помагат" на украинците като въоръжават необучени момчета. Плана явно е да се нанесат най-големи загуби на Русия с чужди ресурси, а каквото остане от Украйна да е затънало в дългове и да се възстанови като подчинена държава.
385
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5G предизвиква микровълнов синдром.Можете да прочетете.Всички политици са полудяли и имат симптомите .Спешно да спират наркотици,алкохол и 5G!Агресията,неадекватното държане,безсънието са част от симпромите.Имат ги.Радев най-вероятно е зает напоследък,не е имал време да се занимава с интернет и разсъждава логично.Останалите замаяни да отиват на лекар бързо.Това предизвиква освен агресия и рак!
384
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tези,които пишат тук,че Радев бил не знам какъв си ,защото иска да няма война в България и да няма бомби трябва спешно да отидат на невролог!По последни изследвания 5G давало отражение на централната нервна система.Възможно е заради използването на 5G Байдън,Путин,Зеленски,Кирил Петков,Джонсън и т.н. да са увредени от излъчването ако използват тази технология.Най-вероятно я използват,защото е най-новата.
383
1
 
11
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Тоз са взе на сИриозно!
382
3
 
2
 
! Отговори
нали преди 2 години
До дтибвгз----Да върви при борис джонъсн и да му оближе насрания ***.
381
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще удари първо най-слабото звено в НАТО, ако разбира се е стратегически угодно. Варна е доста удобна за денацификация като начало. Просто ще разходка в парка. Тогава ние вече ще сме си дарили оръжията и отиваме на варианта: посрещане с хляб и сол