Радев: Няма да допусна въвличането на България във войната

Учудващо е системното отстраняване на кадрите на служебния кабинет, заяви президентът
26 мар 2022 19:30, Красимир Ангелов
557
Радев: Няма да допусна въвличането на България във войната
Снимка: БГНЕС

Учудващо и объркващо е системното отстраняване на кадрите на служебното правителство, заяви президентът Румен Радев. Според него именно тези кадри са разкрили множество корупционни схеми и от които реално е започнала промяната.

Президентът коментира първите 100 дни на правителството:

Още по темата
"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати", каза Радев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава отбеляза още, че няма да допусне въвличането на България във военния конфликт в Украйна.

"Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите. Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници", коментира държавният глава.

Той заяви, че очаква войната да принуди ЕС да действа много по-солидарно по отношение на доставките на газ.

Радев коментира и критиките на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. "Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички да работят и да се изразяват в рамките на своя статут с уважения към националния ни суверенитет", заяви президентът.

Той присъства в НАТФИЗ на церемония послучай международния Ден на театъра и ще отправи приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
1
 
3
 
! Отговори
хахахахааааа..... преди 2 години
"а всички да работят и да се изразяват в рамките на своя статут с уважения към националния ни суверенитет", заяви президентът."--------------------Кажи го на Борис Джонсън
379
3
 
11
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
Лицемерието и притворството на тоя са безкрайни!
378
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям *** не сме имали, на каквото и да е ниво в политиката. Надявам се поне да е много добре платен иначе ще е трагично. Не е за вярване, че някой надмина Маята!
377
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България като членка на НАТО и ЕС, е в списъка на вражеските държави на Путин. С което вече е въвлечена във Войната. Остава петата колона у нас, да повика Путин...Но той, ако дойде с танковете, няма да прави разлика между никои...
376
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ИЗЛЕЗЕ ОТ СЯНКАТА НА ДЕСИСЛАВА И ЗАПОЧНА ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО МЪЖ И ПОЛИТИК. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОБАЧЕ НЕГОВИЯТ ПЪРВИ МАНДАТ Е СЪПРОВОДЕН С ГРЕШКИ И ЕДНА ОТ ТЯХ Е, ЧЕ СЛЕД КАТО ВДИГНА ЮМРУК НА БОРИСОВ И УПРАВЛЕНИЕТО МУ, ДОКАРА НА БЪЛГАРИЯ НОВИ МУТРИ, НО ТЕЗИ СА И УМНИ И ХИТРИ И СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ САЩ! АКО ТОЙ НЕ ГИ ОТСТРАНИ НАРОДЪТ ЩЕ ИЗИТА И ТЯХ И ТЕХНИЯ СЪЗДАТЕЛ. ПРАВИТЕЛСТВО С Е В Р Е И Н В НЕГО Е ПАГУБНО ЗА БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ СА ПО-КРАДЛИВИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ. КАКВО ЧАКАТЕ РАДЕВ, НИНОВА,СЛАВИ?
375
6
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Иска ми се по-бързо да станат нещата! Да паднат главите на Мутрата и Каскета! И след това, с шутове *** на ***!
374
8
 
14
 
! Отговори
Радефф-импичмънт преди 2 години
Първо Радев в затвора за държавна измяна на Родината по сегашната Конституция и тогава лустрация !
373
8
 
14
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Някои политици, включително Президента, се опитват да внушат на обществото, че предоставянето на оръжия е въвличане във войната. Полша въвлечена ли е, Германия, Швеция, Финландия, Холандия и всички други, които предоставиха военна помощ на хора биещи се за държавата си? Когато заемаш твърда позиция и я отстояваш, тогава може наякой да прояви уважение към теб. Поведението на руския посланик е пример за това.
372
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега гледаме кой политик какъв е. Коя партия каква е и си правим изводите. Лично аз съм ужасно разочарована от ГЕРБ и изказването на ББ че ще даде всичко което поиска Украйна! Бях в шок като го гледах. ПП са дразнещи, но все още го карат по-умерено, макар че Кирчо е много податлив на влияния от запада. Ако не беше в коалиция до сега да е станал Баце номер 2. Всички видяхме и кои са крайните ястреби дето с охота ще ни хвърлят във война и биха дали цялата ни противовъздушната защита.
371
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Радев!Разумно разсъждава.Няма да сме единствените,които не желаят да взимат страна.Предатели са тези,които искат да ни въвлечат в чужд конфликт.Ние не сме длъжни страна да взимаме и трябва да си гледаме националните интереси.
370
6
 
8
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява за неутралитет!
369
5
 
8
 
! Отговори
До 457 преди 2 години
Не са виновни хората. Това е геополитика. От чужди посолства наредиха и сготвиха изборите.
368
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо вече е говорил със Зеленски. Сега търся статия с разговора, но не намирам.Търся да видя какво му "вика" Зеленски на наш Киро. Вероятно: Зеленски ми вика идвам в НС, Кириле.Аз му викам Ами айде, чакаме те. Той ми вика мерси много за помощите.Аз му викам Ами пращаме за сега каквото имаме. Скоро нищо няма да имаме. Зеленски ми вика що така, бе Кириле?Аз му викам Ами няма газ, няма маз, няма производство. Цяла България мене гледа и от мене чакат да ги оправя. Зеленски ми вика действай, Кириле!
367
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честита промяна българи. Честит нов-стар президент. Вие, гласувахте за тях. Вие ни ги натресохте: простото киро, асан педерацията, слави чалгуцата, г-жа лъжа, некадърника бойкикев и роднинско-лорелщината. Негова рожба е настоящото правителство. Фигуранта от злоба и за защита на съветниците си от КГБ раздели българите и вдигна юмрук за преврат-организиран от КГБ и финансиран от Черепа и останалите обвиняеми олигарси. Сега всички духаме супата и проклинаме Фигуранта, Киро, Кокоро и избирателите им
366
11
 
17
 
! Отговори
дтибвгз преди 2 години
Пъпеша пишман президент е национален предател! Да върви при руското джудже и да му оближе насрания ***.
365
18
 
15
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Един от малкото трезви политици на планетата.На Украйна и е нужен мир.От оръжията загиват хора,а и самолети да и дадат изходът е изначално ясен.И най-лошият мир е по-добър от войната.
364
16
 
20
 
! Отговори
Мрачна истина преди 2 години
От целия ЕС. само ние и унгарците не дадохме оръжие на Украйна!? Щото ..." Крим е руски.." Утре ще рече:" ..щото Украйна е руска.."!? А инак лесно дигна юмрука и раздели целия народ,въвличайки го в опустошителна вътрешно-политическа,обществена война...
363
9
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
А защо допусна за година и половина управление да съсипеш всичко в България. Поне торбичките ти останаха
362
1
 
10
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Когато маската падна видяхме какво??? Някой може ли да отгатне?
361
5
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
А бе фаttмak нали това "правителство" ти го реди по списък предоставен ти от Козяк. Какъв е този пореден цирк, всеки знае че имаш по закон нулеви правомощия и че си просто един фиггypaнт - колко удобоно а. Сега от Козяк явно искат да заменят ПростоМегаУлтраТъпанара с друг подобен - поредната марионетка Янев, и пак ти да си този, който да го представи пред нас като "Месията" - ХАХАХАХА. Всички до един сте не за затвор, а за за бесило.