Радев: Нужен е диалог между институциите и бизнеса

Това заяви церемония по повод годишнина на „Минстрой Холдинг“
Обновена: 13 май 2022 23:23 | 13 май 2022 23:05, Йоана Цонева
26
Радев: Нужен е диалог между институциите и бизнеса
Снимка: БГНЕС

По случай приветствието си по време на тържествено честване на 70 години от създаването на „Минстрой Холдинг“ АД, президентът Румен Радев заяви, че между институциите и бизнеса е необходим диалог, лишен от предубеждения, подчинен на истината и на една-единствена идеология.

На отбелязването на годишнината присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на институции, местна власт, синдикати,работодателски организации, като президентът бе придружаван от съпругата си Десислава Радева, предаде БТА.

При намирането на решения за бъдещето на България трябва да се има предвид факта, че в основата на всяка икономика и енергетика стоят минното дело и ключовата инженерна и транспортна инфраструктура, заяви Румен Радев.

Още по темата

По думите му това са сектори със стратегическо значение за всички останали отрасли, както и за българската конкурентоспособност, икономически растеж и енергийна независимост.

Въпреки трудностите през последните години, България все още заема водещото място в европейската минерално-суровинна индустрия и изрази убеждение, че и в бъдеще тези позиции ще бъдат утвърждавани, отбеляза той.

„Отбелязването на тази 70-годишнина е повод за признание към труда на поколенията инженери, ръководители, работници, положили основите на почти всички минни обекти в България, изградили стотици инфраструктурни проекти, както и обекти със социална значимост“, заяви още президентът. Той посочи, че с дълголетната си история компанията е издържала теста на времето благодарение на упоритостта, съпътстваща миньорската професия, но и на развитието на традициите и непрекъснатата модернизация чрез изграждане на съвременни водноелектрически и фотоволтаични централи.

Румен Радев заяви, българската природа "крие в недрата си несметни богатства, които трябва да се развиват по начин, който да гарантира здравето на поколенията“. Президентът отбеляза и създадените механизми за безопасност на фирмата и устойчивото икономическо развитие с отговорност към природата.

 


26
Още от Политика
Москва не е отказала да доставя ядрено гориво по договорите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
дедо от село преди 1 седмица
Моята баба ми напомняше: не вземай семе от зелена тиква. Същото е и при тоя зелен чорап.Иначе на мускули го докарва.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев вън!
18
0
 
6
 
! Отговори
айде преди 1 седмица
тоя не спира да взима отношение за неща дето въобще не разбира :) всъщност от какво разбира ?!
17
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
човекът, който не може да води диалог, говори за такъв... хаха
16
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
А водата мокра ли е ?Снегът бял ли? ГЕРБ мафия ли са ?
15
0
 
15
 
! Отговори
Доньо преди 1 седмица
Само клишета. За 6 години този човек нищо свое не каза, само наизустени приказки. Дай малко емоция, бе Радев! Нещо , което да ти дойде отвътре, от душата. Заспивам когато някой говори клишета с монотонен глас.
14
0
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Фат мако пак е чел клишета и общи приказки.Този екип от комунисти вече се изчерпа.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нужно е да не си на всяка манджа мерудия. От фурашка акъл не се взима.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3 то па Киро като има образование на хартия от Харвард та не ни Дакота? Не е проблема това от къде ти е дипломата, важно е колко си разбираш от работата. А най-важното е кое поставяш на първо място! Политиците ни не се научиха, че ако поставят народа на първо място, ще са вечни политици. Ама нали е важно да се окраде бързо и да се хукне после!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега тая черна снимка за какво е? Че и в ъгъла е нещо без глава? Ехо, днеса, не така грубо!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не като тия с фалшивите телкове по болест.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблема е приятелю в тия наглите и алчните крадци които им е заложено генетично и крадът като обезумяли с чували от нашата държава и от наще данъци,тези които са безработни отиват на борсата и получават помощи от държавата докато си намерят работа всичко е исмислено и сътворено приятелю.
8
1
 
11
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 седмица
От този наш президент няма никакъв смисъл и нужда.Само ръси празни приказки.Да вземе да се пенсионира или да си ходи в Русия..
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оаядохте се, откраднахте много... Сега разкази, историики. Много лъжете пак... в играта.
6
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Този вече съвсем се издуха с неговите празнословни лозунги, и напъните да се прави на ментор на държавата! Той ни натресе Харвардските измамници, а се прави на вода ненапита !
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеления чорап знае откъде изгрява слънцето.
4
7
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Едно не е нужно и това са Кирил Радев и Румен Петков. Това ,което обаче е крайно нужно е Руски президент в България и Китайски вицепремиер. А,пропуснах още нещо ,което е нужно и то е възстановяване на Старата Зоологическа Градина в София,непосредствено под Величественият Паметник на Съветската Армия и вкарване в публично видими клетки всички ,които бяха и са във властта от тридесет години насам.Вход безплатен. Пък хората да ги хранят според заслугите.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отново празни приказки без никакъв реален смисъл за хората! Хайде вече да си ходите, драги оратори!
2
0
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 1 седмица
От кога този бивш БНАвоенен започна да разбира от "бизнес" след като няма никакво друго образование. Само в в БеГето е така!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 седмица
Не е нужен диалог. Нужно е споделяне на тежестта. За сега тя трябва да се носи само от държавата. Респективно от народа . За социалист това е предателството Президенте.