Стефан Янев изпревари Кирил Петков по одобрение, Радев остава лидер

Доверието в кабинета пада, но повечето хора не искат избори
18 май 2022 13:47, Красимир Ангелов
158
Стефан Янев изпревари Кирил Петков по одобрение, Радев остава лидер
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев остава политика с най-високо одобрение сред българите, показват резултатите от проучване на Галъп Интернешънъл, проведено сред 805 пълнолетни българи, между 29 април и 6 май 2022 г..

То е реализирано чрез пряко интервю "лице в лице" с таблети сред двустепенна извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е независимо.

Цели 46,4% са заявили, че вярват на президента. Веднага зад Радев се нарежда бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната от кабинета „Петков“ Стефан Янев (29,6% одобрение), който изпреварва самият настоящ премиер Кирил Петков, който събира 28,9% подкрепа.

Нататък следват Асен Василев (25,2%), Бойко Борисов (13,9%), Слави Трифонов (12,5%), Корнелия Нинова (12,3%), Костадин Костадинов (11,1%), Христо Иванов (9,1%), Мустафа Карадайъ (8,5%), Никола Минчев (7,9%), Атанас Атанасов (5,3%).

Стефан Янев изпревари Кирил Петков по одобрение, Радев остава лидер

По традиция у нас голямата част от дяловете до сто са недоверие, а също и известни дялове колебание и незапознатост.

Още по темата
Радев е и единствената фигура с положителен рейтинг, т.е. доверието е повече от недоверието. Никола Минчев пък още не е в достатъчна степен познат на българите и данните за него тепърва ще показват каква е реалната оценка, отчитат от "Галъп".

От там посочват, че общата ерозия на доверието в политическия елит, породена и от задълбочаващата се поляризация, като че ли създава предизвикателство за доверието в повечето политически фигури.

Традиционният стартов кредит на доверие на правителството също традиционно свършва. Идните месеци ще докажат дали става дума за стремителен спад или за обичайната ерозия, посочват социолозите.

Пред перспективата оставка обаче общественото мнение е по-скоро неохотно. Още по-неохотно остава то, когато се постави въпросът за нови избори. Към началото на май доверието в правителството е 26%, а недоверието 62,4%.

Оставка обаче искат 35%, а други 41,1% не искат. Останалите се колебаят.

Новите избори пък продължават да отблъскват. 24,3% ги искат, но 44,1% не искат. Очевидно, ниското доверие в правителствата у нас застига и този кабинет, но липсата на оформила се алтернатива, както и нежеланието на обществото към външните опасности да се добавят и вътрешни трусове, го запазва от още по-сериозни изпитания, отчитат социолозите.

Изследването е независимо и финансирано от "Галъп интернешънъл". Вълната на интервюиране е сред 805 пълнолетни българи, между 29 април и 6 май 2022 г. – чрез пряко интервю „лице в лице“ с таблети сред двустепенна извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклонение: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е приблизително равен на 54 хил. пълнолетни българи.   


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако са верни тези проучвания означава че обществото ни е много затъпяло
136
4
 
2
 
! Отговори
Стамболов преди 1 месец
ПП на Кирил Петков и Асен Василев и ДБ са редкия шанс на българския народ да се отърве от задушаващата корумпираща хватка на Кремълския олигархичен октопод. В името на бъдещето на децата ни сме длъжни да ги подкрепяме с всички сили !
135
4
 
3
 
! Отговори
Карай, Киро! преди 1 месец
Когато куц Киро кеца кака Клара кварталната к*рва край кооперативния к'eнeф кака Клара каза:Кеф Киро, кеф, какъв корав к*р кат конски кокъл, кат камък коренясал, като корен кален, кат компир крив, кат корабен комин. Калните к*рви киризейки как клати куция Киро кълнат кака Клара: Кларо, к*рво кална, какъв к*р, какъв кеф какъв късмет!
134
4
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Дали ще се стигне до "казуса" " предсрочни избори".Мен лично Не ме притеснява!-:) След краят на мандата,най после пълен,след 2 ялови опита на Борисов и Групировката му ГЕРБ,аз гласувах 2 пъти за Слави и веднъж за ПП! Тоест, "статуквото" БСП.Герб,ДПС от Тук на татък ,нямат,АМА НИКАКЪВ ШАНС<да са 1 ви! -:))Българина през изминалите избори доказа и показа,че НЕ ЖЕЛА,ДА ДАДЕ ВЛАСТТА,на партии,които вече са били във властта! Аз както и много българи,ще гласуваме за Стефан Янев и Възраждане!-:)
133
0
 
0
 
! Отговори
Много е удобно преди 1 месец
Да пометнеш инцест ама по документи , а иначе да отпътува във влака за Царство България и да се сложи в люлката под която е фалшивият корем за бременност на Джована!
132
0
 
1
 
! Отговори
Как да ти обясня: преди 1 месец
Много нулева вероятност има жена след спонтанен аборт да роди още три деца без проблем! Значи или Лудатааа Мери е някви природно чудо или второто и дете и то е родено живо, здраво, макар че може да е осми, а не девети месец. И другото което е притеснително - Фердинант се води нейн братовчед, тя преди да се омъжи е Сакскобурготска, а Симо се явява слаб инцест от египетско фараонски тип!
131
0
 
0
 
! Отговори
Сега да ти обясня: преди 1 месец
След първото си дете Мери Белгийска има данни, че е направила един спонтанен аборт, след това обаче ражда още три деца без проблем мен ако ме питаш броя родени без проблем деца е пет!
130
0
 
0
 
! Отговори
Говорим си: преди 1 месец
За интервала от време - 1936-1945 - две бебета - едното русокосо и светлооко, другото тъмнокосо с пъстри очи приблизително кафеникави, тъмно кафеникави ... ? Бащата не е посочен ... Едното го пишат спонтанен аборт на Мери Белгийска , обаче .... Удобно е така да изчезне един нероден престолонаследник на Италия и Великобритания!
129
0
 
0
 
! Отговори
Или както каза: преди 1 месец
Един банкер преди кризата в САЩ:"Никой не е проспериращ господа като прецаква , лъже и мами свойте партньори и клиенти.... Бууун! "
128
0
 
0
 
! Отговори
А намират се казваш преди 1 месец
А съдбата им каква е? Единият трансфериран в България по влак, а другия става уважаван член на Белгийското общество!
127
0
 
0
 
! Отговори
Две бебета: преди 1 месец
Алфонс и Франсоа родени през интервал от няколко дни или две бебета Август и Франсис да се намират из архивите на Белгия, Франция или Холандия ?
126
1
 
4
 
! Отговори
ИМПИЙЧМНТ преди 1 месец
.. на предателя Гумен Гадев и неговото прокси-мекере в затвора!
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стефан Янев въведе фашистките сертификати. Той е резервния вариант на брюкселската мафия!
124
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко това са платени новини на .......търсят се поредни наивници които да бъдат лъгани,манипулирани и т.н
123
1
 
1
 
! Отговори
Вижте сега: преди 1 месец
Няма мит или легенда Хьоди да се бие и да се противопоставя нито на Браги , нито на Веди и Вили ... И ако ние осъзнаем номадската си принадлежност и култура и разкараме Юстиниан и Константин господата ще ни чуят...
122
0
 
1
 
! Отговори
Други хора преди 1 месец
Ще кажат чуждопоклонник - не е вярно - първо няколко неща управляваха ни от 2001 до 2008 чужденци - видяхме как я втасахме, но нали вие ясно, че без чужденците дето са над тия чужденци ни е спукана работата, защото Тангра без помощ на тоя уродддд няма да му надделее, защото Тангра е открит, честен и решава проблеми с интелект и сила. Тоест трябва едни хора да си оттеглят подкрепата за Хьоди и тези хора не са на нашите географски координати. А за убедим тези хора ... Господа да се помолим ...
121
1
 
0
 
! Отговори
И сега много хора преди 1 месец
Се чудят защо аз не заемам ничия страна , но това всъщност не е така ... Първо заемам страната на Браги защото Хьоди е създал поредния си репертоар срещу хората на изкуството, после заемам страната на идеята , че тука не може и не трябва да е Вигрид - затова защото номадските племена са или към Хермод скитащият войн , който има своята роля в отмъщението за смъртта на Балдр или към братята на Один Веди и Вили ... И всичко това не са просто митове и легенди ... Това е което природата е казала!
120
0
 
6
 
! Отговори
Bob преди 1 месец
Кой е този Янев? Какво е направил за да има 3 пъти повече гласове от Боко? А Боко испадна като мидо в скъсан панталон? От къде идват парите за партията на Янев? А как се казва?
119
0
 
0
 
! Отговори
От гледна точка: преди 1 месец
На Один - неговият син Балдр е прекалено цивилизован - той Один е бог на войната и мъдростта , а спечелената война е успешно приложена мъдрост, а другия му син Хьод, Хьор, Ход като бог на тъмнината в сянка и в тъмнината забърквал такива каши и такива конфликти, че Один много го обичал, той в повечето случай е тайното оръжие наОдин, когато някой враг трябва да бъде смазан. Напомня ли ви за някой! И докато по-големите му братя решавали проблеми по един или друг начин, той ги създавал ....
118
1
 
0
 
! Отговори
Та за осмия син преди 1 месец
Та на неименованата ничия земя Вигрид три години след смъртта на Балдир ще се сбият всички богове и племена ...затова трябвало Балдр да бъде отмъстен... И там идва историята за осмия син ама с половин уста ...