Вулджев: Ръстът на цените може да се забави

Той подкрепя данъчните облекчения
18 май 2022 14:11, Росен Стойчев
7
Вулджев: Ръстът на цените може да се забави
Снимка: Блумбърг

"Мерките могат да се разделят на две групи. Едните са данъчни облекчения, а другите са допълнителни по-високи социални плащания. Данъчните облекчения са в правилната посока". Това каза пред Нова Нюз икономистът Георги Вулджев.

За него те са важни за бизнеса и ще дадат положителен резултат и съответно може да се забави ръстът на цените за потребителите.

"Много от тези облекчения, като намаляване на ДДС и премахване на акцизите върху някои от горивата, са мерки, които самият аз съм предлагал през последните седмици.

Още по темата
Тези решения са в правилната посока за бизнеса, който в момента е много притиснат. Повишението на разходите по линия на инфлацията ще дадат доста добри резултати и може да забавят ръста на цените за потребителите. По социалните разходи ситуацията е по-смесена. Повишаването на пенсиите от фискална гледна точка е малко рискован подход. Със сигурност по отношение на инфлацията те трябва да се индексират. Такова социално повишение всъщност може да я разшири още повече. Това е риск за хазната, тъй като има свиване на глобалните финансови пазари, като ще става трудно да се финансират големи разходи на държавата", обясни Вулджев.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ръстът на цените може да се забави ако се гласува закон за спекулата и всички селски тарикати се вкарат в затвора. Задължително трябва да има таван на печалбата!
4
0
 
1
 
! Отговори
зер преди 1 месец
До Анонимен 2,как веднъж в годината бе човек :D ние да не сме само автомобили?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един депутат викаше - а дано ама надали
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данъците се плащат един път в годината драги а цените ако си ходил в магазина, растат с, всяка, седмица с различни цени все нагоре
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вулвев да не е брат на министърчето с шалчето и брадавицата на енергетикта?