Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
22
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Кирчо стига лъга и очерня страната за да ти повярват! Засрами се освен лъжи във всяка една облат влючително и за танкерите и теглене на големи заеми , които и внуците ни ще плащат , друго не знаеш ! Престани да мислиш че България ти е фирмата и може да правиш каквото си искаш със нея! Хващай си пътя докато окончателно не си фалирал страната!
32
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз не прави разлика между самарското знаме и руското !!! Човека е канадец той от къде да знае ?
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите на ГЕРБ и ДПС са проруски. Факт.
30
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно че го казва човек с канадски паспорт, който сутрин е на работна закуска с американски представители, на обяд е в Украйна да я оправя, а вечер си дарява заплатата за оръжия.
29
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
купи си билет до канада че после няма да имаш време
28
6
 
14
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ преди 1 година
ДРЕМЕ ТИ, ТУРЯЙ РЕШЕТКИ И ЯХЯЙ ГУГЪЛЕНА!
27
18
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Предстои нова желязна завеса, България трябва да избере със свободния демократичен свят ли ще бъде, или с путиновата тирания. Неутралитета е "сиренцето" в капана на тиранина кандидат световен император.
26
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това го казва човек, който говори по-зле и от "турчин" на български!
25
4
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Кирил е живял в Дупница с охрана от руски гардове цели две години според чичото на баща му отец Георги. Не е пазен с дни от руските гардове, а с години. Да го питат мисирките защо!!
24
8
 
11
 
! Отговори
припомням те преди 1 година
Бойко на кой купи кученцеTo?
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименН 8 Кученце и картини НЕ Е РАВНО НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ! С ЕДНО КУЧЕНЦЕ НЕ Е ПРЕДАЛ РОДИНАТА НИ,НАПРОТИВ-ПОДДЪРЖАЛ Е ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ И ТАКА ТРЯБВА !
22
4
 
13
 
! Отговори
КИРЧО ДЖОН ТРИ ВОЛТА преди 1 година
Русия и Украйна са като две бутилки минерална вода. Само, че в едната няма газ.
21
11
 
12
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Русия и компютри?Та нали си ремонтирали танковете с чипове от наши хладилници.
20
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С канадски пспорт в единия джоб ще ни поучава.
19
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция"____________А върху столична община се вее украинския флаг. Странни управляващи.
18
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А зад прозорците ти се вее канадското знаме.
17
6
 
23
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Брато, ти си *** ооооо
16
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотално изкукал е Киро.Може би знамената са руски защото руски бодигардове са го пазили години в Дупница след като избягал с 300 от Брюксел дни преди да влезе в първото служебно правителство на Радев.А може и да са дошли да го поздравят понеже каза,че Русия е бензиностанция с ракети.Вие се молете Киро Кеша да не каже утре,че Турция е сергия с баклава!Психясал е.Психиатри му поставиха 4 диагнози. 1.Дислекция.2.Хиперактивност.3.Синдром на Пинокио.4.Ефект на Дънинг-Крюгер-илизия на превъзходството.
15
12
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Кирее, руските знамена в България се веят не от вчера, вееха се на Бузлуджа, на яз.Копринка, вееха се на Шипка която твоят ментор и духовен баща /фигуранта радеФ/ превърна в русофилско сборище, там руският патриарх издърпа ушите преЦедента, а Йотова си потроши коленете да пада в краката му...твоят ментор и духовен баща беше издигнат от Импексова именно с индулгенцията на Кремъл и Решетников, а тези от Възраждане бяха първите които се строиха по юмрука му за да можеш да се довлечеш и ти от Канада
14
5
 
14
 
! Отговори
отговаряй преди 1 година
Бойко на кой купи кученце?