Проф. Минеков: Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия

Време е да излезем от цървулите си, заяви той
24 май 2022 18:31, Нели Христова
46
Проф. Минеков: Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия
Снимка: БГНЕС

Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия. Не вярвам, че ще има изплуване бързо време от тази ситуация. Към Министерството на културата се заделят средства, отчайващо неспособни за каквито и да било добри действия. Крайно време е да излезем от цървулите си, да напуснем границата. А продължаваме да стоим в нашия буркан, без да погледнем какво се случва извън България.

Това коментира пред БНР скулпторът и бивш служебен министър на културата проф. Велислав Минеков.

И отчете, че все пак страната ни е достойно представена в целия свят. Но попита как да бъдеш артист в България, след като средната заплата на актьорите в страната е около 900 лева на месец, или да бъдеш музикант със 750 лева на месец.

"Има затишие сред тази част от хората, сякаш забравили какво е гражданско общество. А в тях е силата, духа. Не трябва да стоят безсловесни", допълни той.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Кой музикант изкарва 750 лв на месец ?
36
0
 
2
 
! Отговори
Художник, да бе! преди 1 месец
Тоя пък колко пари отмъкна не е истина... ама иначе съвесетн загрижен за народа и за културата. Полуфабрикат комунистически.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедността е най-справедливото наказание за глупостта на един народ.
34
1
 
7
 
! Отговори
2022 преди 1 месец
Г-н ***,"професор" не ти отива като титла и ти имаш пръст в тази ситуация.И обществото не е свикнало с мизерията,ти и твоите другари ни я натресохте.Взимай си ковчега и се махай.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЕ ТОЯ ИМА ЗАШЕМЕТЯВАЩ, ПРЕГАРЯЩ СМЯХ- НЯКОЛКО ПЪТИ ДА ТИ СЕ ИЗСМЕЕ НАСРЕЩА И СИ ГОТОВ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ, ПОМНЯ КАК МУ ПРИЛЯГАХА КОВЧЕЗИТЕ.
32
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Да, неговото БСПарско общество винаги си е било мизерно и такова ще си остане с колкото и злато да се накичи - който какъвто си е, такъв си е - нечистоплътни и отвътре и отвън, мръсни души, демонстриращи своята мизерия...Не цървулите са зараснали за вашето общество, Минеков, вашето общество се е сраснало с цървулите си и докато не стъпите на Земята и не прогледнете цялата си мизерна претенциозност, никога няма да се оправите...Свраката не става славей и след 100 години в златна клетка..
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мизерията идва от лошото образование, има недостиг къде ли не, но няма кой да работи, а без работа, няма просперитет. Богатството идва от работата. Трябва много време за да се променят нещата и то ако реформите се направят сега, а такива изгледи няма.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тероризъм в България Пак ли в Перник,бе!?Е как така,нали Бойко вече го няма!?
29
2
 
5
 
! Отговори
Ааааа преди 1 месец
Работя в частния сектор цените ще вдигна с поне 30% то не се издържа горива ток цени на храните!!! Честита промяна!!!
28
3
 
5
 
! Отговори
Аз казах преди 1 месец
Нарича се МАНТАЛИТЕТ. българина обича беднотията То не се чувства комфортно в богата среда. Богатство, лукс и изящество са чуждо и далечно понятие за бг Казваш му истината -не вярва лъжеш го -ти се радва
27
1
 
11
 
! Отговори
Отровно отвратителен преди 1 месец
некадърник..........комунист-рецидивист....
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минеков е нелицеприятен, но в случая е прав. Огромна част от хората в момента живеят като животни - без да се обаждат за нищо и се правят на слепи и глухи докато политиците ни вършат безобразие след безобразие. Това не е държава...
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти другарю с тази робска душа си обречен на мизерия. Ако и артисти, музиканти, хора на изкуството чакат на заплата и работно време от до...то отпиши го това изкуство!!!
24
6
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Искахте промяна, защото Бойко бил лош! Ето сега имате пълна промяна, затова не се оплаквайте. Олиото ще стане 10 лева, горивата 6 лева. Всичко е точно. Лятото идва, така че тръгвайте променени по почивки и морета.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие комунистите ни научихте и ни я натресохте! Махайте се от властта докато още е време по мирен път..
22
1
 
16
 
! Отговори
хаджигенов/а преди 1 месец
минекОФ , изкъпа ли се ?
21
2
 
12
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 месец
Кво стана бе ???? Нали щели затворите да ни умалеят??????? Нали така говореше от пътната помощ?? Тиквата се търкулнала и у затвора а??????? Ей предател до предателят братче кво да ги правиш!!!!!!! За тиквата не знам ама се пази ти Минеков да не те набарат хората че и до затвора не *** да стигнеш
20
1
 
23
 
! Отговори
В Дубай съм преди 1 месец
Тия тримата комплект с оная кюстендилската джанка продадоха България и българите за пари сега парите свършиха и обратно в канала там от където изпълзяха
19
1
 
18
 
! Отговори
Орлов мост преди 1 месец
бегай фръгай яйца бе !
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаджиганьов защо не се показва? Не му ли плащат вече?