Плакати в НС "Македония е България", авторите - от "Възраждане"

Парламентът обсъжда френското предложение за РМС
Обновена: 24 юни 2022 11:32 | 24 юни 2022 11:28, Камелия Цветанова
208

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Плакати с надпис "Македония е България" издигнаха в пленарната зала депутатите от „Възраждане“. На балкона техни привърженици направиха същото, а председателстващият заседанието Атанас Атанасов ги предупреди да свалят плакатите, за да няма наказания.

Това стана по време на дебата за проектите за решения на ДБ, ДПС и ГЕРБ за ветото за преговори на РМС за ЕС.

Вчера външната комисия одобри само предложението на ДБ. То предвижда, че правителството в оставка може да одобри предложените от Председателството на Съвета на ЕС Преговорна рамка и Заключения на Съвета за Република Северна Македония (РСМ), само ако бъдат изпълнени няколко условия.

По време на дебата лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че става дума за натиск от външна страна.

Още по темата
"Очевидно е, че тава дума за чужд компромис, който събира несъбираемото иначе - партии, които вчера си гласуваха вот на недоверие сега се събират и гласуват заедно. Това е решение, което е под чужд натиск и той е виден. Целта е президентът Макрон да си реши негови вътрешни политически проблеми", коментира той.

Искрен Митев от ПП му отговори, че България никога не е имала по-добро предложение, в което ЕС ще защитава българката позиция.

"А когато говорим за дъно, за мен най -голямото дъно беше, когато „Възраждане“ и ДПС развяваха знамена заедно и си стискаха ръцете", скочи той.

"Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки", коментира Митев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай призна, че на Балканите живеем в мозайка от етноси.

"От ДПС 32 години водим една политика, политика на заедността, не на противопоставянето", каза той. Според него, за да преодолеят наслоените исторически различия, които в повечето случаи, се използват за противопоставяне, за да има мир и стабилност на Балканите, трябва да членуваме в общи ценностни съюзи като НАТО и ЕС.

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че добрият договор е този, при който и двете страни са малко недоволни.

"Имаме гаранциите на ЕС по отношение на нашите изисквания. Това е продължение на решението, което беше взето преди 30 години, когато България първа призна РСМ за страна. Решенията са трудни, но в обществото невинаги има консенсус, не беше лесно и когато България беше приета в НАТО, тогава също имаше недоволни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отидат с тези плакати в македония. Да видят какво ще им се случи. Каквато и да ни е историята, явно македонците не се приемат за българи. Факт.Това е тотален цирк от страна на копейкин, платен от русия.Ако някий в турския парламент излезе с плакат България е Турция, само на база историята, как ще реагира копейкин?
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 149 Отгоре има заглавие споразумение за ОТМЯНА на ветото при приемане на Македония в ЕС. Споразумение на България е с Македония, но Македония се отказа.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1444 Бащата на Александар Македонски кой е. При LBGT не се знае койе баща и кой майка, защото са трети пол или от един пол.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 145 "Това френско е капитулация на България." Я кажи кое ТОЧНО във френското предложение е "капитулация"? Ти въобще ЧЕЛ ЛИ СИ ГО?
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не е България! Това е истината,факт на 150г. и по тази причина, за да защитим българския интерес, българската история и бъдещето си като суверенна държава и свободен народ, френското предложение за падане на ветото не трябва да се приема!Каква е цената на компромиса, който ни предлагат? Закрихме ядрените си реактори,заради френския интерес с лична печалба за кунева. Сега кирчо срещу какво заплащане и какъв пост предава българските интереси?Няма никакви гаранции за България!Предатели!
116
1
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 1 година
Кръвта вода не става. Това тяхно "отношение" не е репрезентация на обикновения гражданин на РСМ а на политиците им продали се на други...... в това е големия проблем.
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Цял свят произлиза от маймуните, само ние произлизаме от българите" - самопризнание на бившия премиер на FYROM, ЗайоБайковски.
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това френско е капитулация на България. Отгоре пише точно и ясно че е за отмяна на бг вето. В замяна на отмяна бг получава обещание за някакви бъдещи дйствия на Македония но от Фрамция ли, от САЩ ли от Македония не е ясно. Ами то е по-зле и от калпавяи договор от 2017 г. който Македония отказа.
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Александър Македонски, той няма нищо общо." - като им кажеш на македонците, Арександър Македонски им капе мед от сърцето, ама като им кажеш, че е първото LBGTQ в световната история сменят тона и викат: "А, ние на баща му сме фенове, не на него."
112
0
 
1
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
99.99% от гражданите на абсолютно всяка държава се считат за "бедни" по местните стандарти, но точно тези бедни избират господарите си които ги наричат "бедни" в последствие, сес се къде е иронията?
111
2
 
2
 
! Отговори
Лира Копейкина преди 1 година
Ахмед Доган маибе, а Бойко Борисов ми плаща.
110
0
 
3
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
И после се сърдят на Василев и вадят думи от контекста...ми това ви е "социалната" политика герб...да го д.х.т бедните! Но този път вие ще го Д.Х.Т.Е
109
4
 
3
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 година
Северна Македония е бивша Българска провинция. Те нямат история която да не е свързана с България, няма Александър Македонски, той няма нищо общо. Сегашните управници в РСМ стискат кокъла по нареждане от други институции които не искат да видят силна България..... виждали са я в миналото.... не им харесва ;)
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сладко си гугуткат мис Дулово и бившия служител на ГЕРБ Христов... Ех, идилия ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС - гласуват за падане на ветото, за пращане на оръжия в Украйна, раздадоха си и парички покрай локдауните инициирани от тях унищожавайки малкия бизнес. ДБ, ПП, ДПС, ГЕРБ и тяхната патерица от 30 години БСП = В.Н.Л. Повтаряйте вечер, преди лягане, по 30 пъти на гладно, мантрата на любимите канали на властта - БТВ и Нова - "Възраждане е моя проблем." - разправят, че вдигало АйКюТу ;}
107
4
 
8
 
! Отговори
555 преди 1 година
След преглъдката на Капейкин с Пеевски, отново има пари за тро*лове и форума пак заприлича на свинарник.
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 10 февруари 1947 г. в Париж България е подписала мирен договор, с който приема днешните си граници от около 111 хил. кв. км. Това е международно-правен акт, който няма как да се промени. Бълнуванията на всякакви патриотари за българската Македония са прах в очите на заблудени индивиди. Трябва да спрат спекулациите с миналото и да гледаме напред. заради Македония преди повече от вмек консумирахме две национални катсатрофи, сега не ни е нужна трета.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците да не са луди да се пишат българи и да ги управляват клоуни и чалгари и служебни ***? На хората им трябва свобода и европейска култура, а не вашият комуфатмашки фашизъм. Нямате какво да им предложите.
104
4
 
2
 
! Отговори
Костадинов преди 1 година
Постъпва най-правилно! Всички други страх ги тресе!
103
1
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 1 година
Вярно е! Но нашенци не им "отърва". Няма да има папкане е от евросубсидиите.
102
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин е отчаян , но това което прави е престъпно!!!