Плакати в НС "Македония е България", авторите - от "Възраждане"

Парламентът обсъжда френското предложение за РМС
Обновена: 24 юни 2022 11:32 | 24 юни 2022 11:28, Камелия Цветанова
208

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Плакати с надпис "Македония е България" издигнаха в пленарната зала депутатите от „Възраждане“. На балкона техни привърженици направиха същото, а председателстващият заседанието Атанас Атанасов ги предупреди да свалят плакатите, за да няма наказания.

Това стана по време на дебата за проектите за решения на ДБ, ДПС и ГЕРБ за ветото за преговори на РМС за ЕС.

Вчера външната комисия одобри само предложението на ДБ. То предвижда, че правителството в оставка може да одобри предложените от Председателството на Съвета на ЕС Преговорна рамка и Заключения на Съвета за Република Северна Македония (РСМ), само ако бъдат изпълнени няколко условия.

По време на дебата лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че става дума за натиск от външна страна.

Още по темата
"Очевидно е, че тава дума за чужд компромис, който събира несъбираемото иначе - партии, които вчера си гласуваха вот на недоверие сега се събират и гласуват заедно. Това е решение, което е под чужд натиск и той е виден. Целта е президентът Макрон да си реши негови вътрешни политически проблеми", коментира той.

Искрен Митев от ПП му отговори, че България никога не е имала по-добро предложение, в което ЕС ще защитава българката позиция.

"А когато говорим за дъно, за мен най -голямото дъно беше, когато „Възраждане“ и ДПС развяваха знамена заедно и си стискаха ръцете", скочи той.

"Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки", коментира Митев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай призна, че на Балканите живеем в мозайка от етноси.

"От ДПС 32 години водим една политика, политика на заедността, не на противопоставянето", каза той. Според него, за да преодолеят наслоените исторически различия, които в повечето случаи, се използват за противопоставяне, за да има мир и стабилност на Балканите, трябва да членуваме в общи ценностни съюзи като НАТО и ЕС.

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че добрият договор е този, при който и двете страни са малко недоволни.

"Имаме гаранциите на ЕС по отношение на нашите изисквания. Това е продължение на решението, което беше взето преди 30 години, когато България първа призна РСМ за страна. Решенията са трудни, но в обществото невинаги има консенсус, не беше лесно и когато България беше приета в НАТО, тогава също имаше недоволни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 169 Франция иска да даде възможност да преценят какви са ползите за РСМ да се присъединят към ЕС и дали те не са по-големи от това да слушат сръбските им господари, които така или иначе изпълняват каквото Кремъл им каже. Французите предлагат на РСМ ИЗБОР. България не може да пострада от това, тъй като в основата на това предложение е залегнал договора, който нас ни интересува. Протоколите са нещо, което България може да контролира. Затова РСМ се дърпа.
140
0
 
2
 
! Отговори
мм преди 1 година
Погледнете бездарната политическа върхушка на мафията, вижте опърпания, окаян народ. To ние не щем да сме българи, па камо ли те.
139
1
 
13
 
! Отговори
до 164 преди 1 година
Явно хал хабер си нямаш от история царя не е подарил македония на фашистите най-големите предатели Георги Димитров и Васил Коларов я подариха на Сърбия.
138
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАКЕДОНИЯ МОЖЕ ДА Е БЪЛГАРИЯ, АМА БЪЛГАРИЯ Е КРАВАРИЯ.
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 165 Това споразумение между България и Македония ли е или е емжду България и ЕС. Защото на ЕС не може да се вярва. ЕС един път кажат едно а после друго срещу България. Между България и Македония го има и сега но не се изпълнява. Какво точно иска ЕС с френското, че ако Франция поритисне Македония тогава България по-добре да преговаря с Франция.
136
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иванов и Атанасова са поредните продажници и предатели.
135
4
 
14
 
! Отговори
555 преди 1 година
Копейкин е бледо копие на Волен. Всеки знае, че като пада рейтинга (защото си се гушнал с ДПС )трябва скандал за да неграмитния ти електорат се надъха. Волен поне имаше някаква "класа". Арестуваше магазинери, ходеше пиян куче по студията в ТВ, въобще циркаджия от класа, а Копейкин е посто циркаджия.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА, ДА, РАЗБИРА СЕ, ТО И ТУРЦИЯ Е БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ Е БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ ОБАЧЕ ТЕ НЕ СА СЪГЛАСНИ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 163 "Тука в сайта беше публикувано споразумението което преписва договора от 2017 г. но България се отказва от вето за да почне Македония." С други думи, Македония може да влезе в ЕС само ако изпълни договора от 2017 та. Това ли е "предателството"?
132
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МММ А къде е царя и фашистите които подариха Македония на Гърция.
131
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Тука в сайта беше публикувано споразумението което преписва договора от 2017 г. но България се отказва от вето за да почне Македония. А пък протоколите са празни и тепърва ще се решава между България и Македония срокове. Липсва и цели периоди от история напр. ключов като 1912-1940 г. няма задължение за тайните служните на Югославия от тогава както и в историята. Бг подписва празен лист на Македония и се отказва и от вето и чака в бъдеще, но Македония взема парите и гледа србска тв
130
3
 
12
 
! Отговори
МММ преди 1 година
Къде бехте мааа ви "националистическа" преди повече от 70 години когато идейния ви татьо Дълбоко Омразния Гошо Тарабата направи зорлем онея клети българи "македонци"? Когато ги продаваше заедно с костите на Гоце на Тито? За да угоди на "братска" Русия? А? Лапахте македонска наденица и рипахте на сръбска музика! И сега повечето "националисти" сигурно пак рипат. Пускайте македонците да си вървят по пътя. Злото е свършено отдавна. Никога повече няма да ни припознаят, и има защо. Айде цъкайте сега!
129
1
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Абре не знам, ама знам, че тез от възраждане са новите псевдо патриоти! Не за друго ами и те се надупиха на ДПС!Така, че когато един такъв почне да ми говори и аз вече знам, че ме лъже! Та такива ми ти неща!
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 148/154 "Опитай се да обясниш на Дедо Байдън, че Тексас не е Америка от много време" Умрях от смях като прочетох неадекватното сравнение. Тексас е щат в САЩ откакто са се обединили Севера и Юга, РСМ не е част от никаква българска държавна структура от над 70 години. Разликите продължават с каквото се сетиш. Изобщо, недоучилите защо се натискате да "разяснявате"?
127
1
 
6
 
! Отговори
Marin Bormann преди 1 година
Ах ти неразумний и юроде, не разбираш ли, че без твоя глас, иззрода не може да вземе властта? Само с твойта овча подкрепа ще може да те стриже той отново и отново и отново
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изражданье въобще не ги *** за Македония. Важното е да се вдига пушавица и да се хранят от каквото могат,а и да слушат Митрофанова, която ич не и харесва да има обединени Балкани.
125
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един прокъсан и удавен в мизерия народ...вижда само една възможност да се чувства значим. Това да спира македония и да се бие в гърдите, че е българска. Да, жалко е, историята ни раздели с македонците, но реалността вече е различна. Те искат да са си отделна държава и ние трябва да го приемем.Разбираме се за историята и българите в македония и ги оставяме да вървят по оътя си. Всичко останало е руска и сръбска пропаганда и интереси.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 152 "Отгоре има заглавие споразумение за ОТМЯНА на ветото при приемане на Македония в ЕС." Това не е вярно. Дай си източника.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феновете на *** защо се прегръщаха с Пеевски? "Големите" българи смешници ще приключат и те като волен на бокл....
122
0
 
2
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Опитай се да обясниш на Дедо Байдън, че Тексас не е Америка от много време..... дали ще те огрее?? :))))