Плакати в НС "Македония е България", авторите - от "Възраждане"

Парламентът обсъжда френското предложение за РМС
Обновена: 24 юни 2022 11:32 | 24 юни 2022 11:28, Камелия Цветанова
208

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Плакати с надпис "Македония е България" издигнаха в пленарната зала депутатите от „Възраждане“. На балкона техни привърженици направиха същото, а председателстващият заседанието Атанас Атанасов ги предупреди да свалят плакатите, за да няма наказания.

Това стана по време на дебата за проектите за решения на ДБ, ДПС и ГЕРБ за ветото за преговори на РМС за ЕС.

Вчера външната комисия одобри само предложението на ДБ. То предвижда, че правителството в оставка може да одобри предложените от Председателството на Съвета на ЕС Преговорна рамка и Заключения на Съвета за Република Северна Македония (РСМ), само ако бъдат изпълнени няколко условия.

По време на дебата лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че става дума за натиск от външна страна.

Още по темата
"Очевидно е, че тава дума за чужд компромис, който събира несъбираемото иначе - партии, които вчера си гласуваха вот на недоверие сега се събират и гласуват заедно. Това е решение, което е под чужд натиск и той е виден. Целта е президентът Макрон да си реши негови вътрешни политически проблеми", коментира той.

Искрен Митев от ПП му отговори, че България никога не е имала по-добро предложение, в което ЕС ще защитава българката позиция.

"А когато говорим за дъно, за мен най -голямото дъно беше, когато „Възраждане“ и ДПС развяваха знамена заедно и си стискаха ръцете", скочи той.

"Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки", коментира Митев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай призна, че на Балканите живеем в мозайка от етноси.

"От ДПС 32 години водим една политика, политика на заедността, не на противопоставянето", каза той. Според него, за да преодолеят наслоените исторически различия, които в повечето случаи, се използват за противопоставяне, за да има мир и стабилност на Балканите, трябва да членуваме в общи ценностни съюзи като НАТО и ЕС.

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че добрият договор е този, при който и двете страни са малко недоволни.

"Имаме гаранциите на ЕС по отношение на нашите изисквания. Това е продължение на решението, което беше взето преди 30 години, когато България първа призна РСМ за страна. Решенията са трудни, но в обществото невинаги има консенсус, не беше лесно и когато България беше приета в НАТО, тогава също имаше недоволни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
8
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
До Анонимен 107Ще ти се. След изборите друга песен ще запееш. ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА ТРЕПЕРИТЕ НА ИЗБОРИТЕ.
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василий не е трябвало да ослепява. Трябвало е да избие поголовно населението на измислената Македония с още по измисления Самуил, дето бил цар. Никакъв цар не е бил, а нещо като бос на мафия на около двеста хиляди овчари около Охрид.
99
4
 
6
 
! Отговори
Костадинов преди 1 година
е абсолютно прав! Но страхливите партийни и чиновници не смеят да мислят. Каквото им наредят!
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте ги как на първата снимка си гугуткат мис Дулово и бившия служител на ГЕРБ Христов... Ех, идилия ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС - гласуват за падане на ветото, за пращане на оръжия в Украйна, раздадоха си и парички покрай локдауните инициирани от тях унищожавайки малкия бизнес. ДБ, ПП, ДПС, ГЕРБ и тяхната патерица от 30 години БСП правителства = В.Н.Л. Прозрачници. Иначе не забравяйте какво диктума БТВ и Нова - Възраждане е националния проблем. За кои точно политики е проблем Вие виждате. :}
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия сега така говоря,но при коментар върху цената ще си променят решението!
96
5
 
5
 
! Отговори
До 112 преди 1 година
Турците и българите нямат общ език, докато с македонците езикът е общ. Общи традиции и обичаии.... И за това е логично това което казва Костадинов.
95
7
 
2
 
! Отговори
д преди 1 година
Добре реално погледнато това което Копейкин иска е няква болна фантазия, в която ние по военен път ще си върнем Македония, друга причина да не искат френското предложение НЯМА!
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представям си какво щеше да стане ако това предложение за падане на ветото не беше Френско а беше на правителството на България. В Народното събрание вече щяха да се бият.А сега е мирно и спокойно.
93
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИзглеждаТова ли е позицията на България? Излежда тогава България заслужава възраждане.
92
4
 
3
 
! Отговори
ф преди 1 година
Много постен плакат, Копейкин явно е спестил и от това... не му достигнаха няколко копейки за 1 Евро
91
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са агенти на Путин, национални предатели. Водят БГ към война с раздухването на македонския въпрос. РСМ да влиза в ЕС, за да се спре граничната престъпност, като се изравнят цените
90
10
 
9
 
! Отговори
Изглежда преди 1 година
само Възраждане е българска партия!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво бързате в България? На нас не ни се бърза за ЕС.Ние чякаме над 20 години.Можем още.Спокойно не са бийте.Не създавайте напрежение заради нас.Ние искаме да си оправите държавата,а не обратното.
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това му се казва териториялна претенция. Това нещо не че саме е недопустимо, а може да доведе до огромни последствия за България. На края на деня не трябва да забравим че сме 21ви век
87
8
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Все едно Турция да каже че България е Турция!Простотии!
86
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 1 година
О, не се притеснявай за нас, теб не те знам от къде си, но българите ще се справим, както винаги
85
6
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Напротив точно защото мислим за децата подкрепям Възраждане . За една независима и отстояваща интересите си държава която не *** на никой нито на САЩ нито на ЕС нито на Русия още по-малко на Турция . За да могат децат ни да имат бъдеще тук а не дастват еничари на запад Точно сега се вижда какк като свирнат господарите ГЕРБ-ПП-ДБ и ДПС веднага забравят разприте и гласуват каквото им кажат.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 аз съм от пиринско и е точно така. Имаме достатъчно римляни и такива неграмотници не ни трябват.
83
2
 
4
 
! Отговори
22 преди 1 година
Тези мало__умници объркаха НС с уличен митинг
82
3
 
8
 
! Отговори
Гъзраждане са преди 1 година
П Р Е Д А Т Е Л И Д О Л Н ИКостя Копейкин вече е богат, но е лакомия