Още 100 млн. лв. получава МО, ще качи заплатите на военните

Ще бъде увеличен и порционът, основен проблем в армията
25
Още 100 млн. лв. получава МО, ще качи заплатите на военните
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет в оставка одобри на заседанието си допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. в размер до 100 милиона лева. Те са за сметка на други предвидени разходи в държавния бюджет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). Тези средства, както и плановете за ефективно харчене на средствата в системата, ще дадат възможност за увеличаване на доходите на военнослужещи и цивилни.

В последните години МО и Българската армия изпитват сериозни проблеми да повишат мотивацията за постъпване, изпълнение и задържане на работа на военнослужещите и цивилните служители. Според министъра на отбраната в оставка Драгомир Заков тези проблеми водят и до липса на перспективи за младите военнослужещи. Той постави особен фокус и върху ефективното изразходване на средства в системата на МО. Този подход реално позволява повишаване на заплатите в сектора, както и да се реши един от основните проблеми, който касае военнослужещите в последните месеци – увеличаването на порциона. Според министър Заков може да има възможност да се повишат и т.нар. квартирни в последното тримесечие на годината.

Заков заяви, че в МО се работи и по план как да се преодолее сериозният проблем с дисбаланса в доходите в системата, както и за изчистването на някои системни грешки, които водят до липса на перспектива в развитието на младите военнослужещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: армиявоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо само на военните? Това ли единствената професия, която търпи последиците на инфлацията?
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазара регулира нещата. За работа която предлага добро съотношение - изискване, натоварване, заплащане, сигурност , престиж, перспективи - желаещи винаги ще има. ЗА АРМИЯТА ЖЕЛАЕЩИ НЯМА! Защо ли?
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще вдигат заплатите като пенсиите.Лъжете се ,че ще спечелите избиратели.Продажници мръсни
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво трябва да се качват заплатите на бг военни и без това са големи и имат предимно обучения, не и практична работа нито се боят с терористи, нито с военни врагове както Украйна и при това се пенсионират много рано все едно че са воявали цял живот после работят друга работа получават и голяма заплата и голяма пенсия както полицаите и политиците несъответни спрямо работата отпуските и стандарта на народа, защото управляващите си увеличават само своите заплати и на свързани с тях лица
11
0
 
1
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 16 - Не бе много ме кефят розовите БМВ-та. Теб не те ли кефят? Как в Германия още не са се сетили да заменят Леопард-ите с БМВ-та с цвят пепел от рози? Виждам, че ти мислиш сериозно за България... за качественото и въоръжение... А аз от друга страна пиша за пари - нищо, че това е поредната лъжа, но ти сигурно така си свикнал... да си послъгваш... Кирееее - извинявай, не те познах в началото... То сигурно защото не можеш да се ухилиш през коментара, но недоказаните лъжи веднага те издадоха.
10
1
 
9
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Готвят ни за война! Кое от нещата което казах до сега не се случи - дизела върви ли нагоре? Ще стигне ли 5лв. до края на годината? Вдигнаха ли ветото на РСМ? Някъде казва ли се, че македонски език няма! Или се съгласихме да приемем историческа лъжа срещу нещо, което нищо не ни дава. Какво ако запишат фиктивно нещо в конституцията си? Сега се мъчат изкуствено да ни вкарат във война с Русия чрез гнусно и безобразно поведение! Аз знам, че накрая те и синчетата им ще си го получат, но защо и ние?
9
3
 
6
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Угояване преди заколение! 30 г. армията се съсипва. Взимаха се само транспортни средства по въздух, по суша и асфалт. Силно впечатление правят страховитите G класи на Мерцедес със стъкла и още по-страховитите БМВ-та в цвят пепел от рози от които врага сънува кошмари защото си мисли, че вътре се возят джендери от ЛГБ.. и това го обръща в бяг. А сега изведнъж почнахме да стягаме армия. Преди просто ни рекетираха със скъпи *** по време на криза, а сега искат да ни вкарат във война!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За болните деца не отпуснахте допълнително пари едерасти мръсни. Плацдарм на америка няма да става тука.
7
1
 
6
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Порциона се увеличава от една торба картофи и килограм боб до две торби картофи, за увеличението на боба няма пари .
6
1
 
2
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Тази пудра коя беше?
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Продължаваме Промяната! След 12г мизерия при Бойко чекмеджето, най-накрая доходите растат!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купуват си военните. Страх ги е от преврат.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност няма да стигнат за 20% както на полицаите
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 мил не са много, ако ги разхвърлиш на цялото МО
1
7
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Бачкайте и плащайте данъци,а други ша си барат анатомията цел дживот !