Мирчев: Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина

Страната се нуждаела от общ политически субект
38
Мирчев: Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина
Снимка: НС

България се нуждае от общ политически субект, убеден е Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната", поясни той пред Нова телевизия.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу опитите за скрита преориентация на страната към Русия.

"Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не сме участвали в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно зависима. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ", каза още Мирчев.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от "Газпром".

"В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен. Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина, някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Ивайло МирчевДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Мирчев каквото и да прави винаги ще бъде в детската градина на политиката, просто не го бива.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кое ще е това обединение на уж десните?Това че си на хранилка на Сорос, не те прави десен,а те прави проводник на политиките на господаря си.Десните не искат да изчегъртват енергетиката, магистралите, армията, туризма.Това го искат нео либералите- интернационалисти-***.Това го искат господарите им,да сме зависими и безгласни, да сме маши в техните ръце.Видя се вашето обединение- безпринципно,арогантно и крадливо.Абсолютно неадекватно,което направи ДПС да изглеждат най-адекватни.
23
0
 
6
 
! Отговори
Майора преди 1 година
По голяма детска градина от вашата безпринципна коалиция имаше ли? Не разбрахте ли че няма смисъл да отричате едни за сметка на други! И какво направихте, доведохте страната до фалит и се правите на ощипани!
22
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тоя нерез от ДП как смешно гледаше камерата като пате в кълчища ... на следващите избори заедно с Пинокио трябва да са на борсата !
21
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
напуснете политиката и се занимаваите с това за което сте учили не се лиубедихте че не ставате не ви ли е обидно да се молите на някого да се коалирате
20
2
 
6
 
! Отговори
Гладният на сития преди 1 година
Мирчев и много пухкавелски угоен и затова гладният не вярва на сития.
19
0
 
11
 
! Отговори
ЗНАЯТ много добре преди 1 година
ОРИЕНТАЦИЯТА на народа-и за това МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ ПРЕОРИЕНТАЦИЯ КЪМ РУСИЯ!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз като видя камерата да работи пожълтя отзад.хахах
17
2
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЖАЛКА КАРТИНКА , ДА ГЛЕДАШ КАК БЪЛГАРСКИЯ ДЕПУТАТ ЛЪЖЕ И УВЪРТА , ЗА ДА ЗАЩИТИ ПАРИЧКИТЕ ОТ ,, АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ " !!! ИЗГОРЯХТЕ С ИЦКО , КИРЧО И АСЕНЧО !!!
16
2
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Не става, Мирчев. Нали искате да сте нещо различно? А сега предлагаш опита на Бойко: Една партия, която да диктува всичко, а другите да са патерици, които на следващите избори отиват в небитието. Бойко ги използваше и изхвърляше: Яне Янер, пишман-реформаторите и накрая пишман-патриотите. И все под знамето на евроатлантизма (съчетан с корупция). Стига толкова с този модел.
15
2
 
14
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
А бе, гнусен глиган, какъв голям проект ще направите, с кого? С "Пълен Провал" и разни жалки отломки? И колко депутати ще съберете?
14
2
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Уф, винаги красиви думи за пред хората. И други, когато не знаят, че камерата работи. А детската градина все си е на мода у нас.
13
0
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Ха-ха. От написаното излиза, че детската градина е ПП. Ха-ха....Но точно този пък да ми говори за изризане от там е ....нелепо. Нелепи са вече ДВ и тези протести. Не ги били организирали те. Да, бе....Цялата им парламентарна група и няколко заблудени души беше всъщност протеста. Десен човек съм, не харесвам нито президента, нито левите идеи, но тези са ми не по-малко противни, защото нищо не могат, освен да правят разимирици и реформи по.....фейсбук.
12
1
 
23
 
! Отговори
Пак ли ме изтрихте? преди 1 година
Ще повторя : КАКВО ТЪРСИ ЕВРОДЖЕНДЪР В ДЕТСКАТА ГРАДИНА?!? Малки дечица?!?
11
2
 
26
 
! Отговори
перко преди 1 година
Мирчев, ти самият си цяла детска градина! Айде бегай а обслужваш Лодкаря!
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само как гледаше опулено тоз убавец в камерата когато Христо каза да спрат излъчването и изтрият записа от Дарик! И тоз е айти спец! Майко мила каква некадърност и наглост!
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирчееев, всички виждат, че сте куфар без дръжки и търсите някой балък киролен да го носи! Ама киролените бавно поумняват! Няма безплатен обяд за вас бе накадърниции! Как ще се обедините като вие точно сте не нула ами минус!
8
1
 
23
 
! Отговори
аа преди 1 година
поредния уникален ***
7
1
 
25
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Абе аланкоолу, като излезнете от детската градина къде ще влезнете бе нашто момче?В първи клас ли?Това е държава бе юнак, не е забавачница в която да си играете и убивате времето.Върнахте страната с вашето измислено управление поне с 10 години назад и сега трябва наново да се почва.Земайте си куклите и парцалките и да ви няма че да не усетите набърже народната любов.Не го ли осъзнаете това много ще бъдете налюбени.
6
2
 
27
 
! Отговори
эояьао преди 1 година
Този изтърсак дето с две мозъчни клетки, дето не може да съчини читаво и една лъжа защо още се бута там където не му е мястото, той май още не резбира, че заради неговата некопетентност скоро стотици хиляди ще мръзнат и ще са безработни и тогава него въжето го очаква, а той нахалника си мисли пак да се набута в парламента натопло...