Земеделският министър увери: Няма да има проблеми с изхранването

Реколтата от зърно е добра, посочи Явор Гечев
14
Земеделският министър увери: Няма да има проблеми с изхранването
Снимка: БГНЕС

Реколтата от зърно е добра, като средните добиви са над 500 и доближават 600 килограма от декар, обяви пред журналисти министърът на земеделието Явор Гечев, който представя приоритетите на екипа си.

Не се очаква кризисна ситуация с реколтата, няма да има проблеми с изхранването на българите, увери Гечев.

По думите му сега има свръхпредлагане на зърно в държавите, съседни на Украйна, но има и план за подпомагане на земеделските производители и преработватели.

Реколтата от пшеница ще е около 6,5 млн. тона.

Към момент няма чакащи камиони на ГКПП "Капитан Андреево" - още от първия ден на правителството работим по казуса, каза още Гечев. Хакерската атака срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е почти преодоляна и 85 процента от административните услуги на БАБХ са възстановени, добави той.

Земеделските стопани ще си поучават редовно субсидиите, заяви земеделският министър. Ще подготвим законодателни промени, които да подпомогнат работата на колегите от редовния кабинет по представянето на европроектите в Брюксел, посочи Гечев. Следващата седмица ще имаме точните цифри и ясен план за работа, каза той.

Явор Гечев посочи, че има забавяне на добива на дървесина заради поскъпването на горивата. Още тази седмица обаче ще се подготви план за увеличаване на добива, за да може хората да имат дърва за огрев през зимата.

"Промени ще има, но без политизиране. Докато съм министър, ще се държа като надпартиен", каза Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На европеидният про'с'так, живеещ при майка си, мечтата в живота му е МИНИМАЛНА заплата и затова гласува за евроинтеграция. ФАКТ.
9
2
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Повече ми прилича на министър животновъд,тази шия не е от туршия.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като ти го каже този *** и как да не си спокоен :)
7
4
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До СЛАВИ 1 Земеделието го унищожиха комунистите през 45-та година.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като го гледам той никога не е имал и няма да има
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надпартиен комунист.. той и Янев се прави на надпартиен, ама е обвързан с мафията на Румен. И какво ни каза?? Цитира някакви данни които са му подхвърлили на бюрото..
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип е така, но друг е въпроса с какво ще ни храниш... .
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки излиза и уверява в нещо, а после се оказва че не е така. Гледат да закърпят положението, докато са министри. Но на всички им е ясно, че каруцата е изтървана. Оня ококорения и надрусания му приятел нали също увещаваха за газта. Какво стана.....спряха плащанията, доставките прекъснаха и днес и от Булгаргаз и от ДКЕВР казват,че газ на много високи цени ще има преко сили до края на годината. Просто газ няма, няма и да има. Сега яжте "подкрепа за Зеленски". Не за Украйна е подкрепата, а за него
2
0
 
1
 
! Отговори
ewf преди 1 година
Че защо изобщо го говори това? За да не говори за усвояването на субсидии предполагам?
1
0
 
9
 
! Отговори
СЛАВИ преди 1 година
ДО КОГА ЩЕ ЯДЕМ ЧУЖДЕСТРАННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ - ***? КОЙ УНИЩОЖИ ЗЕМЕДЕЛИЕТО - ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА? НАВЯРНО Е ЕДИН ОТ НАШИТЕ ГЕРОИ КАТО КОСТОВЦИ, СОФИЯНКОВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ, КОИЕТО ИМАТ ВИЛИ, ХОТЕЛИ, КОРАБИ И САМОЛЕТИ. А БЕДНИЯ И НЕЩАСТЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД ГИНЕ И БЯГА ПО СВЕТА ОТ РОДИНАТА СИ - ТЪРСИ ПРЕПИТАНИЕ - НАЙ-ВЕЛИКИЯТ НАРОД! СЪДБЕ - ДА ГО УПРАВЛЯВАТ САМО НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ!