Керемедчиев: Русия опитва да гарантира повече приятелски партии в НС

Трудно ще се водят експертни разговори
23 авг 2022 12:39, Росен Стойчев
35
Керемедчиев: Русия опитва да гарантира повече приятелски партии в НС
Снимка: БГНЕС/EPA

Действията на този кабинет не отговарят на целите, които се поставят на един служебен кабинет.

Още по темата
Това каза в интервю за БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Няма как да има експертни разговори, когато става въпрос за газ и се говори с "Газпром", убеден е Керемедчиев. По думите му от десетилетия Русия използва енергийните доставки за провеждане на политика.

Целта е Москва да подсигури колкото може повече приятелски настроени партии да влязат в следващото Народно събрание, смята той.

Според Керемедчиев служебният кабинет е задълбал "своето внимание в енергетиката" и звучи "странно единомислието с посланик Митрофанова", която още след падането на кабинета "Петков" каза, че преговорите с "Газпром" са възможни.

Руският газ няма да бъде по-евтин, защото истерията на пазарите е невероятна, изтъкна Керемедчиев.

Той се аргументира с примера на Унгария - една от най-приятелски настроените към Русия страни, където за последната година цените по думите му са се увеличили 4 пъти. Испания пък доставя втечнен газ на по-ниски цени, отколкото Унгария получава газ от Русия, но всичко това става с дългосрочни договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
3
 
! Отговори
УРА ЗА ПУТИН! преди 1 година
АКО ПИШЕТЕ "УРА ЗА ПУТИН!", НЕ САМО ЧЕ НЕ ВИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПИШЕТЕ, НО ДОРИ ВИ ПООЩРЯВАТ С ПОЗИТИВНИ ОТЗИВИ.
6
10
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Много ясно че е така! Повече от странно е, че щом падна кабинета на Кирил Петков, посланик Митрофанова още на следващия ден се изтъпани и заяви, че ако искаме руски газ, щели пак да ни го пуснат!!! И това ако не е върхът на наглостта, липсата на срам, безочие и не знам още какви долни човешки качества... не знам какво е!P.S.: Русия ще се разпадне така или иначе. Лошото е че ще повлече и нас - няма да имаме прокопсия от Русия!
5
8
 
4
 
! Отговори
УРА ЗА ПУТИН! преди 1 година
АЗ, С НИКНЕИМ "РУСОФИЛ", ЗАЯВЯВАМ,ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК ЩЕ ПИША САМО: "ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДВА ПУТИН" . ПИСАХ В 1 ДРУГ СВОБОДЕН САИТ ПОЛИТИЧЕСКИ КОМИНТАРИ. БЕЗ ПСУВНИ, БЕЗ ЗАКАНИ, БЕЗ ЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА НЕЩА. НО МИ НАЛОЖИХА ЗАБРАНА ДА ПИША ТАМ, ЗАЩОТО КОМЕНТАРИТЕ ЗАСЕГНАХА ..... И П...... . САЙТА Е С ЧЕРВЕНИ БУКВИ. БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ - РОБОКОПИ НА ВЕЛИКАТА БЪЛГ. - РУСКА ДРУЖБА, ИНАЧЕ И ВАС ЩЕ ВИ ЗАБРАНЯТ ДА ПИШЕТЕ. УРА! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И понеже САЩ не го правят,ли? Чий го дирят в Ирак и Сирия? Защо им свалиха Саддам и обесиха варварски? Може би защото беше политически неудобен. А Милошевич? Путин поне не е свитнал още Зеленски, което показва, че е далеч по-хуманен. Странно как като бомбардираха Белград и то бомбиха главно цивилни обекти никой не се сети да вдигне олелия и да приеме и подслони сръбските бежанци.
3
11
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.........повече приятелски настроени партии да влязат в следващото Народно събрание............. Хахахааааа, а от къде толкова полезни ****** да гласуват, че да влезнат всички? Те хората масово ходят на запад и не искат да чуят за Блатная :)))))))))))))))))))))))
2
11
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
само руски газ от наи близкия кладенец и наи добра цена извинете се на русияза изгонените руски дипломати под диктовката на сащ видяхте ли до какво водиизпълнението на чужди заповеди мен русия няма да ме напада аз не съм и врагние сме тук от векове за векове мир и дружба и газ естествено
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А България, кога ще се опита да си гарантира такива?