Зарков отговаря пред ЕК за корупцията по високите етажи у нас

Има промени, но е запазена концепцията на предишния парламент
8 сеп 2022 11:53, Петя Славова
12
Зарков отговаря пред ЕК за корупцията по високите етажи у нас
Снимка: БГНЕС

Съществени промени в начина на конструиране на антикорупционната комисия ще предложи Министерството на правосъдието. От ведомството уточниха, че все пак ще се запази концепцията, подготвена от предишния парламент.

Промени ще има и при въвеждането на взаимоконтрол в рамките на КПКОНПИ. Това са част от темите, които служебният министър на правосъдието Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов са обсъдили на онлайн среща с представители на Европейска комисията (ЕК) във връзка с Националния план за възстановяване и устойчивост и реформите, свързани с върховенството на закона, информират от правосъдното министерство.

Предложенията на министерството предстоят да бъдат публично оповестени.  Зарков отговори на въпросите на ЕК и представи в детайли напредъка по законопроектите, касаещи многогодишната критика на ЕК по отношение върховенството на закона в България и корупцията по високите етажи, предава БТА.

Подготвянето на законопроектите за следващото мнозинство ще спечели време на депутатите, които ще имат възможност да дебатират по същество текстовете, тъй като крайният срок за приемане на законите, за да получим втория транш по Националния план за възстановяване и устойчивост, е до края на годината, припомнят от МП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Тоз пък! преди 1 година
Я,стига се напъва !ЧервенШибанЧервей!!!!Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният парадокс.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния парадокс.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков, не си глупав, а май се връзваш на баснята да бориш корупция с прокуратура! Корупция се бори с инвестиции, по възможност на наш капитал, заводи и работни места с реални обявени заплати и високи доходи! Бедните страни са корумпирани! Това е начина, а това с полицията е пързалка за зелен хайвер за да ни залъжат уж защо не инвестирали.
4
0
 
11
 
! Отговори
GG преди 1 година
Зарков ли сложиха отговорен за успешното провеждане на корупцията по високите етажи на властта ?!
3
1
 
14
 
! Отговори
леле леле преди 1 година
комунист говори за борба срещу корупцията , хахаха . абе заркОФ ти не знаеш ли че точно бсп я създаде тая корупция , не знаеш ли кой фалира България няколко пъти, кой създаде фирми фантоми,кой ограби парите на хората с фалиране на банки, кои приватизираха предприятия и заводи, кой каза : другари , назначавам ви за милионери , при кои нямаше хляб ? питай импексова , тя знае .
2
0
 
15
 
! Отговори
Ха па преди 1 година
Скъсаха се от доноси срещу собствената си държава ,а сега пари няма.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Круме: Запазихме концепцията на предишния парламент - кражбА кокот може и това е!