Костадинов: Българският лев е сред най-стабилните валути в света

Той заяви, че е отправил покана към проф. Стив Ханке по темата
24 окт 2022 12:16, Петя Славова
514
Костадинов: Българският лев е сред най-стабилните валути в света
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за повече разговори по темата  за влизането на страната ни в Еврозоната. Това стана по време на брифинг на партията пред Българска Народна банка.

Костадинов поиска България да запази своя лев и своята валута, която е по думите му, една от най-стабилните в света. Това потвърдил и Димитър Радев от ръководството на БНБ.

Лидетър на "Възраждане" обясни, че има отправена покана към проф. Стив Ханке, с когото на кръгла маса да се обсъди темата. "Ще поканим представители на БНБ и абсолютно всички заинтересовани, неполитически, граждани и парламентарно представените партии, обеща той.

"За съжаление липсва публичен дебат по въпроса. Всичко се предпоставя като нещо, което е взето като решение и въобще не подлежи на коментар. Искахме да се запознаем с анализа за ползите и вредите от влизането ни в Еврозоната. Доколкото разбрахме този анализ е готов, но кога ще бъде обявен пред обществото все още не е ясно", уточни още Костадинов и изтъкна довод, че не отговаряме на инфлационните критерии.

"Най-доброто решение, което да се защити е да се спрат всякакви действия в посока влизане на България в Еврозоната, която също има своите сериозни проблеми и притеснения", заяви той.

"Датата 1 януари 2024 г. трябва да се забрави, не е осъществима.", допълни депутатът и заяви, че еврото не е панацея.

Министерството на финансите, по думите му, отделило 10 млн. лева в бюджета си за да рекламира еврото. Според него така се дава само едната гледна точка.

Той заяви, че България и Румъния не са имали референдум, което не е нормално спрямо европейската практика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за медия е тази, която трие мнения различни от тези на властимащите и която манипулира броя харесани и не харесани мнения в полза на евронаведените? Това е жълто - кафява интригантска списарушка, кръстила себе си медия. Най- смешно е, че си мислят, че са успели да ни излъжат.Видов ден винаги идва!!!!!
367
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази държава явно доста е изпаднала щом някакво необразовано варненско ромче може да дава наклон на икономическото й развитие.
366
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да въведем еврото да премахнем лева, даже си мисля че трябва България първа да си заличи името и да покаже Евроатлантически характер да постави основите на по обединена европа. Трябва да се прекръстим на Европа и после по нашия пример съседните ни държави приели еврото да си махнат националните имена и всичко да бъде Европа само така ще докажем че сме пълноправни членове на обединена Европа...
365
4
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Малко му беше боя на Копейката, трябва му още по кратуната да слезне на земята и да престане да говори лъжи и да манипулира за едни скапани субсидии ....Всички знаем че Възраждане е бизнес за него, а не друго ....
364
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курица не птица, Копейкин само цица! ***! Един лев не е изработил през живота си само виси на държавна пара и субсидии. Такъв *** ли трябва да се изказва по икономическите въпроси? По-добре някой ветовски телефонен измамник. Първо да изкара един лев с работа, после да има претенциите да се изказва!
363
3
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
До Кънчо, Кънчо драги, господин Хенке също си пробва неговите желания и политики. Баламите като теб обаче си мислят че ние сме седнали тук да обсъждаме как да излезнем от ЕС и НАТО. Има много причини България остане задължително в ЕС и НАТО, не на последно място е защото света какъвто е днес и проблемите които имаме като човеци ще стават все по жестоки, а АКО искаме да оцелеем като държава и народ трябва да сме МНОГО по силни и многобройни или да сме част от съюз ....
362
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десните сектанти ще бъдат принудително лекувани в Карлуково.
361
2
 
4
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Коце , зън -зън , монетен двор , продавач на съвест хихихи .
360
4
 
11
 
! Отговори
Еволюция преди 1 година
Откакто украинските българи го драха,Костя взе да се изявява предимно на икономическия фронт.
359
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадин Копейкин е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ и като такъв мястото му е в Белене!!!
358
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има едно нещо, викат му "валутен борд", което държи лева стабилен. Но Копейкин сигурно не ще да си изметне езика да каже "валутен". Костя сигурно мисли, че трябва да вържем лева към рублата. Или копейката. Ако Костя изобщо мисли...
357
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че е стабилен. Нали е вързан с еврото. Дали ще му казваш лев, паламудка, шаран или друго е все тая, защото е равен точно на 1.955 евро. Каквото можеш да си купиш с 1.955 евро, същото можеш да си купиш и с 1 лев. С тази разлика, че при обмяната някой ще ти вземе комисионна за превалотиране.
356
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха, то ако левът не е вързан с еврото, щеше да е стигнал курс 10лв за 1 американски долар
355
8
 
9
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До УрсулаГениална логика..щото цените се вдигнали вече следва че повече няма да се вдигнат. Мнозинството коментиращи разбират от икономика колкото магаре от космоса, ама иначе изказват "компетентни" мнения тук и получават голямо одобрение от образованите читатели..евала. Ще пребъде тая държава с такива умни хора, които не зачитат даже мнението на човека измислил валутния борд - Стив Ханке, който вече изяви менние, че е по-добре да не приемаме еврото...
354
5
 
10
 
! Отговори
Проблемът е,че преди 1 година
Коцето иска да сме вън от ЕС,не му пука за лева.
353
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То, че валутният борд крепи лева , то това е очевадно . Ми защо да не продължим така във валутен борд ?Така са Румъния, Полша, Унгария , Чехия, Швеция , Дания и др.
352
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрийте го тоя че ще повърна!
351
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу Възраждане и Костадинов не е спирала кампанията за омаловажаване и очерняне. Защото само те казват истината и защитават българските интереси.
350
8
 
16
 
! Отговори
Безспорно преди 1 година
Има голям талант,щом говори подобни глупости и хиляди му се радват.
349
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 386ПРОТИВ ЕВРОТО. НА 100 %. НЕ СЪМ ФЕН НА "ВЪЗРАЖДАНЕ". ИКОНОМИСТ СЪМ И ЗНАМ КАКВО ГОВОРЯ.....Те и Възраждане не са фенове на Русия и Съветския Съюз, никогаш!:)))))))))))