Костадинов: Българският лев е сред най-стабилните валути в света

Той заяви, че е отправил покана към проф. Стив Ханке по темата
24 окт 2022 12:16, Петя Славова
514
Костадинов: Българският лев е сред най-стабилните валути в света
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за повече разговори по темата  за влизането на страната ни в Еврозоната. Това стана по време на брифинг на партията пред Българска Народна банка.

Костадинов поиска България да запази своя лев и своята валута, която е по думите му, една от най-стабилните в света. Това потвърдил и Димитър Радев от ръководството на БНБ.

Лидетър на "Възраждане" обясни, че има отправена покана към проф. Стив Ханке, с когото на кръгла маса да се обсъди темата. "Ще поканим представители на БНБ и абсолютно всички заинтересовани, неполитически, граждани и парламентарно представените партии, обеща той.

"За съжаление липсва публичен дебат по въпроса. Всичко се предпоставя като нещо, което е взето като решение и въобще не подлежи на коментар. Искахме да се запознаем с анализа за ползите и вредите от влизането ни в Еврозоната. Доколкото разбрахме този анализ е готов, но кога ще бъде обявен пред обществото все още не е ясно", уточни още Костадинов и изтъкна довод, че не отговаряме на инфлационните критерии.

"Най-доброто решение, което да се защити е да се спрат всякакви действия в посока влизане на България в Еврозоната, която също има своите сериозни проблеми и притеснения", заяви той.

"Датата 1 януари 2024 г. трябва да се забрави, не е осъществима.", допълни депутатът и заяви, че еврото не е панацея.

Министерството на финансите, по думите му, отделило 10 млн. лева в бюджета си за да рекламира еврото. Според него така се дава само едната гледна точка.

Той заяви, че България и Румъния не са имали референдум, което не е нормално спрямо европейската практика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С валутният борд Левът е стабилен и непоклатим като мачта Евро кораба. В бурята гледа палубата и си мисли че не се движи на никъде.
387
13
 
17
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Трябва да си доста глупав и необразован да му се връзваш на тоя "патриот". Дрънка една глупости редовно,но пък има хора, които искат да чуват това което им харесва - "възрУжденци" ко да ги прайш ,или както се казва ,,една гайда колкото и да я вариш все гайда си остава ".
386
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боксовата круша на Марешки да си трае.
385
10
 
10
 
! Отговори
Сашка преди 1 година
До Анонимен Никакви дългове не плащаме на гърци, италиянци, португалци, и пр. Плащаме дълговете на комунистите и на техните деца и внуци.
384
11
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Уви, заради валутния борд, левът е точно толкова стабилен, колкото и еврото. Което ще рече, че каквато лошотия се случва в Еврозоната - удря и нас.
383
5
 
5
 
! Отговори
ама преди 1 година
Държави с добра икономика не им трябва толкова еврото колкото на такива *** като нас
382
6
 
21
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Хей Костадинов,какви глупости говориш бе - "Българският лев е сред най-стабилните валути в света".Забрави ли . че сме във валутен борд , а ?Или май си забравил защо го въведохме този валутен борд - след 1996 - Жан Виденовата зима?Или тогава си бил малък и не помниш?Слушай другарю,Не се изказвай неподготвен че хората ще ти се смеят !Човека на Москва!Вън !
381
3
 
6
 
! Отговори
Legalize it преди 1 година
Коце не са обяснавай ами въвеждай проект за легализация на коза! Лично сте го обещали това нещо пред много хора
380
3
 
2
 
! Отговори
До 415 преди 1 година
Щом не се иска акъл, може и ти да си.
379
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не става тоя...Поредния политически шарлатанин!
378
11
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До Мдааа Кой ти говори за напускане на ЕС ?!? Дания, Чехия и тн са много по-отдавна членове на ЕС, много по-развити държави са ама не са приели еврото ?!? Големи гл*у*паци са нали ? Ние сме къде къде по от тях..
377
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв акъл не се иска.
376
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Колкото и да е стабилен лева, не може да се мери с турската лира, има Природни закони.
375
0
 
2
 
! Отговори
До 411 преди 1 година
Не може да си ти. Иска се малко акъл.
374
2
 
9
 
! Отговори
До 391 преди 1 година
В Европа няма друг с валутен борд, освен България! Не ги гледай Чехия, Дания и останалите с различна валута. Има различни причини. На много места в съответните държави може да се плаща и с евро, независимо че не са го приели
373
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признавам си аз бях. Аз написах софтуера който генерира мненията на копейките. Не знам само кой им намери профилните снимки на провинциалните лелки. Подозирам че са ги откраднали от некролози.
372
3
 
7
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
И КАКВО МУ Е СТАБИЛНОТО?ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА КОИТО МИНАЛАТА ГОДИНА СИ КУПУВАХ С 20ЛВ В СУПЕРА,ДНЕС НЕ МИ СТИГАТ 50 ЛЕВА.А МОЖЕ БИ УПРАВНИЦИТЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ ДРУГИ ЛЕВОВЕ
371
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин счита избирателите си за хора без никакво критично мислене и разсъдък. Кампанията му против еврото е цирк с очевидна целева група хора които не могат да мислят. Днес е предимство което съществува благодарение на валутния борд. А обикновено говори за теоретични предимства на отделната валута които за валути във валутен борд не важат. Копейкин плаши с инфлация при приемане на еврото. А де факто в момента инфлацията у нас е над средната за еврозоната. И има такива които му вярват.
370
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Европа и евроатлантическите ценности .... долу българия думата българия е позор за нас трябва да ни е срам да се наричаме българи. Ние сме европейци всичко гнусно българско трябва да бъде заличено... Европа е обединена и силна. Долу лева долу българия изгорете флаговете и паспортите.... ИСКАМЕЕЕЕ ЕВРООО И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕНОСТИ.....
369
0
 
11
 
! Отговори
сандо преди 1 година
а сме се откачили от МВФ а лв е чагубили 4-5 пъти стойноста си