България не дава оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна

Имало заявен интерес от Киев, но такова решение може да вземе НС
103
България не дава оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България не дава на Украйна оборудването на АЕЦ “Белене”. Това заявиха в позиция от Министерството на енергетиката във връзка с публикации, че служебното правителство е взело такова решение.

Министърът на енергетиката Росен Христов категорично заявява, че служебното правителство няма да взема никакви подобни решения. По думите му има само проявен интерес от украинска страна. Такъв тип решения могат да се взимат само и единствено от парламента.

“Смятам, че е важно да има прозрачност за разговорите от двустранните срещи, особено когато касаят важни стратегически проекти. В предложената визия за развитие на електроенергийния сектор служебното правителство предвижда изграждането на 4 нови ядрени мощности - 2 реактора на площадката на АЕЦ “Белене” и 2 в АЕЦ “Козлодуй”, заявява министър Христов. Той припомня и че миналия месец депутатите задължиха правителството да изгради нова мощност с американския реактор AP-1000 на площадката в централата в Козлодуй.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
19
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Ти сериозно ли пишеш такива глупости??? Белене е земетръсна, а Козлодуй на 50 км не е... Ядрените централи принципно са най-издържливите сгради на земетресение, това ще са последните останали сгради при мощно земетресение, ама трябва малко книжки да четеш, не само да пишеш разбрал-неразбрал!
18
2
 
20
 
! Отговори
Да им дадат преди 1 година
Уестингхаус-Ъ, нали наш'те пр0дажници го възхваляват до небесата! Дайте им демократичното Хамериканско оборудване на укрите! Нашето е лошо кому-нист-ическо...
17
2
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
DMS 19... с TEXT = Ново джипче за гладно украинче.
16
1
 
27
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
абе вие еб... ли се ? Естествено, че няма да им го дадем, те се самозабравиха. Нагъл, по-нагъл, изключително нагъл, безсрамно нагъл, космически нагъл, украинец. Ай стига сме ги дондуркали тия бе оставай ги да се оправят, целия свят ще се труди за тях ... ай сик... бе !!! Българските баби изн емогват тука, ние ще подаряваме АЕЦ на джипаджиите.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи вече пътува за Украйна. Ако ми кажат, че нещо НЕ се прави, значи вече е направено!
14
15
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Ние не можем един нов реактор да изградим в Козлодуй , този говори за четири. Че и Белене споменава. Белене е земетръсна зона и не става. Изградените панелни блокове се рушат.И кой ще работи там? Никой от специалистите от Козлодуй няма да отиде там.
13
3
 
24
 
! Отговори
Кирчо Пелтека преди 1 година
Предлагам да демонтираме АЕЦ Козлодуй и да го изпратим на части в Киев за да има ток в бункера на наркомана и вилата на Зеленская край града....
12
0
 
5
 
! Отговори
до16 преди 1 година
Успех. Очевидно не си го правил щом фантазираш.
11
1
 
28
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Наистина искат да ни закрият енергетиката.
10
1
 
25
 
! Отговори
Познат филм преди 1 година
Абе то и оръжия нямаше да дадем на Украйна....
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тези укропи са мега нахални, бетер ромите са!!! Какво оборудване, какви 5 гривни...я да се ф.кат, мръсните хохли!!! Още малко и домовете ни ще поискат да им предадем.... Ш.бани хохли!!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
ДАЙТЕ ГО НА ТУРЦИЯ.. преди 1 година
....срещу доставки на ток!ЕРДОГАН ще ни го плаща с ток!
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аман от тия украински нахалитети. какво е това самочувствие, че цял свят им е длъжен да им дава нещо и то безплатно. на всички им писна да ни заповдяват какво да правим, щото на украинците така им било кеф
6
1
 
32
 
! Отговори
българин преди 1 година
Значи ние не можем да строим Белене,защото ще плащаме евтин ток,а трябва да сме зависими,но можем да подарим всичко на украинците.Бесилки трябват на жълтите павета,много бесилки
5
0
 
10
 
! Отговори
дайте го на Турция.. преди 1 година
....те ще се разберат с Русия...!
4
4
 
28
 
! Отговори
Ахил преди 1 година
А що Германия не им даде своите реактори , нали си закриха АЕЦ-овете , или пък Австрия нека им даде ай сиктир с тия просяци
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не давахме оръжия, подарявахме на корем, и самолети. Руснаците са свалили наши подарени самолети. Руснаците ще заварят и нашето оборудване там.
2
4
 
34
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
А трябва ли ?Разбирам ,че нищо не се решева в София,а всички решения се взимат във Вашингтон,а след това в Брюксел...но все пак трябва да имаме и малко достойнство и защита на своите интереси.
1
7
 
45
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Абе вие не знам вече какво заслужавате! Какво оборудване ще давате на Украйна бе? Ние сме ебас*и търпеливия народ!