Нинова: Служебният кабинет ни готви секира, БСП иска скок на доходите

Приоритет на социалистите – овладяване на инфлацията
Обновена: 16 мар 2023 09:23 | 16 мар 2023 08:56, Камелия Цветанова
134
Нинова: Служебният кабинет ни готви секира, БСП иска скок на доходите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ние няма как да се съгласим със секирата, която ни е подготвило служебното правителство. Те говорят за замразяване, дори и намаляване на доходи, рязане на разходи, отнемане на данъчни облекчения и повишаване на данъци. Това няма как да стане", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с граждани в Пловдив, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата

"За нас най-важно е да овладеем инфлацията, ръста на цените и да увеличим доходите", посочи Нинова и припомни част от постиженията на БСП, сред които безплатните детски градини и ясли, увеличените майчинство и детски надбавки, необлагаем минимум за младите семейства от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца, безплатни  учебници от 1-ви до 12-ти клас,  300 лв. еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от средната, увеличение на пенсиите, помощта за хората с уврежданията и асистентите им и добавката за ветераните.

"През тежката зима замразихме цената на тока и така оцеляха милиони семейства. Сложихме таван на цената на тока за фирмите. Изведохме икономиката на първо място по индустриален растеж в Европа - за пръв път в историята на България. Нека хората ни съдят по действията - по това, което обещахме и свършихме", каза още лидерът на БСП.

Пред пловдивчани Нинова се обяви за продължаване на политиката по увеличение на доходите с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход. Минималната работна заплата да продължи да расте и да бъде 50% от средната, майчинството през втората година да е равна на минималната заплата, а хората с репродуктивни проблеми да получават безплатни манипулации от държавата.

"Първата ни работа в парламента е да внесем таван на цените. Това е единствената работеща мярка в момента. Прилагат я и в европейски държави и с леви, и с десни правителства - подчерта лидерът на БСП.

"Подкрепете ни в битката срещу навлизането на джендър идеологията в училищата. Тя вече прониква в учебниците на нашите деца. Нека кажем ясно, че ние сме за запазване на българското семейство, запазването на родителите като майка и баща, а не "родител 1" и "родител 2", а децата ни като момченца и момиченца, а не като нещо трето. Имаме подкрепа. Вече и други държави в Европа надигат глас срещу джендър идеологията. Вчера и папа Франциск обяви джендър идеологията като опасна.Не се поддавайте на внушенията, че това не е важно. Това е най-важното! Пазете децата!", призова Корнелия Нинова.

"Служебното правителство, на закрито заседание и на тъмно от хората, обсъжда решение да изпрати още оръжия за Украйна - със списък, който е засекретен. Искаме президентът Радев да каже дали с румънския президент са обсъждали усилването на източния фланг на НАТО и засилване на подкрепата за Украйна за войната. Тук е и еврокомисар, който обикаля нашите военни заводи и преговаря за доставка на боеприпаси за Украйна. Прекалено много събития за един ден, които предизвикват нашия висок глас: Искаме мир! Не правете нищо, което да въвлече България във война! Искаме неутралитет, мир и спокойствие за българския народ!", категоричен бе лидерът на БСП.
Ще обжалваме решението за неговия демонтаж пред областния управител. Искаме запазването на паметника там, където е. Искаме да не се рушат паметниците на България, защото те са част от историята на нашия народ", каза още Нинова и обяви, че счупената плоча на паметника ще бъде възстановена със средства на БСП.

По думите на Нинова няма разлика между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", които заедно са за изпращане на военна подкрепа за Украйна, за въвеждане на джендър идеология в училищата, заедно са гласували за закупуването на новата ескадрила F-16 и заедно искат да рушат паметниците и да режат разходи, за да влезем сега и веднага в Еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
2
 
! Отговори
007 преди 1 година
Знайат че няма да спечелят и щели да дигнат заплатите ха ха ха нямали с какво да лъжите народа вече маймуни
96
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Едно си баба знае,едно си баба бае. Колко пъти беше в управлението бе Нинче? И какво свърши за толкова години в управление и парламент? От 300 години едно и също дърдориш и това е, тая дъвка стана като мозъка ти мухлясала от толкова дъвкане! И кой ще плати сметката? То най лесно да теглиш заеми за да изпълниш предизборни обещания и после друг да ги връща! Ама тия които трябва да го връщаме ставаме все по малко след мъдрото управление на цялата *** която се изредихте в тоя парламент!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари Нинова.откажете се от субсидиите поне за 2-3 месеца.а не да говорите глупостите и да лъжете брутално. Не ви ли е срам бе....!
94
1
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
А бе то и аз искам да купя ферари, ама си карам кола за 10000лв щото толкова са ми възможностите, освен някой като Нинова да ми каже откъде да ходя да си набера пари за ново ферари
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари дайте да дам! - Велик комунистически лозунг - Нинова ако имаш бол пари защо не вземемш да ги раздадеш, а ще раздаваш общите ни пари.
92
0
 
7
 
! Отговори
Скок на доходите? преди 1 година
Ураааа, инфлация! В такъв период най-лесно се богатее, ако си на определени позиции! Столетницата има голям опит в това направление. Не ни прави на будали, како! Чувала ли си изобщо понятията "евтини" и "скъпи пари"? Проблемът е левът да не поевтинее, а да става все по-скъп. И тогава да се вдигнат доходите. Но за да стане това е нужна стабилна икономика.
91
1
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Тази с популизъм се занимава..говори това което иска народа..да не работи,а доходите да се увеличават и разходите да не се пипат..хубаво е това ,но трябва да се работи-произвежда ,а то заеми,заеми,вересия..празна кесия..както казваше баба ми..и накрая казва,че държавата не е пред фалит...пред фалит е и още как ,като БВП не се вдига по производителност,а се вдига заради цените коитосе вдигнаха..чака ни Виденова зима ..ако тези не се спрат с популизма си ..Борисов започна,Кирчо и Асенчо похъванаха
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едвно време на комунисите им рязохме главите, доколкото си псомням от учебниците по история ... Защо сме спрели?
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откдъе ще ги вземеш, *** oyyy! Аз няма да ти дам. ПАрите са си МОИ! Ако една стотинка от моит би спасила милион хора от глад .. НЯМА ДА Я ДАМ!!! Който няма .. ше МРЕ!
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелепо е депутатите да си увеличават заплатите на три месеца и министърът на икономиката да говори, че доходите се увеличили и гражданите са виновни за инфлацията.
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нинова предателката ли е? Няма значение какво казваш, лелче, вече не си фактор
86
3
 
19
 
! Отговори
сем преди 1 година
Значи за пенсии и заплати-няма,но пък за сметка на тях-за оръжие и сладък живот на други-има?????
85
2
 
20
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Едва ли има някой против скок на доходите и пенсиите,но откъде пари? Това предложение на нинова води до тегленето на нови заеми-сиреч към хипер инфлация,но такъв филм вече сме гледали и не искаме този кошмар да се върне отново.
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1997 г при тогавашната хиперинфлация, седесарите ни надуха главите че това ставало щото държавата е лош собственик и като дадат предприятията на капиталистите всичко ще е окей.Е след 25 г моделът се счупи и ще трябва ренационализация.Вземане на собствеността на олигарсите и ново начало.Олигархията се провали тотално икономически.
83
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогарката Нинова цял живот далавери, корупция, наши хора, шуробаджанащина и отчисления.
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще има хипер инфлация, но този път няма да има приватизация , а национализация на всичката олигархична собственост, за да се закърпят нещата.Във всеки град има по един олигарх, с милиарди.
81
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скок на доходите = Инфлация. Комунистите пак ни бутат към хиперинфлация.
80
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Нинова , вариантът е Жан Виденов . Хиперинфлация .
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази Боже , БСП да дойде на власт .
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиновниците са 98000, а онзи иска да ги намали 5 пъти - "ОТ 440 000 НА 90 000"!!!