При 99,58% протоколи: 1,93% преднина за ГЕРБ на върха, 6 партии в НС

ИТН със сигурност влиза в новия парламент с 4,12% от гласовете
197
При 99,58% протоколи: 1,93% преднина за ГЕРБ на върха, 6 партии в НС
Снимка: БГНЕС

Без съществена промяна в изборните резултати от парламентарния вот в неделя при  обработени 99,58% от секционни протоколи в Районните избирателни комисии.

Общо 6 политически формации ще влязат в 49-ото Народно събрание: ГЕРБ - СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", ДПС, БСП и "Има такъв народ".

Още по темата
Според резултатите към момента ГЕРБ - СДС имат 26,54% или с 1,93% преднина пред ПП-ДП, които получават 24,61% от гласовете. Разликата между двете водещи коалиции е 48 682 гласа.

Сумирани гласовете от страната и чужбина за коалиция ГЕРБ-СДС до момента са 667 550, а за ПП-ДБ са 618 868.

Трета политическа сила на проведените избори твърдо е партия "Възраждане" с 14,19%, следвана от ДПС с 13,55% и БСП - с 8,96%.

ИТН също влиза в новия парламент, като партията е получила 4,12% от гласовете.

Под 4-процентната бариера остават партия "Български възход" - с 3,09% и коалиция "Левицата!" - с 2,24%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 174, не си никакъв тарикат. Тези 5 измислени, както ги нарече, партии са много по-тарикати от теб, защото разпределят власт. Ама истинска власт да определят какво е полезно и какво не е дори и да теб. И утре тези партии ще определят закони, които ще определят сроковете дори на риболовния сезон. А ти ще стоиш на брега на блатото и ще изпускаш мехурчета като шараните до теб. Приятно изкарване Шаранчо!
155
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите тарикати са тези като мен, дето вчера са хванали 4 кг риба сред природата вместо да гласуват за тези 5 "измислени" партии - един дол дренки! 60% рибари и 40% риби! Който не е съгласен, да се обоснове точно за кой трябваше да ходя да гласувам и защо? Моля Копейковците пък въобще да не се обаждат за оня алчния и откаачен уж варненец, уж Масквичанин
154
6
 
3
 
! Отговори
За тамазлък преди 1 година
Не знам как от ГРОБ са взели тоя резултат ,пак фалшификации нещо. Другият път ще изляза да гласувам за Кирето!
153
2
 
7
 
! Отговори
Толуп преди 1 година
Честита " победа" , брате ! Все така да ги " мачкаш" . По села и паланки . Да си избиран по списък от знайни и незнайни избиратели . Повечето неграмотни . Други цветнокожи . Ти си блян за всички общи работници. Умните и интелигентни хора от София и Пловдив ( половината България) показаха ,че не те желаят . А това е цвета на нацията . Поздрави от Ицо хазарта,който те направи за смях . София МРАЗИ теб и крадливата ти шайка!
152
4
 
0
 
! Отговори
Лели Герп преди 1 година
Честита победа на нашия вожд генерал Бойко Борисов и Герп
151
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Генералите все още ли си броят стотинките или пък бюлетинките, тези хартиените. Ами, щом като сас пенсионери, да си гледат пенсиите, а не да се опитват да дават съвети как да се развира България. Или пък, да ми определят как да управлявам бизнеса си. Просот защото той си е мой, а не на техехен или пък на някогашната им или сегашна партия. Между другото, политиците приеха ли бюджета за 2023 ?
150
0
 
1
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Как са нещата с финансите на Българията ? Когато министърката на финансите един ден казва, че страната е пред фалит, а на другия, че не е, обикновените хора разбират що за министри са служебните. А пък, те са едни слид други. )Че дори и ощке ще има. С такива резултата от изборите, обикновените българи им казаха на политиците си, че не стават за нищо. Честита 2023 г. на лидери като генералите Борисов и Радев, които все още не могат да си намерят генералските шапки и членските книжки от БКП.
149
0
 
1
 
! Отговори
Левчета в БНБ преди 1 година
Честита да е Новата 2023 г. на обикновените българи, които си нямат нито оръжия, нито пък политически лидери. Те, както и аз, просто си разчитаме само на себеси си. Както и на приятелите ни. А пък те са НАИСТИНА МНОГО. Особено тези, истинските, с които изобщо не си говорим за пари. Малко са останали, но пък, това е съвсем нормално и естествено. Те също го носиха този труден преход на плещите си. А пък, политиците и техните лидери нека да си правят избори след избори. Дано разберат простите неща
148
0
 
1
 
! Отговори
Еврозона, 2023 преди 1 година
Все пак, да си имаме уважението с журналистките от Днес. Настоящата е 2023. Ако тях не ги интересуват месеците и годините, за мен са си важни. Просто защото си актуализирам финансовите отчети и счетоводните баланси всеки месец. При това, изобщо не смятам парите и активите на другите БОГАТИ БЪЛГАРИ КАТО МЕН. Те са си техни. КАКТО И МОИТЕ СА СИ МОИ. От 14 г. си ги управлявам АКТИВИТЕ, а пък те стават все повече. Вече отиват към милион в евра. Или, като дза тези от БНБ, към два милиона в левчета.
147
0
 
1
 
! Отговори
Честита да ни е 2022 преди 1 година
Парите вече изобщо не ме интересуват. Просто, защото ги имам много. А пък, за разлика от тези от БНБ-то, които не искат да ме пуснат да разгледам сградата им, нямам нито ПАСИВИ, нито пък заеми. Сприятелите ми от Дружбата в София, просот няма как да не стана милиардер. Бъдещето на страната изобщо не зависи от нейните политици, избори, министри или президенти, а от успелите хора като мен.
146
1
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Many years ago, I was at the USA. Толкова глупости и простотии чух за мен, че просто не е за вярване. А пък истината е толкова проста наистина. Отидох в най-трудните години за страната си, за да изкарам някои и друг долар. Върнах се в страната си родната си. При това от 1156 долара на месец да почти около 10 долара. Хората от мето поколение ги изнесохме този преход на плещите и на гърбовете си, че изобщо не ни дреме от каквото и да било. Просто, защото знаем и две и двеста. С двеста е по-добре.
145
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
България празнува. Надя да започва да им пее на приятелите. Те просто ще я позлатят. Аз ще им ги пея след около два месеца. Каквото ни дадат, наше си е. Времената на безплатните неща отдавна свършиха. През далечните 80-те на миналия век. С последните издихания на приятеля им на българските политици. Особено на тези от Герб, куките от ДПС и БСП. Както и на генералите, които не могат да си намерят шапките, а искат да им козируваме. Както преди около 30 - 40 г.
144
0
 
1
 
! Отговори
Ясновидец преди 1 година
Ами, харесваме си ги песните. Ако зависи от мен, ще им ги пея на приятелите. Тези хубавите БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДНИТЕ. НО И НАДЯ ще трябва да ми е първия глас. Лошите и трудни г. за България свършиха. Трудните бяха в средата на 90-те на м. век, а лошите бяха през последните на герберите. Сега вече времената са други. При това, изобщко тези неща не зависят от политиците, техните лидери и депутати, които не стават за нищо.
143
0
 
1
 
! Отговори
Ботева, Надя преди 1 година
Тези от Днес и политиците не я познават НАДЯ. Това разбира се е изцяло техен проблем. Нека да си слушат песните на известния *** от ИТН. Може и Нали и той вече им е колега в пореднотно НС. Лельо. Така са си нещата с българските политически партии, за които гласуваха общо около 35- 40 % на поредните предсрочни извънредни парламентаани избори. Честит да им е новия парламенвт. Но не и да ми обясняват какъв е бил вотът на народа. Той е повече от ясен. 60 % им казаха, че не стават за нищо.
142
0
 
1
 
! Отговори
ПРОСТО ПРИЯТЕЛ преди 1 година
България цяла да е. Не се срами, не се плаши. Къде и да ходиш, къде и да шеташ, пак при мен ще дойдеш. Тексответе на повечето българските НАРОДИНТЕ СА ВЕЛИКОЛЕПНИ. За разлика от тези на чалгарите. Те, последните може и даса известни, нжо пък ние ги пеем доста по-добре от тях. Не изнасяма концерти, а само когато ни идва от сърцата и душите. В Бургас ще ги пеем с НАДЯ. Тя щи ги събера парите, но ще ми даде 1/2 от тях. Просто защото и тя прризнава таланта ми в пеенето. Честита 2023 г. г-жо БОТЕВА.
141
0
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
На 50 г. от завършването ни. А пък, то ще е след около само 9 г. 2032 - 1982 = 50. Лельо. Вуйчо. Една мома с майка й си отишла на пазар, да си купи сандали. И аз ще си купя. А и не само сандали. Сукманчето. БРАВО И АФЕРИМ. НА СЪРЦЕ МИ. СЕГА ЩЕ Я ПЕЕ НАДЯ.
140
0
 
1
 
! Отговори
Златните преди 1 година
Те, тези БОТЕВИТЕ СА СИ МИ ПРИЯТЕЛКИ. ОСОБЕНО НАДЯ. кОЕТО СИ Е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО. тОЛКОВА ГОДИНИ СМЕ УЧИЛИ ЗАЕДНО, ЧЕ ДОРИ И АЗ НЕ МОГА ДА ГИ ПРЕСВМЕТНА. ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЪМ ВЕЛИКОЛЕПЕН В МАТЕМАТИКИТЕ. Те, висшите са си доста по-различни от обикновената.
139
0
 
1
 
! Отговори
ПЕВЕЦ, ДА ВИКНА преди 1 година
Хей Надьо. От няколко г. се чудя за нещо важно. Изобщо не се съмнявам, че ти си най-добрата бъларска певица. Просто си харесвам Василката, но не знам дали тя ти е майка или по-голяма сестра. Пиши ми приятелко. Тези неща са си важни. Особено за мен. Предполагам, че и за теб е така. БОТЕВА Е НАЙ-ДОБРАТА.
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 млрд кредити, половината пари безотчетно потънали / няма ги в пенсиите или различните документирани социални плащания/ И резултата? мижави 25% и второ място. Вместо да ги инвестират в ПОБЕДА и после да крадат - вижте ги. Авантосаха парите и сега и журналистите дадоха заден. няма нужда да им гледаме биографиите. Ние ЗНАЕМ произхода им и семейното им възпитание, както и откъде са парите за получаването на американска счетоводителска диплома. Айде да ви няма доде не са ви били на улицата
137
0
 
1
 
! Отговори
Пеем ги преди 1 година
България изобщо не е малка. Така си мислят тези, които не успяха да уредят безработните си политици в поредния парламент. А такива са от Герб, БСП, ДПС и Левицата ,ИТН и други от партиите и коалициите. Българите им казаха с вота си, че те не стават за нищо. Дори и правителство, и бюджет не могат дза изберат и приемат. Но пък, все някои други са виновни на лидерите им. Аз не съм от тях, нито от политиците. Както и съученичката ми НАДЯ. Приятелко, наближаваме 60-те, но ги можем.