Конституционната реформа – с кабинет на ПП-ДБ

Носителите на идеята са от ДБ, така че това било логично
30
Конституционната реформа – с кабинет на ПП-ДБ
Снимка: архив, БГНЕС

Христо Иванов от ПП-ДБ отсече, че за всички, включително и за ГЕРБ, вече е ясно, че е нужда конституционна реформа, но носител на тази идея е ДБ, така е логично да се търси тя чрез реализация на втория мандат за съставяне на правителство.

Още по темата
Според него необходимостта от реформа на правосъдието не може да бъде заобикаляна, отлагана и скривана под килима.

"На този фон е логично това нещо да се превърне в крайъгълен камък на усилията за формиране на дневния ред за едно бъдещо управление и разбиране каква трябва да е конструкцията, включително от гледна точка на политическите сили. Ясно е, че носител на тази идея сме от ДБ", коментира той.

Относно първия мандат за съставяне на кабинет Иванов посочи, че е отговорност на ГЕРБ да опитат.

"Когато завършат нещата, както ние очакваме – без излъчване на правителството, ще стане ясно за всички от самото развитие на събитията, че единственият шанс да не отидем на избори е чрез правителство с втория мандат", заяви Христо Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Адвоката лишен от права и секЛецарката му Йорданова работила издигнала се в държавните институции бастиони на ДПС ли ще са реформаторите конституционалисти?
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мравояда говори така, все едно ако кабинета на ГЕРБ не мине, втория мандат автоматично печели управлението на България. Без гласуване в парламента.
6
2
 
19
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 11 месеца
Пинокио само на тебе и твоите *** не стана ясно ,че без подкрепа за правителство с първия мандат , няма да има и втори и трети мандат и отиваме на нови избори без вас и продължаваме подмяната!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой ще ви подкрепи - единствено БСП-то.Дали ГЕРБ няма да ви обърнат гръб, както вие на тях.
4
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
досега от дб само прос-то-тии да се махат паметници да се слагат надписи по институциите да се правят някакви реформи и всичко това в компанията на парапетаняма да стане избори до дупка докато ви изчистим вие сте някакъв миш машотиваите сами на изборите да ви видим колко струвате
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя грантояд-мравояд не се спря с тая пушилка"съдебна реформа"тя цялата държава е на авто пилот,ама едно си баба знае,едно си бае!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След като ИТН и ДПС подкрепиха ГЕРБ, значи за ППДБ+ остава подкрепата на БСП и на Възраждане, той Костя много ви харесва и винаги се обръща към ДБ на "галено".
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ненормалните от Дъъъъ-Бъъъ, тоест "Дай Бе !" искат да барат констимуцията.