Захариева уверява: Води ни интересът на България

Държавата е абсолютно в безтегловност, смята бившият външен министър
Обновена: 1 юни 2023 14:03 | 1 юни 2023 13:43, Росен Стойчев
48
Захариева уверява: Води ни интересът на България
Снимка: БГНЕС

Още от началото, когато се видя изборния резултат, на нас като отговорна политическа сила ни беше ясно, че е изключително сложна задача. За пореден път българският избирател каза на политиците, че трябва да се разберете и искаме да работите заедно. Това заяви пред БНТ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

"Не случайно призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България - 2 години да не можем да съставим редовен кабинет. Държавата да е абсолютно в безтегловност, с разбити институции, с липса на доверие, със срив на парламентаризма и парламентарната република. Това, което ни води е интересът на България", каза Захариева.

Още по темата
Тя подчерта, че от самото начало на преговорите най-сходни са позициите им с ПП-ДБ по отношение на икономическото развитие, на геополитика, бюджетната дисциплина, еврозоната и Шенген.

"Отговорността към България ни тласка да говорим с тях за кабинет и да направим всичко възможно и не малко компромиси, всъщност много компромиси. До сега направихме всичко възможно и мисля, че от тук нататък трябва да се направят компромиси и от другата страна", поясни Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не мисля, че интересът на България е да се козирува в посолството.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП се пазарът само за постове и пари, държавата е последната им грижа. 4 часа запис и нито дума за бюджет, инфлация, заккони...Не че и преди не бяха отговорни към нея, всички станахме свидетели на пробит бюджет, напомпана инфлация, спрени проекти...отдалечаване от Шенген. Ето и сега, в държавата ври и кипи, а Кирил Петков на среща в Словакия, на която можеше да не отиде, имаше добър повод. Президентът им връчи втория мандат. Забелязан бе да хвърчи с тротинетка по улиците на Виена.
4
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
ХАХАХАХАХАХаааааа
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От Козяк 16 са развързали кесиите, касите за изплащане на хонорари работят нон-стоп.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Закривайте този гангстерски рай, това не е държава, а е наркокартел. Избрали сте всички стари мутри и чалгари от 90-те години на миналия век да се бият в парламента и да разпределят територии със силови методи.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правителство изцяло от ПП, не е интересът на държавата. То е заплаха за националната сигурност и води държавата към фалит.