След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си

ГЕРБ все по-убедително пред вторите
Обновена: 21 юни 2023 09:14 | 21 юни 2023 08:29, Камелия Цветанова
175
След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политическата динамика от изборите насам е дала отражение върху електоралната картина в страната.

 Ако изборите бяха днес, 24.9% от гласуващите щяха да подкрепят ГЕРБ-СДС, докато 19.4% биха гласували за Продължаваме промяната-Демократична България. Това показват данните от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партиите. Изследването е реализирано в периода между 10 и 16 юни 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1008 души на възраст 18+. 

Още по темата

Видно е че ПП-ДБ в по-голяма степен са понесли електорална щета вследствие на общите действия между двете големи формации.

„Възраждане“ (15.3%) отбелязва минимален ръст в сравнение с изборния си резултат. ДПС (13.5%), БСП (8.9%) и „Има такъв народ“ (4.3%) запазват позициите си от изборите насам.

Под парламентарната бариера остават „Български възход“ и Левицата съответно с 2.2% и 1.9% от гласуващите.

 5.8% пък биха отбелязали опцията „не подкрепям никого“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: избориГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 10 месеца
ДБ вече нямат избиратели да влязат сами, след като се хванаха с ГЕРБ и ДПС.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И как знаете с точност? То да не е баница, че да знаеш точно колко са прибавили/отнели? Аз пак няма да гласувам за ГЕРБ и пак ще гласувам за ПП.
120
1
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 10 месеца
Еми те така бяха и Бареков ,и ИТН, и Мая с отровното трио, и Янев,изкараха между шест месеца и година и половина и изтекоха в канализацията, тава ще стане и с ПП
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да гласуваш за някого трябва първо да си му проверил, какъв вид тoяга има между кpакaта. Ако още мечaта кoжа отпpед на кaртечницата за оплoждaне не е сpязана слагаш "ДА" ! Aко избираш жeнска, първо тpябва да прoвериш дали ще оpeже мечата кoжа на картeчницата *** новороденото, направено от твоята народна картечница! Ако не реже слагаш "Да"!
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бат Бойко ... а къде е твoят тaтко? Радой Ралин навремето пишеше за Бай Тошо, че е опpаскал със скрpишом своя шмaйзер половината жeнски от Сoфието? Бат Бойко, кат си немaш майка за теб да се вaйка, кажи на народа, той ще се вaйка! Ето Пролет мина, Лято ще дойде, Есен и пак Люта Зима... ! Прати през Зимата в тоя стyд, Ленчето и Габито да тoплят наpода за да може като дойде пролет те да цъфнaт и плодове да има. Не се бой! Народа ще ги оpе и ще има плoдове! Земята ще се радва и ще бъде рай!
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес, власт ми дaй, дaй, дaй, дaй... Бат Бойко, дaй Гaз, набyчи ги всичките със свoя Пpаз! Там нагоре дет се виpи, никой не мoе да ти го издиpи! Лeнчета, Габpиелчета, сите са елeнчета! Сите са сладки и с нежни упpавляващи лoпатки!
116
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз пак ще гласувам за ПП и в никакъв случай за ГЕПП!
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Избирателите на Баце, Шиши, Путин растат. Избирателите на Кирчо и Христо Иванов падат.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важно е Ленчето да се качи на пилона и да свали знамето... това е цел в живота на тия ***, за които гласуваха 40% от явилите се пред урните. Малко е. Още трябва и още може. Следващите управляващи да са от ЛГБТ!
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След "колабинета" долче-габана българите загубиха България вие за някакви проценти ми пишеле -повълхностни джурналя!
112
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
Какво значение има това ?
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
7-8% - 5% = ? Т.е нямат място в парламента
110
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Про100 Киро си призна,че реално разполагат с 10% електорално влияние,но това беше преди коалицията.Сега са около бариерата за влизане в парламента/или вратата на тоалетната според про100 Киро/.
109
0
 
1
 
! Отговори
MNENIE преди 10 месеца
Борисов е Пич , сменя жените които пръца , като носни къпри . И не пробира - преди имаше фетиш към много мощни и дебели жени - Фидосова , Павлова и караянчева , сега мина на фетиш - Вампир в сухо дърво през нощта .
108
1
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 10 месеца
Отврат.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важното е, че Доносническа България се срива!
106
0
 
3
 
! Отговори
Футбол НЕ ИГРАЕМ! преди 10 месеца
Бойко, писна ни, да си гледаш собствения кръг около себе си и да угаждаш на чужденци и небългари, на корумпета и престъпници, а да зарязваш българския народ , оставяйки го да мре! Това направихте с Цветанов, бързо напълнихте гробищата с мъртъвци, преди управлявахте ГЕРБ и ДБ,ДСБ, сега пак ДБ, ПП, ДСБ с ГЕРБ, на идиииоти ли правите хората? И вие сте като престъпника Коломойски, от три предложени кандидата и трите бяха негови, нямаше значение за кой ще гласуват хората и виждате докъде стигнаха!
105
0
 
6
 
! Отговори
Правилно преди 10 месеца
"След кабинета "Денков - Габриел" ПП-ДБ загубиха 5% от избирателите си" - на записа казаха "с дб и с всичко сме 7% - максимум 10". Ако са загубили 5%, значи са паднали на 2-5%. Надценено според мен, но все пак го прави Тренд. Помним прогнозите за всичките предни избори, дето все пп печелеше, все с разлика, все набираше сила...
104
1
 
12
 
! Отговори
Народа на Бг. преди 10 месеца
Забравили сте Нулата. Не 5, а 50% загубиха Кирчо и Кокорчо!Повече Никога няма да гласувам за тяхната Псевдо-партийка!
103
1
 
6
 
! Отговори
Ала-бала преди 10 месеца
19,4% за ППДБ - това преди или след ала-балата?