÷ветан ÷ветков за отстран€ването си: »зкуствено измислен повод

“ой см€та, че е бил уволнен заради критичните доклади за н€кои публични предпри€ти€
ќбновена: 23 юни 2023 09:16 | 23 юни 2023 09:16, Ќели ’ристова
3
÷ветан ÷ветков за отстран€ването си: »зкуствено измислен повод
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"»зкуствено измислен повод" - така възстановени€т на поста председател на —метната палата ÷ветан ÷ветков определи причината за отстран€ването му преди половин година.

¬чера  онституционни€т съд се произнесе с решение, с което об€ви за противоконституционно решение на Ќародното събрание от 20 €нуари тази година за освобождаването на председател€ на —метната палата. “ака ÷ветков беше възстановен на поста.

"“ова беше т.нар. скандал "Nexo", при който н€маше никакво допуснато нарушение от —метната палата. “ези дарени€, които б€ха получени от една политическа парти€ - "ƒа, Ѕългари€", б€ха публикувани в единни€ регистър по »зборни€ кодекс на —метната палата и станаха досто€ние на обществеността", за€ви ÷ветков пред ЅЌ“.

—поред ÷ветков истинската причина за отстран€ването му са били критичните доклади за н€кои публични предпри€ти€ и организации, които са изпратени в ѕрокуратурата. ÷итира данни, според които 37 доклада за нарушени€ са изпратени до прокуратурата за 6 години от неговото управление.

"ƒокадите на "јвтомагистрали" и "ћонтажи" са в прокуратурата. “ози на "јвтомагистрали" вече близо 2 години е в прокуратурата", за€ви ÷ветан ÷ветков.

ѕо думите му н€ма никаква информаци€ какво се случва по тези доклади.

ќпредели като "сложен казус" факта, че сега бива възстановен на постта, въпреки че е бил с изтекъл мандат, когато е бил отстранен. ѕо думите му неговата наследница на поста √орица √рънчарова -  ожарева не е полагала клетва и това дава възможностт нейните актове да бъдат атакувани в съда от заинтересованите лица.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


3
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
1
0
 
4
 
! ќтговори
‘акт преди 11 месеца
—метната палата е партии на хранилка без никаква полза за Ѕългари€,същото вършат още две организации.