Опция: Да продадем оборудването за "Белене" на Украйна

Делян Добрев: Проектът е окончателно обречен
104
Опция: Да продадем оборудването за "Белене" на Украйна
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев обяви, че е внесено решение на Народното събрание, с което се възлага на министъра на енергетиката Румен Радев да проведе преговори с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ „Белене“, предаде репортер на БГНЕС.

Добрев подчертава, че след началото на войната в Украйна и санкциите срещу Русия, проектът Белене е окончателно обречен.

„Току-що внесох с колеги Решение на НС да възложим на Министъра на енергетиката да проведе преговори с Украйна за продажбата на оборудването за Белене. Цената е предмет на договаряне, но не може да бъде по-ниска от тази, която България е платила за въпросното оборудване - почти 1,2 млрд. лева“, заявява депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър.

Той отбелязва, че Украйна има почти напълно изградени два блока, за които им липсва само оборудването с дълъг цикъл на производство, което ние имаме.

„В този смисъл, Украйна е единственият купувач на света за нашето оборудване, а ние пък за тях сме единственият продавач. Това е win-win ситуация и за двете страни!“, подчертава Добрев.

Под проектът на решение са се подписали той, Теменужка Петкова, Кирил Петков, Росица Кирова, Рамадан Аталай, Жечо Станков и Ивайло Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Беленеделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
10
 
! Отговори
Друга опция: преди 10 месеца
Да подарим дупедатите на сбирщайн кЛоалицийката ГРЕБДЪПЪСЪППЛГДБТИ+ на Покрайна! Ситуацията ще е "total win" за България!
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе вие цяла България продадохте,та какъв е проблема и няколко десетки тона скраб да изтъргуваме някому!
54
22
 
4
 
! Отговори
Laravel преди 10 месеца
Никой нормален повече няма да си позволи зависимост от Русия в енергетиката си. Пропагандата казваше, че и цената на газа ще хвръкне в небесата без Русия, но ето, изградиха се терминали за втечнен газ и цената сега е по-ниска от преди войната. Конкуренцията е смисъла на пазарите, а не зависимост от случайни парашутисти - диктатори.
53
2
 
16
 
! Отговори
Нехранимайковци преди 10 месеца
И майките си са готови да продадат тези.
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да се помага на Украйна по всякакъв начин! Не само с оръжия!
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
МИ УКРИТЕ И БЕЗ ТОВА ОБИРАТ *** ПО ЕВРОПА ЛЕОПАРДИ КРАБОВЕ БРАДЛИТА ЧАЛЕНДЖЪРИ, ПОНЕ ДА ИЗКАРАМЕ НЯКОИ ЛЕВОТ СТАРО ЖЕЛЯЗО
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И после приберете парите и всичко е точно.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха ха ха ха уникални УНИКАЛНИ барабар с мисирkuTe дето ги обгрижват.Тя щото Холандия само това и е на дневен ред .
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Амчи то това оборудване, ако не е поредната лъжа, че съществува изобщо не е ли руско бе? За какво може да и трябва на Украйна? Резервни части, може би? Ами Козлодуй не е ли с руско оборудване, бе? Впрочем истина е, че проектът и държавата изобщо са обречени, щом се слушат про-европейски, и про-атлантически съветници. Не го разбрахте това, че те си гледат интересите на ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ. България е просто територия за експерименти от типа /ако мине, мине/ или /няма другаде къде да мине - само тук/.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този образ го съдят в момента за Белене,а той иска да я продава
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запитване чрез референдум 2013 г. в България. Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?Гласове: Да - 851757, Не - 533526 Специално за нацвъкалия минусчета на "До Таня: Я пак?..." БЪЛГАРИНО БЪЛГАРИНО И ОТ ШАМАНДУРА СИ ПО-ПРРРОООСТ!!!!!!! Гледай Велика Британия какво прави и за няколко гласа си уважава мнението на народа!
45
1
 
6
 
! Отговори
България над всичко преди 10 месеца
не сме длъжни на Украйна с нищо и ще си плащат ако искат оборудването..икономиката на Украйна си е проблем на Украйна, а не на България.и българската икономика не е цъфнала, но никой нищо не ми дава даром
44
4
 
7
 
! Отговори
българина преди 10 месеца
обрече го БМБ! 12 г неможа да го построи, а Т Живков построи 6! за 20 г!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Таня: Я пак? Какъв беше резултатът от референдума?
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не са домати а ядрени реактори. Добрев се прави че не знае че това е невъзможно. Пак игрички.
41
13
 
2
 
! Отговори
Таня преди 10 месеца
При положение, че и референдум имаше по този въпрос и българския народ ясно заяви, че не иска тази АЕЦ, то не виждам защо да плащаме пари да складираме стари руски отпадъци със съмнително качество, вместо да ги продадем, докато все още има някакъв интерес за каквато и да е сума.
40
2
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Мъртвият е сред нас:))))
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България се отказа от изграждането на АЕЦ Белене преди години с решение на парламента. Но все още се дават милиони левове от бюджета за съхранение на обурудването. Не е ли по-добре тази техника да се дари на Украйна, а България да спести милиони за съхраннението му?
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Все по-глупави и по-глупави
37
0
 
11
 
! Отговори
Пфу преди 10 месеца
Днес всички разследвани изпьлзяхаТоя , горанов , кой ще се исказва още - закривайГешев защо ти поиска имунитета кажи това а не ни пеобутвай какво ще продаваш