Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна

БСП и "Възраждане" са против
19 юли 2023 18:00, Стела Стоянова
189
Комисията по отбрана реши: Даваме бронетранспортьори на Украйна
Снимка БГНЕС

Комисията по отбрана в Народното събрание прие Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна, предаде БГНЕС.

От БСП и “Възраждане” се противопоставиха на предложението, но с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН проекторешението беше прието. При гласуването 10 депутати гласуваха “за”, 5 “против”, а “въздържали се” нямаше.

Проекторешението е внесено от Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ. То цели страната ни да предостави бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването й, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

От МВР посочиха, че подкрепят инициативата и застават зад нея. “На нас тази техника не ни върши никаква работа и даже ни пречи. За нас е важно тази помощ към Украйна да се осъществи в най-кратки срокове”, каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във вида, в който е. МВР няма да се ангажира с ремонт”, добави той.

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов посочи, че нуждата на българската армия се определя от щатните потребности. “Всички наши формирования в момента са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а как да стане по-бързо”, уточни той. По думите му след като се обяви пакетът с бронирана техника с отпаднала необходимост за нуждите на МВР, Украйна ще каже от какво точно в подготвения пакет имат нужда.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ коментира, че те спорят през кое министерство да изпратят оръжието. “Призовавам да сме градивни, а не да си прехвърляме топката”, призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
15
 
! Отговори
ЗЕЛЕнски преди 9 месеца
И войници трябват. И войници... Имате там някакви рософоби. Организирайте ги. Мобилизирайте ги и ми ги пращайте. По това какви коментари пишат им личи че са готови да се включат във защитата на Украйна ...Не ги карайте да чакат. Слава Украину. Слава.
127
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като докарате войната в България вие първи ще избягате нещастници..... *** долни!!!
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бог ще ги накаже !
125
1
 
10
 
! Отговори
Пффф преди 9 месеца
"... на нас не ни трябват,хубаво е да ги дарим!"А защо не дарим вас,националните предатели и пр0дажници на Окрайна завинаги,без право на завръщане!?! Заминавайте на фронта да пазите бЕлото на зеления др0гар!
124
1
 
7
 
! Отговори
Украйна преди 9 месеца
и С.Македония..............такива държави няма....................има само България и Русия...............Бог да пази България и Русия!!!
123
0
 
7
 
! Отговори
Украйна преди 9 месеца
такава държава има само де юре...............де факто няма държава, има една територия, която се ползва от Запада.........Англия, Франция и САЩ за да се отслаби и дестабилизира Русия!!Но нека си веят синьо-жълтите парцали...............само това им остава на укро-фашистите!!
122
0
 
7
 
! Отговори
БСП преди 9 месеца
и "Възраждане" останаха българските партии.............................само те....................останалите са национални предатели.......................един ден ще си платят за това!!!
121
13
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Слава на Украйна!Украйна никога няма да забрави какво направи България за Народа на Украйна!!!Слава!!!Свободен и Справедлив Свят!!!
120
8
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Русофилите да не изпадат в паника. Това е само първия военен транш, ще има и още - тогава се тръшкайте.
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От физиономията на тоя наркоман ми се повръща.
118
3
 
10
 
! Отговори
питам преди 9 месеца
Защо не им пратим на уккраинците и Магарев, и Кривото КирО и кривия АсАнчо - войници от класа - ....
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 133'И д а не забравиш да платиш в копейки щом не си разбрал къде си.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 135 .А ти само неговите жертви гледаш,а за украинските,какво да кажем.
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е тоя бронетранспортьори ставали само за снимка.
114
1
 
9
 
! Отговори
ФАКТИ преди 9 месеца
Русия се бие в Украйна с половината Свят !САЩ със свойте 36 държави неможаха години да се справят с ИДИЛ докато руснаците не им видяха сметката !
113
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин още Не е започнал да " наказва"! Хахха, па вече година и половина бе брато. Дадоха повече жертви от колкото в Афганистан. Явно е че нищо не става от тех
112
0
 
5
 
! Отговори
Герб=ПП преди 9 месеца
Скоро може да сменим българската армия с натовска ! За какво да плащаме за войска след като другите държави ще ни осигурят такава ? Пращаме в Украйна всичката жива сила която е ненужна ...само ги хрантутим ! Зеленски да ги използва както си знае !
111
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копековци, отивам да апна навън в някое ресторантче, че как почна таа жега с жената решихме да не приготвяме нищо вкъщи. Ако не охлади, а май не го и дават за другата седмица, пак така. После сме на море и след това пак ще го мислим. Ама така е, като съм се фанал роб в една западна компания....Вие чакайте чебурашките да дойдат и да ви освободят пак, а до тогава продължавайте да се плюнчите тука
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
" СТРАНДЖА". Жалко че използваш " Ник" на Голям Българин ,дърт " закрилник" на Борисова! Твоят " велик държавник"!-:((((( Има и такива които те помним! Беше се " поскрил" ама пак се появи!!! Путин още Не е започнал да " наказва"! Сега е " специална операция"! Где да каже че вече е война. Каже ли,руснака може да Пируват,но може И да воюва! Виж ние не притежаваме тези способности! Ние сме Продажници! Така ще,не бързай!!!-:)
109
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Путин го шамарят отвсякъде... - от Вашингтон, от Брюксел, от Хага, от Киев, от Пекин, онзи ден от Анкара отнеси яки шамари, вчера от Претория, а сега и от София... - пита се колко още ще издържи...