Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност

Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство, посочи лидерът на БСП
94
Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност
Снимка: БГНЕС

"49-то НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум и нова мисъл да се работи в интерес на България, а не както досега в 49-то НС". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на своята партия на старта на новата парламентарна сесия.

"Преди три месеца, след много преговори, трудни сглобки се създаде правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ с подкрепата на ДПС. С учудване видях признанието на Борисов, което потвърждава нашите думи- това правителство е на дълбоката държава, на личните партийни интереси. ГЕРБ и ПП-ДБ с помощта на Алексей Петров се е съставило правителство. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", каза още Нинова.

Още по темата
"Приет закон за съдебната власт влязъл в сила на 11 август, нов такъв внесен на 7 август, закон за домашното насилие, публикувано на 11 август, иначе нов който може да уточни дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, така ли се прави законодателство, така ли се променят закони още непубликувани с нови поправки. Законодателната дейност на това мнозинство представлява правна неграмотност и житейски хаос", подчерта лидерът на БСП.

Законодателната дейност на това мнозинство означава правен хаос, посочи още Нинова.

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи", коментира Нинова. "Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад", заяви тя.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още лидерът на БСП.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова. 

"Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилчета, днес има промоция на одеколон!
62
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 месеца
До Анонимен 64: Вие двамата чудесно си запълвате работното време.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 58 Надрусано американофилче, русофобче, джендърофилче и евроджендерастче, не се опитвам да ви преподавам граматика, само отговорих подобаващо на един( може би си ти) в тази тема, който говореше за слабоумие визирайки мен. Аз му отговорих по въпроса за слабоумие визирайки граматиката му. "Крадеца вика дръжте крадеца". Имаше един такъв лаф! Понял, евроджендерастче?
60
0
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Мнозинството от избирателите е за членство на България в ЕС. Няма значима политическа партия, която да е за излизане от Европейският съюз. И това няма нищо общо с русофилство/русофобство.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре де казали са ти пишеш една дума- кравар- никой не те пита дали знаеш какво е или не, айде пиши я още сто пъти, КРАВАР! Ако не можеш, аз ще я напиша!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия са болни хора, по рождение.
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 56 Какво е алкаШ, кравар? Вие краварите наистина сте изумително неграмотни.
56
3
 
0
 
! Отговори
Кой какъв е преди 8 месеца
Тези, които се наричат либерали, всъщност са п'родажници у с'луги на чужди интереси. Затова подаряват сто бронетранспортьора на Украйна, а пари за лекарства няма.
55
0
 
4
 
! Отговори
Друсаното русофилче преди 8 месеца
Кравар, кравар, кравар, кравар. Муахахахахах... и хайде пак. Ама тоя същия *** се опитва и да го раздава учител по БЕЛ. Дори прави забележки за правопис. Господи колко много е пропаднала русофилията. Преди 2-3 години се срещаха и качествени русофилски писания, сега няма.
54
2
 
0
 
! Отговори
Да строим АЕЦ преди 8 месеца
Това е решението за бъдещото производство на електроенергия. Перките и панелите са само поддържащи мощности. Така че сглобката ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС да спре с това безумие да продава реакторите на АЕЦ Белене, а да търси фирма, която да строи. Предният енергиен министър беше казал, че има интерес от френска фирма. Добре, нека да бъде френска. Как така Украйна, която е във война с Русия, е готова да строи АЕЦ с нашите реактори, а ние не можем защото били руски. Евроатлантизъм да, но сиренето е с пари.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 52 Много добре знаеш кои хора наричаме в този сайт "кравари". Те нямат нищо общо с отглеждането на крави, кравар!
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 51 Друго си е кравар като теб да напише грамотно думата" НЕКВИ". Муахахаххаа...
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво означава кравар? Една крава струва колкото половин кола! Щом човек гледа крави, значи че това е заможен човек! В БГ крави гледат много малко хора и това са производители, това са хора с пари!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилството демонстрира умствена немощ и мисловна неграмотност, всеки ден, бате!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 48 Ти го доказваш с коментара си- безсмислен и евтин + жaлък!
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
от 46 Надрусаният жалкaр и нeгрaмoтник говори за дрога??? МалИЙЙЙ!
47
0
 
7
 
! Отговори
1 рубла е 2 стотинки преди 8 месеца
Разсъжденията на русофилите са със стойността на руската рубла. За цял един ден може да издрищат хиляда коментара, кой от кой по-глупав, безсмислен и евтин.
46
0
 
6
 
! Отговори
силна сглобка преди 8 месеца
Сглобката предизвика ужас в копейкаджиите у нас!
45
0
 
7
 
! Отговори
1 рубла е 1 цент преди 8 месеца
Оставете Нинова. Кажете какво става с руската рубла.
44
1
 
7
 
! Отговори
Трагедия русофилска преди 8 месеца
Надрусаното русофилче започна да го играе учител по БЕЛ. Малий!