Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност

Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство, посочи лидерът на БСП
94
Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност
Снимка: БГНЕС

"49-то НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум и нова мисъл да се работи в интерес на България, а не както досега в 49-то НС". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на своята партия на старта на новата парламентарна сесия.

"Преди три месеца, след много преговори, трудни сглобки се създаде правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ с подкрепата на ДПС. С учудване видях признанието на Борисов, което потвърждава нашите думи- това правителство е на дълбоката държава, на личните партийни интереси. ГЕРБ и ПП-ДБ с помощта на Алексей Петров се е съставило правителство. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", каза още Нинова.

Още по темата
"Приет закон за съдебната власт влязъл в сила на 11 август, нов такъв внесен на 7 август, закон за домашното насилие, публикувано на 11 август, иначе нов който може да уточни дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, така ли се прави законодателство, така ли се променят закони още непубликувани с нови поправки. Законодателната дейност на това мнозинство представлява правна неграмотност и житейски хаос", подчерта лидерът на БСП.

Законодателната дейност на това мнозинство означава правен хаос, посочи още Нинова.

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи", коментира Нинова. "Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад", заяви тя.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още лидерът на БСП.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова. 

"Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
тая па преди 8 месеца
абе импексова , до като бяхте на власт какво демонстрирахте грамотност и мощ ли ?
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 39 Вие краварите кога ще се научите да пишете? "Некви"??? Каква е тази дума, неграмотен кравар?
41
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
До ккк: Много е плоско това. Какъв комунизъм и какво русофилство/русофобство? Социалистически и социалдемократически партии има във всяка европейска държава, защото всички те имат нужда от социална политика.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 37 Разбрах колко ти е сивото вещество, краварче пубертетско!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надрусаното екзалтирано русофилче говори за некви наркомани. Малий!
38
0
 
9
 
! Отговори
Рафи Корнелиев Нинов преди 8 месеца
Мамо, спри да се правиш на интересна. Всяка година идваш в Щатите с кеф и не ти се ще да си тръгнеш обратно за България.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен А тия наркомани от Левски дето искат да събарят паметника и да убиват Костадинов ------------- е кво искаш да го прacкат Копейкин ли? Да не са *** като теб и него?
36
0
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 8 месеца
Нищо ново. Тези неща се демонстрират от всички политици. Затова и държавата е на този хал.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 34 А тия наркомани от Левски дето искат да събарят паметника и да убиват Костадинов, не са безработни лентяи, а инженери, лекари, ядрени физици с дългогодишен стаж викаш, кравар?
34
1
 
5
 
! Отговори
ккк преди 8 месеца
лека полека сте на изчезване и по изборите се вижда... масата от народа нито иска към раша нито към комунизма да се връща... карайте си там москвича с копейката и славчо че на малко ви остана
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аве Костя и Цомчо що ги нема по медиите бе? Да не са ги изплющяли и да не могат да сядат? Верно ли ве? Малийййй, ужас!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Възраждане е партия от маргинали и безработни по лично желание!
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 31 Е кое е демагогия в искането му да излезем от ЕС и НАТО? Англия как излезе от ЕС? Ако излезем от НАТО това означава, че директно ставаме руска колония ли във военно отношение? Депутати на Възраждане има ли, които да са руски агенти? Развяването на руски знамена означава че Костадинов ги развява или неговите депутати? Всеки може да си развява знамена. Като развяват украински знамена у нас кой е украински агент ве? Тагарев ли? Той че си е такъв такъв.Кой е жертавата В Донбас 14 години кравар
30
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
за русофобите - добре че е Русия , оти, до сега да са ви смлели на пюре, обичаните от вас европейци/евроатлантици
29
2
 
1
 
! Отговори
Десните преди 8 месеца
Мухахаха! Ще си правиме каквото си искаме! Ще ви изкореним историята даже! Мухахахаха! И храта ще ни избират винаги, а вас левите - у канало. Щото тъй е решил народът! Мухахахахаха
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дрогираното русофилче е на черешата още от сабален.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 23 Едно от многото доказателства е искането за излизане от ЕС и НАТО. Това значи път за Русия. Защото иска отслабена България със заеми от Русия. Без заем не бихме си платили излизането. Доказателство 2 - членове на Възраждане - руски агенти. Доказателство 3: развяване на руски знамена. Доказателство 4: Във войната на Русия срещу Украйна подкрепя агресора, а не жертвата. Доказателство 4: пускане на фалшиви новини в полза на Русия. Цялата дейност на Коцето е доказателство.
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 28 Ти не можеш да избегнеш автоматичната цензура на този сайт понеже не знаеш как, но си ми тръгнал да говориш за слабоумие? Муахахахахахаа. Кефиш, мaлoумeн кравар!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че кой в тази държава е грамотен ве Нинче, нали беше икономически министър :)) Яд те е, че не щат да поделят баницата с тебе ли, кажи си :))
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доказателствата са хиляда бе мурзилке, това че не ги приемаш е твоя работа, а и нямам намерение пред теб да доказвам нещо, ти не си съд, ами някакъв слабоумен от ***!